Una Calderona per a Jon

Victòria de Víctor Bernad i Verena Levy a la III Marató de la Calderona 

Foto: @Aitor_Torib

Sense còrrer, Jon va ser un dels grans protagonistes a la Calderona este cap de setmana. Va ser objecte dels flashos a l’entrada a meta, on tots esperaven el guanyador. I on ell, sense saber-ho, acaparà l’atenció dels espectadors congregats a la Plaça de la Font de Serra, punt final de la III Marató de la Calderona. Ja li contaran quan es faça major.

A Jon li va poder dedicar la victòria son pare Víctor Bernad (AML Sport HG-Meridiano 0) que va entrar en meta amb el seu fill de només 4 setmanes, en el moment més emotivu de la III Marató de la Calderona. El corredor de Borriol es va impossar després de mantindre un intens duel amb Vicente Fernández (Outdoor Natura Moncada) i Iván Sáiz (Corremón Trail).

La motivació de poder dedicar-li una victòria al seu fill li ha donat forces extres a Víctor Bernad, amb ganes de poder refer-se i afrontar els 43 km 2550+ de la Marató de la Calderona després d’haver abandonat passat cap de setmana a la TransGrancanaria.

«La victòria en realitat va per a la mare, per a la meua dona» explica Bernad. «Ella és la que em segueix i m’ajuda en tot açò que a mi tant m’agrada».

«Ha sigut una prova dura» reconeix Víctor. «M’ha costat molt arribar al cap de la cursa i poder distanciar als altres corredors. Anava muscularment carregat i he estat a punt de patir calambres. La cursa combina part de pujades de molta pendent amb trams de còrrer molt ràpid i això sempre passa factura».

Li ha tocat apretar i de valent. Fins arribar a Belsega (km 27) ha anat en cap de la prova Vicente Fernández, amb ganes de poder pujar al més alt del pòdium. Sempre, això sí, amb Víctor i Iván a prop. En l’última pujada al Garbí és on s’ha definit la prova.

Arreó de Víctor Bernad que ha pogut despenjar-los i traure una mínima avantatge que li ha permés entrar en meta en solitari amb un temps de 04:14:31, amb Vicente Fernández segon amb 04:17:10 i Iván Sáiz amb 04:19:43. I amb el seu fill, Jon, en braços.

Levy en dones

Més pausada ha estat la carrera femenina amb la victòria de la imcombustible Verena Levy amb 06:07:50, per davant de Sonia Chuve amb 06:21:12 i Mar Fos (La Llebre Alpesa) 06:26:46.

Pamblanco en la mitja

En la renovada mitja marató, amb el seu rcorregut allargat fins als 21 km, la victòria ha estat per a Alberto Pamblanco (Tripuçol) un dels principals favorits, que ha entrat en meta amb un temps de 01:49:58 per davant dels companys de club Hèctor Fernández i Julián Alvarez del Outdoor Natura Moncada.

Pamblanco ha sumat altra victòria de mèrit en proves de distància similar com la que recentment va sumar al TdM 30 Km o a Viver.

En categoria femenina la victòria ha estat per a Lola Pérez, per davant de Sonia Domingo (CM At-Zenet) i Patricia Camps (Outdoor Natura Moncada).

LA MARATO… DE VALENCIA

En esta tercera edició la Marató de la Calderona s’ha refermat com la Marató de Muntanya de València.

La més pròxima que hi ha a la capital.

Apenes 30 km separen València de Serra, que va viure de nou un gran ambient de Trail i muntanya, amb l’eixida des de la Plaça de la Font, en el cor de la localitat.

I L’ANY VINENT…

I quasi sense temps per a descansar toca ja pensar en la pròxima edició que ja tenen en ment des de Gula Sport i el club Outdoor Natura Moncada.

Serà de nou el primer cap de setmana de març, diumenge 4 de març de 2018 quan Serra viurà de nou un allau de corredors per muntanya disposats a disfrutar de la Calderona. A un tir de pedra de València.

Compartir aquesta notícia a

5 Comentaris

 1. Falta dir que en La Meta volant de l’Alt del Pi, es va premiar amb un pernil al primer. Feta la reclamació el director de carrera va contestar a Verena, guanyadora de La Marat, entre altres arguments d’ este mateix tipus, que haguera corregut més si volia el pernil. Que el reglament ja estava fet i que no ho anava a modificar.
  M’agradaria manifestar el meu total desacord cap eixe decisió de l’organització, últim responsable .
  Esta meta volant podria haver-se donat de la mateixa manera a la dona o home que millorara el seu temps al pas per eixe punt o un altre. Haver canviat eixe pernil per dos de menys qualitat, haver rifat el pernil entre el primer i primera o haver-ho soterrat entre els assistents a la prova.»

  Escriu una resposta
  • Hola Manoli,

   Gràcies pel teu comentari. Desconeguem l’aspecte al que fas referència. Entenem que hauran actuat tal i com marcava el reglament de la prova.

   Escriu una resposta
 2. Continue veient que soles se li dòna importància a la marató, no entenc per què… Serà que 21km els pot fer qualsevol.. per no dir que el de ficar l’etiqueta de la marató de
  València me pareix execiu…. La marató de València ja te nom, com bé indica, MAMOVA, i aquesta encara que el recorregut es preciós, hi ha que dir que encara li falta en organizació per ser com la de Andilla, on ninguna distància es menyspreciada….

  Escriu una resposta
  • Hola Gloria,

   Moltes gràcies pel teu comentari. Diem que és la Marató de València… corrent per muntanya, perquè és la que està més a prop de la capital. I en relació al que indiques de donar-li més importancia a la Marató que a la 21 km això és cosa nostra, del punt de vista que volem donar-li nosaltres des de Sense Límits Aventura a la notícia, en este cas centrat en la victòria i en la figura de Víctor Bernad i la seua entrada en meta amb el seu fill Jon. Ningú no diu que no tinga mèrit fer 21 km corrent per muntanya. Gràcies

   Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

 1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Una Calderona per a Jon […]
 2. Els valencians de la MABO | SLA - […] Una Calderona per a Jon […]
 3. La Penyagolosa Trails més esperada | SLA - […] Víctor Bernad (Team SportHG-Aml Sport), guanyador a la CSP en 2015 […]
 4. Un respeto al UTMB | Sense Límits Aventura - […] Una Calderona per a Jon […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »