La Lliga es posa en marxa a Borriol

Queral, Bernad i Raul García Castán noms propis de la XIX Marxa a Peu de Borriol, primera prova de la Lliga de Castelló Nord

Un tret d’eixida per el més alt. Vora 1.000 participants es reuniran este diumenge a la XIX Marxa a Peu de Borriol i a la VI Marxa no competitiva per a viure l’estrena de la Lliga Castelló Nord 2017.

Una prova que comptarà amb la presència de grans noms propis en el món del Trail com ara els castellonencs Remi Queral (Team HG – AML Sport) i Víctor Bernad (Aml Sport-Meridiano 0) o el mític Raúl García Castán. 

La Lliga Castelló Nord comença a rodar

1000 participants

Serà un gran festa del Trail la que este diumenge 12 de març viurem a Borriol, primera de les 7 proves que enguany componen la Lliga Castelló Nord 2017, que després de Borriol farà parada a Atzeneta, Catí, Benassal, Serra d’En Garcerán, Vistabella i Vilafranca.

A Borriol seran hora 1000 participants, 977 per a ser exactes els que afrontaran la doble distància, els 24,45 km 1260+ de la XIX Marxa a Peu i els 14,4 km 557+ de la VI Marxa no Competitiva, que un any més han preparat amb molta estima els integrants del Club Muntanyer la Pedrera de Borriol.

Queral vs Bernad

La lluita es presenta molt oberta amb alguns dels grans noms del Trail de la provincia entre els participants, com ara el corredor de Benlloch Remi Queral i el corredor de casa Víctor Bernad, que a més arriba en forma després de guanyar passat cap de setmana a la III Marató de la Calderona.

Una Calderona per a Jon

A Borriol, Bernad i Queral reeditaran alguns dels duels espectaculars que han protagonitzat als últims anys a algunes proves destacades, com ara a la mateixa CSP de Penyagolosa Trails.

La CSP més espectacular es queda a casa


El gran Raúl García

La distància en tot cas sels queda curta als dos i per això hi haurà que estar pendent també del sempre combatiu Fernando Ruiz guanyador en 7 ocassions a Borriol.

Sense oblidar de l’atractiu de vore córrer un dels clàssics del Trail nacional com és Raúl García Castán, cinc vegades campió d’Espanya de carrera per muntanya i campió d’Europa. Un home amb els peus en la serra que donarà gust de vore’l córrer per Borriol i donarà gust escoltar les seues xarrades en acabar la prova.

El recorregut

Tots hauran de superar els 24,5 km 1260+ de la prova, en un recorregut que és el mateix dels últims anys, cada vegada amb més senda i menys pista.

La prova comptarà amb la ja tradicional zona de cordes al km 17 al Barranc de la Codina, la zona més tècnica de la prova on estaran els bombers i els voluntaris per a evitar qualsevol incident, i amb els 5 km de vertiginosa baixada final cap a Borriol.

Photocall

Entre les novetats d’enguany a la XIX Marxa a Peu de Borriol destaca a l’arribada a meta la presència d’un particular photocall de 3×3 on els corredors podran deixar la seua emprenta, fer-se una fotografia de record i dur-se-la en el moment cap a casa.

«La nostra prova va molt encarà perquè va a favor del corredor. Controls ben muntants, avituallaments en que no falta de res, meta amb equip de so per ambientar i en arribar menjar de tot i sense patir (Cervesses, coques… sense límits)» explica Israel González, del CM La Pedrera.

OBRINT FRONTERES

La Lliga Castelló Nord obri en Borriol la seua novena edició, complint l’objectiu de dinamitzar i posar en valor l’interior de la província de Castelló. Atraent a més cada volta participants de punts més diversos d’Espanya.

A Borriol per exemple la gran majoria de participants són de la província, però hi ha vora un centenar que pugen de la província de València, i hi ha també participants que baixen de la província de Barcelona, i arribats també d’altres punts de la península com ara A Corunya.

LLIGA OBERTA

Borriol estrena la Lliga Castelló Nord i ho farà de moment amb les opciones obertes ja que a la Marxa no estaran per diversos motius els guanyadors de la passada edició Javier Medall (Urban Running) i Criss Kunn (KM Vertical Castelló).

PRESENTACIO, 10 DE MARÇ

La presentació de l’edició 2017 es durà a terme el proper divendres 10 de Març al saló d’actes de l’ajuntament de Borriol. 

Serà 2 dies abans de la 1ª cursa, la Marxa a Peu de Borriol, que amb b, portaran als corredors pels voltants del terme i pels seus racons més bonics i emblemàtics.

I LA GALA FINAL

La Gala Final d’entrega de premis als guanyadors, i dels regals als corredors finishers, tindrà lloc en Octubre en un acte als salons de la Diputació de Castelló, entitat patrocinadora de la Lliga des dels seus inicis.

Al 2016 els guanyadors en categoria absoluta van ser Javier Medall (Urban Running) i Criss Kunn (KM Vertical Castelló) amb el Mur i Castell-Tuga sent el campió per equips.

XIX MARXA A PEU DE BORRIOL

XVII PUJADA A LA NEVERA

X CURSA PER MUNTANYA CATI

XIII CURSA FONT DE VIDA

XIX VOLTA A PEU LA SERRA D'EN GALCERAN

XI CURSA PER MUNTANYA VISTABELLA

X CURSA ENTREPARETS (VILAFRANCA)

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] La Lliga es posa en marxa a Borriol […]
  2. El rei de Borriol | SLA - […] La Lliga es posa en marxa a Borriol […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »