El rei de Borriol

Fernando Ruiz guanya per huitena vegada la Marxa a Peu de Borriol, inici de la Lliga de Curses per Muntanya de Castelló Nord

Si corre Fernando la Marxa a Peu de Borriol serà per a d’ell. Ja poden estar alguns dels millors de la província o vindre gent de renom de fora, però a la Marxa a Peu de Borriol no hi ha qui puga amb ell. I amb esta van hui les vegades que Fernando Ruiz (Beers Runners Team) guanya la Marxa a Peu de Borriol, inici de la Lliga de Curses per Muntanya de Castelló Nord.

I mira que esta volta hi havia molt de nivell entre els vora 1000 participants a les dos distàncies que presentava la prova organitzada pel Club Muntanyer la Pedrera de Borriol, els 24,45 km 1260+ de la XIX Marxa a Peu i els 14,4 km 557+ de la VI Marxa no Competitiva. 

Des de l’eixida

En l’eixida Fernando Ruiz ja va deixar clares les intencions de que volia guanyar. A casa. A la localitat on l’ha dut la vida i on coneix perfectament els camins i les sendes per les que tansitava la XIX Marxa a Peu.

Els altres homes forts de la prova, Víctor Bernad (Aml Sport-Meridiano 0), Remi Queral (Team HG – AML Sport) i el gran Raúl García Castán (Trango World) – cinc vegades campió d’Espanya-, tractaren de seguir els pasos de Fernando Ruiz, però hagueren d’afluixar el pas davant la seua força que el va fer transitar sempre amb un parell de minuts d’avantatge.

La baixada final

Superada la zona de cordes del Barranc de la Codina, quedava només els 5 km de vertiginosa baixada final cap a Borriol que Fernando va afrontar ja sabent-se guanyador, i on va poder entrar en meta amb el seu fill, repetint la fotografia de l’any anterior. 

Una foto repetida

Baixava de les dos hores fent un temps total de 01:52:43, traent vora 3 minuts a Raúl García Castán, que encara té força a les seues cames i motivació al seu cap, amb Víctor Bernad tercer i Remi Queral quart, amb Saul Royo (Meridiano o) i José Angel Ebri (Amics de les Curses Populars) baixant també de les dos hores.

Mundina, en forma

En catgoria femenina la victòria va ser per a Sonia Mundina (CM GR-33) que va dominar la prova fent un temps total en la meta de Borriol de 02:22:55, demostrant que ha iniciat ben forta este 2017, com ja va posar de manifest la correda de San Joan de Moró a la passada Marató de la TransGrancanaria amb la seua sisena posició femenina.

Per darrere de Sonia ha entrat Iona Petenchi Petenchi (Running Moro) que ha fet un temps de 02:26:03, amb Maria Eugenia Inturias Ustarez (Mur i Castell-Tuga) amb 02:30:37, completant així els dos pòdiums d’una prova que ha estat marcada per les altes temperatures, poc habituals en esta època de l’any.

UN PHOTOCALL AMB EXIT

Una de les notes més destacades d’esta XIX Marxa a Peu de Borriol ha estat el gran ambient que hi ha hagut en meta, gràcies entre d’altres coses a la presència d’un Photocall que permetia als corredors fer-se fotografies i dur-se-les de forma instantànea.

Una mostra més de la voluntat del CM La Pedrera de continuar oferint atractius per als corredors, per als milers de corredors que han anat passant al llarg d’estes deneu edicions. L’any vinent la que fa 20. Hi haurà que anar pensant en alguna cosa especial…

I ARA… ATZENETA

Amb la XIX Marxa a Peu de Borriol s’ha donat el tret d’eixida a la IX Lliga Castelló Nord, una lliga que queda molt oberta després dels resultats de la primera prova, i a l’espera que puguen entrsr en acció els guanyadors de la passada edició Javier Medall i Criss Kun.

La pròxima parada de la Lliga Castelló Nord serà pròxim 1 d’abril a Atzeneta amb la disputa de la XVII Pujada a la Nevera que organitza el Club de Muntanya At-Zenet.

Les inscripcions estan obertes a la plataforma www.tdpevents.es

XIX MARXA A PEU DE BORRIOL

XVII PUJADA A LA NEVERA

X CURSA PER MUNTANYA CATI

XIII CURSA FONT DE VIDA

XIX VOLTA A PEU LA SERRA D'EN GALCERAN

XI CURSA PER MUNTANYA VISTABELLA

X CURSA ENTREPARETS (VILAFRANCA)

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Una setmana d’aventura | SLA - […] El rei de Borriol […]
 2. La Pujada més autèntica | SLA - […] El rei de Borriol […]
 3. Esport i tradició a Atzeneta | SLA - […] El rei de Borriol […]
 4. Una Pujada i dos amics | SLA - […] El rei de Borriol […]
 5. Catí obri inscripcions | Sense Límits Aventura - […] El rei de Borriol […]
 6. Catí, autèntic esperit de Trail | Sense Límits Aventura - […] El rei de Borriol […]
 7. Catí estrena guanyadors | Sense Límits Aventura - […] El rei de Borriol […]
 8. Benassal es prepara per a la XIII Cursa de Muntanya | Sense Límits Aventura - […] El rei de Borriol […]
 9. Serra d’En Garcerán obri inscripcions | Sense Límits Aventura - […] El rei de Borriol […]
 10. Mundina i Segarra, vicrtòries a Benassal | Sense Límits Aventura - […] El rei de Borriol […]
 11. Serra d’En Galcerán posa la quinta | Sense Límits Aventura - […] El rei de Borriol […]
 12. Roglà i Barreda guanyen a Serra d’En Galcerán | Sense Límits Aventura - […] El rei de Borriol […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »