Valencians en busca del Mundial de Trail

Ampla representació dels nostres corredors este cap de setmana al Campionat de Trail de la RFEA a Tenerife

Laia Cañes, Raquel Martínez, Melissa Galí, Cristobal Adell, Juanan Ruiz, Sánchez Cebrián, Inglés…

Una llarga llista dels nostres en busca del III Campionat d’Espanya de Trail que este diumenge 19 de març es disputa a Vilaflor de Chasna a Tenerife, prova de 42,7 km 2487+ organitzada per la RFEA i que té com a al.licient extra la possibilitat d’aconseguir la plaça per al Mundial de Trail ITRA de pròxim mes de juny a Itàlia.

Un premi que atrau una gran nòmina de corredors de la Comunitat Valenciana cada vegada més. I en esta ocasió pròxim diumenge a Tenerife entre els 60 participants del campionat estaran Laia Cañes, Raquel Martínez, Melissa Galí en categoria femenina i Cristóbal Adell, Miguel Angel Sánchez Cebrián, Juanan Ruiz o Bartolomé Inglés en categoria masculina entre d’altres.

Cañes, la gran opció

En bona forma i en ganes arriba Laia Cañes (Team HG – AML Sport), la corredora de Castelló que afronta el seu primer repte de la temporada, pensant en un bon resultat que li done unes de les 4 places femenines en la selecció per als Mundials, una experiència que Laia ja va poder viure al 2016 a Portugal, en companyia de Raquel Martínez.

De Castelló al Mundial de Trail

«Es el primer gran objectiu de la temporada» conta Laia. «És un objectiu molt exigent pel nivell de participants que és altíssim –Azara Garcia, Gemma Arenas, Ana Comet, Núria Domínguez, Eva María Moreda…– però em trobe molt bé. Les sensacions aquestes últimes setmanes han sigut molt bones i com sempre donarem el màxim. Haurà d’anar a per totes, fer la cursa perfecta i tindre un poc de sort».

«És un objectiu molt exigent pel nivell de participants que és altíssim però em trobe molt bé. Hauré d’anar a per totes, fer la cursa perfecta i tindre un poc de sort»

Martínez i Galí

Entre les opcions valencianes en categoria femenina també estan, a més, Raquel Martínez, la corredora de Castelló que tindrà ganes de reivindicar-se després de no haver tingut una bona experiència a la Marató de la TransGrancanaria i la corredora de Gilet Melissa Galí (Guadassuar Maskokotas).

L’exemple de Melissa


Opcions masculines

A Tenerife s’estrenaran també alguns dels noms clàssics del nostre Trail en categoria masculina com ara Cristóbal Adell, Juanan Ruiz, Miguel Angel Sánchez Cebrián o Bartolomé Inglés. Amb ganes de probar una nova experiència i una nova organització a càrrec de la RFEA.

Sánchez Cebrián…

«M’ho proposaren i em va agradar la idea» explica Sánchez Cebrián, el señor del Trail que abandona enguany la Copa d’Espanya FEDME, on l’any passat va fer pòdium representant a la selecció valenciana, i és una de les absències destacades en la renovada llista FEMECV.

Una aposta forta

«És muntanya també» indica el de Petrer que en este Campionat d’Espanya de Trail a Tenerife participarà amb l’equip d’Albacete El Conchel Racing Team. L’any passat Sánchez Cebrián va demostrar que podia rendir a un gran nivell en proves de distància similar guanyar la Spain Ultra Cup «M», però a este Campionat d’Espanya va amb cautela.

“Hi ha Señor del Trail per a molt de temps”

«Un Campionat d’Espanya són paraules majors. Segur que hi ha molta gent bona que va a còrrer molt» indica. I entre els bons estaran Iván Ortiz, Pablo Villalobos, Diego Camacho de la Ossa, José David Luztardo o Manuel Merillas entre d’altres.

Adell i Juanan

Entre els bons també voldrà estar Cristóbal Adell, el corredor d’Albocàsser que arriba amb un únic objectiu. «L’objectiu és fer un bon paper i també és provar-me en aquest tipus de competició. Fins ara no havia estat federat per atletisme i volia probar».

Amb ell probarà també el seu amic Juanan Ruiz amb qui ha estat preparat la prova en estos mesos inicials, compartint kilòmetres a la Marató de Castelló i també a la Mamuca a Carrícola on protagonitzaren una curiosa imatge, arribant junts a meta i espentant-se l’un a l’altre perquè l’altre fora qui entrara primer a meta i guanyara la prova.

CIRCUIT A 3 VOLTES

Grans noms, cada un amb les seues opcions. que buscaran tindre oportunitats a un Marató de muntanya de 42,7 km 2487+ amb dos particularitats: és un circuit a 3 voltes, dos iguals i una diferent, i tota la prova es disputa a una altura d’entre 1300 i 1900 metres d’altitut que poden fer-la més dura.

Primer es donarà eixida als corredors que participen al Campionat d’Espanya i després ho faran els corredors que no opten al títol nacional

LA GRAN ABSÈNCIA DE NIMES

Qui no estarà esta volta és l’alacantina Tere Nimes que enguany «descansa» de la selecció pensant que el pròxim Mundial de Trail serà d’una distància de 50 km, prou inferior a les que la corredora de la Vilajoiosa realiza habitualment, com va demostrar recentment aconseguint la victòria a la Advanced de la TransGrancanaria.

La Trans Grancanaria de Tere Nimes


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Valencians en busca del Mundial de Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »