Un alacantí a la Artic Ultra 6633

Joaquin Candel, primer espanyol en participar i acabar a la que diuen és la prova més dura del món, 550 km pel Cercle Polar Àrtic

-50 ºC. amb això està tot dit. Temperatura pròpia de les ascensions als 8000 l’Himalaia. Temperatura on la vida es fa complicada, quasi impossible. Més encara si has de recorrer 350 milles, 566 kilòmetres arrastrant un trineu amb tot el seu equipatge i fer el recorregut en autosuficiència.

L’alacantí Joaquin Candel  ha estat el primer espanyol en participar i acabar a l’Artic Ultra 6633, la que diuen és la prova més dura del món. 550 km pel desert gelat del Cercle Polar Àrtic.

350 milles, 566 km transitat pel paral.lel de la Terra 6633, el que està més al nord i que serveix per a donar-li nom a la prova marcada pel fred i per les condicions extremes de supervivència.

Només 18 participants encentaren la prova passat 10 de març des de Eagle Plains un xicotet lloc comonforma per un hotel i una gasolinera i on la civilizació deixa d’existir al llarg de centenars de kilòmetres. I entre d’ells, Joaquin Candel, alacantí que des de fa uns anys viu a Las Vegas (EEUU) on treballa com a pilot de Southwest Airlines.

“Els primers 370 km transcorren al llarg de la famosa Demeter Highway, una carretera històrica i l’únic camí de Canada per a recórrer el desert àrtic, mentre que els últims 190 km són una veritable autopista de gel» explicava Joaquin Candel en paraules que arreplega la periodista Chus Sánchez.

«El més dur és la temperatura. Els problemes comencen quan s’alça el vent i fa que el fred siga més intens».

“Els primers 370 km transcorren al llarg de la famosa Demeter Highway, una carretera històrica i l’únic camí de Canada per a recórrer el desert àrtic, mentre que els últims 190 km són una veritable autopista de gel»

«El més dur és la temperatura. Els problemes comencen quan s’alça el vent i fa que el fred siga més intens»

No era la primera experiència de Joaquin competint en condicions extremes, amb temperaturas negatives, neu, gel i en autosuficiència. De fet l’any passat va estar participan a la Yukon Artic Ultra.

Després de vora 7 dies dies ha pogut arribar a la meta de Tuktoyaktuk, a la costa. Ho feia en la matinada de divendres a dissabte, segons indicava l’organització de l’Artic Ultra 6633 al seu Facebook, sent un dels poquets que ha completar els 566 km després hagen abandonat més del 50% dels 18 participants.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un rescat a -50 ºC | Sense Límits Aventura - […] Un alacantí a la Artic Ultra 6633 […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »