Un nou GR per a Espadà

Un GR de 130 kilòmetres unirà les 15 poblacions de la Mancomunitat d’Espadà-Millars

Un sender de 130 km per tota la Serra d’Espadà. Eixe és l’ambiciós projecte que vol posar en marxa la Mancomunitat Espadà-Millars per unir les 15 localitats que la conformen, per a potenciar encara més el turisme d’una de les zones naturals més atractives de la Comunitat Valencian: la serra d’Espadà amb els seus cims més destacats la Rápita (1.103 m) i Espadà (1.099 m)

Turisme de natura

El turisme de natura cada vegada genera més interés i més inversions, una vegada queda constatat el benefici i el retorn econòmic i medi ambiental que genera.

Si fa unes setmanes era la provincia d’Alacant la que presentava un projecte per a tindre un GR de 600 km, ara es vol fer un GR de vora 130 km a les comarques de l’Alt Millars i la Plana Baixa segons va aprovar el ple de la Mancomunitat de la passada setmana.

Un GR de 600 km per a Alacant


130 km 15 poblacions

El projecte permetrà que es senyalitze un sender de Gran Recorregut (GR) d’uns 130 km que unirà les 15 poblacions de la Mancomunidad Espada-Millars: Aín, Alcudia de Veo, Argelita, Ayódar, Espadilla, Fanzara, Fuentes de Ayódar, Ribesalbes, Sueras, Tales, Toga, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat i Villamalur.

Recuperant sendes

Per a poder senaylitzar el GR es farà servir alguns dels senders ja existents, i pels que ara ja transiten els senderistes, com el conegut GR 36 que enllaça Montanejos amb la Vilavella.

Però, a més, hi haurà que solventar aquells trams que transiten per terrenys privats, aconseguint els permisos pertinents o dissenyant les alternatives oportunes, així com la necessitat de recuperar antics itineraris i habilitar altres senders per poder enllaçar amb rutes més curtes que s’adapten a les condicions de cada senderista, segons fonts de la Mancomunitat que arreplega el diari www.levante-emv.es.

Escalada i BTT

A més, segons esta mateixa informació, la Mancomunitat Espadà-Millars tractarà també de recuperar unes antigues zones d’escalada a Vallat, Fanzara, Tales, Fuentes de Ayódar i Torrechiva. També està planificat la creació d’un carril bici per a potenciar el cicloturisme.

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »