La Pujada més autèntica

Dissabte 1 d’abril arriba la XVII Pujada a la Nevera d’Atzeneta, segona prova de la Lliga Castelló Nord

Una prova amb filosofia pròpia. I ja van 17 anys els que primer dissabte d’abril arriba, la ja tradicional Pujada a la Nevera d’Atzeneta del Maestrat. Enguany serà la seua edició número 17, mantenint-se fidel als seus origens.

A més, serà la segona de les proves de la Lliga Castelló Nord després del bon inici fa unes setmanes a Borriol

El rei de Borriol


El recorregut

Vora 400 corredors participaran pròxim dissabte 1 d’abril en la Pujada a la Nevera, per afrontar un recorregut de 28 km 1100+ que amb eixida en la Plaça de la Font, mostrarà als centenars de corredors els paratges de l’Andreva, la famosa Cuesta de los Suspiros, La Nevera o El Mangranar, sempre amb la vigilància continua i majestuosa del Pic Penyagolosa.

La filosofia

Una bona xifra, però que manté la filosofia de la Pujada de la Nevera, fugint de les proves excesivament massificades que hi ha actualment. En tot cas, les inscripcions encara estan obertes fins este dilluns i amb el final de les festes de la Magdalena, s’espera l´última onada d’inscrits per a poder gaudir d’Atzeneta. 

INSCRIPCIONS

Les inscripcions per a la XVII Pujada a la Nevera d’Atzeneta estan obertes fins a este dilluns 27 de març a través de la plataforma www.tdpevents.es. Animeu-vos!

Grans noms 

Molts dels corredors i corredores que són història del trail valencià ha estat presents en la Pujada a la Nevera d’Atzeneta.

Com ara Miguel Angel Sánchez Cebrián i Sebas Sánchez, que este cap de setmana han protagonitzat un intens duel al primer Campionat Autonòmic de CxM de Llarga Distància 

També altres corredors destacats de la província com ara Mario Bonavista, Fernando Ruiz, Lola Peñarrocha, Rosa GuillamonRemi Queral, Vicent CalvoSilvia Sos, i fins i tot el segovià Raúl García sent el campió d’Espanya.

Tres voltes Medall

També cal destacar al corredor local Javier Medall que amb tres victòries encapçala el palmarés de la prova, l’última d’elles l’any passat on Medall va aconseguir la victòria per davant de John Rogla i Rubén Lucas. En categoria femenina la victòria va ser per a Criss Kun per davant de Sonia Mundina i Diana Martorell.

Carrera i marxa…

Dins de les activitats programades per al cap de setmana també tindrà lloc, una marxa no competitiva de 14 quilòmetres, que enguany compleix la seua novena edició.

Destacar que el Club de Muntanya Atzenet fou la primera organització que va apostar per aquest format, amb la clara intenció de promocionar el territori, l’esport i la natura entre els molts visitants

ELS ORIGENS

Els orígens de la Pujada a la Nevera, cal buscar-los a començaments del segle, quan un grup d’aficionats locals, agafant com a referència la tradicional Volta al Castell, decidiren canviar l’asfalt per la muntanya, i així proposar als aficionats provincials una prova que recorrerà les sendes i camins fins a aplegar al més alt del Terme, el Cim de la Nevera.

PRIMER DISSABTE D’ABRIL

Atzeneta adoptà com a data el primer dissabte d’abril, i fidel a la seua filosofia sols ha canviat eixe cap de setmana en contades ocasions i sempre perquè ha coincidit amb la setmana de Pasqua.

La il·lusió dels integrants del Club de Muntanya At-Zenet per consolidar i créixer la prova, amb el suport de l’Ajuntament i de la Diputació han fet la Nostra Pujada, siga una de les proves de referència dins del calendari provincial.

XIX MARXA A PEU DE BORRIOL

XVII PUJADA A LA NEVERA

X CURSA PER MUNTANYA CATI

XIII CURSA FONT DE VIDA

XIX VOLTA A PEU LA SERRA D'EN GALCERAN

XI CURSA PER MUNTANYA VISTABELLA

X CURSA ENTREPARETS (VILAFRANCA)

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Esport i tradició a Atzeneta | SLA - […] La Pujada més autèntica […]
  2. Una Pujada entre amics | SLA - […] La Pujada més autèntica […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »