Nogueruelas continua parlant valencià

Victòries de Ezequiel Cuesta, John Roglà i Vicente Calvo a les 3 proves de Trails Nogueruelas

Administrativa i geogràficament forma part de Terol, de la zona més desconeguda de la Sierra de Gúdar. Però Nogueruelas manté històricament uns lligams amb la Comunitat Valenciana, per la seua pròximitat a la província de Castelló. I ara també, pel Trail, on es manté per 4 any consecutiu l’hegemonia dels nostres corredors en el Trails Nogueruelas.

Esta volta, a més, amb victòria en les 3 proves que presentava el IV Trails Nogueruelas: Ezequiel Cuesta (Mur i Castell-Tuga) al l’ultra marató, el seu company de club John Roglà al trail de  i Vicente Calvo a la nova versió reduïda de 13 km 400+ en una jornada marcada pel fred i les baixes temperatures. 

Cuesta a l’Ultra

En el cas de l’Ultra Marató, que tenia com al.licients els dos punts UTMB que donava per a tots els finishers, Ezequiel Cuesta va aconseguir la victòria en ser el més ràpid en afrontar els 70 km 3750+ que transitaven per 6 cims de vora 2000 metres: l’Alt de la Nevera, l’Alt de Chaparroso, Cerro Antona, l’Alt de la Cervera, Peña Calva i el Cabezo de las Cruces.

El corredor de la Vall d’Uixó va poder llevar-se l’espina d’ara fa unes setmanes a la UTES Espadán i sumar una victòria de prestigi, donant continuitat als grans noms de corredors de la Comunitat Valenciana que han dominat Nogueruelas: Sebas Sánchez, Gabi Valero i Roberto Gil.

Superman Sánchez a Nogueruelas


 …i també Xelo Gasco

El temps en meta va ser de 08:15:40, superior al de passades edicions, després de mantindre un intens duel amb Luis Aparicio Manzanares, segon amb 08:26:59 i l’alacantí Miguel Mataix que va completar el pòdium amb un temps de 08:36:06.

En dones la victòria va ser per a la també corredora castellonenca Xelo Gasco García (Atmosfera Sport Running Castelló) amb un temps de 13:34:45

Roglà, al Trail

Quant al Trail de 30 km 1650+, la victòria va ser per al gran favorit, John Roglà Alterman (Mur i Castell-Tuga) qui a la seua primera presència a Nogueruelas va guanyar de forma clara, amb un temps de 02:41:45, per davant d’Albert Herrero (Ultra Lleida) amb 02:54:58 i Javier Barea Pastor (GA Javalambre) amb 02:57:53.

Foto: @espiquer 

Emoció máxima a la curta

I quant a l’estrena de la prova de distància més curta, els 13 km 400+ van ser per a Vicente Calvo, que va mantindre un duel molt estret amb Oscar Soto. De fet, només 3 segons separaren en meta els dos corredors, amb 00:50:30 per a Vicente Calvo, per 00:50:33 d’Oscar Soto amb Alberto Pamblanco (TriPuçol) amb 01:00:34.

Calvo continua amb el seu procés d’anar recuperant-se per a les proves de Trail a poc a poc. Com cada any, en este mes d’abril estarà pendent de si algú pot batre el seu rècord a la MiM.

El calvario de Calvo


VOLUNTARIS A PROVA DE FRED

El fred va ser la nota destacada d’esta quarta edició del Trails Nogueruelas. Fred per als corredors i fred també per als voluntaris que estaven ubicats a tots els avituallaments del recorregut i en tots els punts necessaris per a que estiguera tot en ordre.

Voluntaris arribats ex profeso des de València, Castelló, Terol o Barcelona. Un reconeiximent també per a d’ells, que sense córrer són també protagonistes.

MEMORIAL MIGUEL LASHERAS

El IV Trails Nogueruelas va tindre també enguany el seu moment emotiu, amb el recordatori i la dedicatòria que es va fer per a Miguel Lasheras, un company de l’organització que va morir ara fa uns mesos.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Els valencians de la MABO | SLA - […] Nogueruelas continua parlant valencià […]
  2. La Penyagolosa Trails més esperada | SLA - […] noms destacats com ara el corredor de Rocafort Gabi Valero, guanyador enguany a la UTES Espadán, Ezequiel Cuesta (Mur i Castell…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »