La Vall i el Campionat d’Espanya de duatló

El cap de setmana es disputa a terres valencianes la prova més important del calendari nacional

Superats els 1.500 inscrits, amb l’espectacular xifra de 1.600 a la llista de l’organització, la Vall d’Uixó és en la recta final per acollir aquest cap de setmana, 1 i 2 d’abril, el Campionat d’Espanya de duatló.

Una cita apassionant que té al Trilavall treballant amb tota la il·lusió del món perquè siga una competició que quede en el record de tots els participants, però també en el de tota la Comunitat Valenciana. La magnitud de l’esdeveniment ho mereix.

El duatló espanyol, a la Vall d’Uixó


La primera volta

Serà la primera vegada se celebra aquest tipus d’esdeveniment a la Comunitat. Hi haurà totes les categories en joc, des dels cadets fins a l’elit passant per tots els grups d’edat. Nivell màxim d’esportistes que, per això mateix, exigeix un plus d’atenció per part de l’organització, que ha previst tindre controlats fins els més xicotets detalls.

El Trilavall capitaneja el vaixell que ja és un transatlàntic, i compta amb l’ajuda de la Diputació de Castelló, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, la Federació Espanyola de Triatló i la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana.

Reportajede los mejores Duatletas Valencianos en el Camp. Espa…

REPORTAJE DE LOS MEJORES VALENCIANOS DEL CAMP. DE ESPAÑA DE 2016 EN LES Coves de Sant Josep – Río SubterraneoDavid Fus, Héctor Catalá, Noelia Juan Pastor y Davinia Albinyana nos muestran el magnifico paraje que tenemos en La Vall d'Uixó.Los participantes y acompañantes tendrán un precio especial, no os lo perdais!!!#DuLaVall2017 #CSEscenarioDeportivoGeneralitat Valenciana | Diputació de Castelló | DipuEsport Castelló | Turismo de Castellón | Ajuntament de la Vall d'Uixó | Turisme la Vall d'Uixó | Esport la Vall d'Uixó | Federación Española de Triatlón | Federació Triatló Comunitat Valenciana | Coves de Sant Josep – Río Subterraneo | BLUMAQ | BH Bikes | Vita Coco | Michavila Centros Automoción | Aguas de Orotana | Powerade | POWERADE ESPAÑA | Amstel España | Endavant Comerços La Vall | Circuit Duatlons Castelló | Universo Mujer 2018 | Iberdrola | Consejo Superior de Deportes | LaLiga4Sports | TM GRUPO INMOBILIARIO | Reinventamos el Triatlón | Radio la Vall d'Uixó – Cadena SER | Televisión Vall de Uxó | El periódico Mediterráneo | CRONO Tv | Mediterráneo Tv

Publicado por Duatló Ciutat de la Vall d'Uixó en Jueves, 16 de marzo de 2017


Noms propis

Llarga, molt llarga, és la llista de noms importants. És el Campionat d’Espanya i es nota. En paratriatló destaquen molts noms, entre ells el local de la Vall, José Vicente Arzo, medalla olímpica als Jocs de Pequín, o el jove Héctor Català, de Serra, que és l’actual campió d’Europa de triatló i correrà en tàndem.

A més, Català ha estat recentment reconegut en els II Premis Sense Límits Aventura. Un altre corredor destacat serà Jairo Ruiz (plata a Rio 2016).

En la resta de categories i proves, no es poden oblidar noms que, de segur, estaran en les primeres posicions dels podis. Es tracta de corredors d’altíssim nivell com el valencià Jesús Gomar, de Gandia, o Emilio Martín, que és subcampió del món, José Almagro, Ramón Ejeda, Celestino Fernández, i en categoria femenina, duatletes d’un prestigi més que contrastat com són Sara Pérez Sala, Ana Mariblanca, Davinia Albiñana, Claudia Luna, Sonia Bejarano, Melina Alonso o Míriam Muñoz.

Horaris

L’activitat començarà el mateix divendres de vesprada amb la recollida de dorsals i les xerrades tècniques.

Dissabte es podrà continuar amb la recollida de dorsal, però ja serà el torn de la competició: el paratriatló i cadet.

La prova paratriatleta començarà a les 9.00h, mentre que els cadets masculins arrencaran a les 11.00h, i les fèmines a les 12.00h.

De vesprada arribarà la competició per als grups d’edat en distància sprint i distància curta. L’sprint s’iniciarà a les 15.00h, mentre que a partir de les 17.00h serà el torn de la distància curta.

Per al diumenge estan reservats dos plats del menú. A primera hora serà el moment dels júniors, primer amb la categoria masculina a partir de les 9.00h, i després amb la femenina a les 10.30h. 

Els elit

Com a postre, l’elit. La competició masculina està prevista per a les 12.00h del diumenge, mentre que tancarà la competició i el Campionat d’Espanya de duatló la carrera femenina elit, a partir de les 13.30h.

Sorteig del mono d’Alarza

L’organització té previstes, per amenitzar les competicions, diferents activitats paral·leles a l’esdeveniment perquè tots els participants, acompanyants i públic en general puguen gaudir de la Vall d’Uixó:

  • Visites a «les Coves de Sant Josep», el riu subterrani més llarg d’Europa, on els participants tindran un preu especial;
  • durant tot el cap de setmana, a la zona de meta, estarà instal·lada la fira del corredor, on estarà la carpa de l’associació #Resistireis, que mostrarà el treball que realitzen amb els nens que pateixen càncer i on es podrà col·laborar amb ells.
  • De fet, es farà una rifa, amb un mono de Emilio Martín i altre de Fernando Alarza.

FOODTRUCKS I MUSICA

A més, hi haurà una zona d’foodtrucks amb diferents tipus de menjar, amenitzada amb música i amb inflables per als més xicotets.

A la mateixa zona se celebraran concerts divendres i dissabte nit i tindrà lloc la festa del Campionat d’Espanya, perquè els grups d’edat puguen celebrar els resultats aconseguits eixa mateixa vesprada.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »