Una normativa preocupant (III)

Des de l’associació ACIMCOVA proposen una reunió entre totes les Federaciones afectades per la nova resolució de Conselleria de Medi Ambient

Una setmana després continua generant preocupació, debat i controvèrsia la resolució que recentment aprovava la Conselleria de Medi Ambient que modifica el procediment i les condicions per a poder organitzar activitats en l’aire lliure -“activitats recreatives i proves esportives de vehicles sense motor i carreres pedestres” i de la que al Sense Límits Aventura vos donàrem compter, quant a la preocupació que generava a alguns organitzadors de proves, com també les reaccions i debat suscitat.  

Una normativa preocupant

Una normativa preocupant (II)


Una proposta

Ara, des de ACIMCOVA (Associació de Ciclisme de Muntanya de la Comunitat Valenciana) es posaren en contacte amb Sense Límits Aventura per a traslladar una proposta perquè es poguera fer una reunió entre totes les federacions afectades (FEMECV, FEDOCV, FCCV, Federació Triatló amb el Director General de l’Esport i també el Director General de Medi Ambient).

Convivència

«Ens agradaria poder fer una reunió entre tots i poder el.laborar un document en el que es planteen una serie de normes cíviques i ètiques per a poder conviure tots els usuaris perquè poma compartir l’espai físic i fer les activitats compatibles en totes les zones de natura, ja siga dins dels Parc Naturals o fora d’ells» explica Julio Carrión, president de ACIMCOVA

«Més enllà d’un decret o una resolució, es tractat de millorar la conciència, organització i respecte de l’ús dels espais naturals» indica el president d’esta entitat que compta amb uns 1200 associats.

Inicialment el món de la BTT no es veu afectat per esta nova resolució de la Conselleria de Medi Ambient, que si modifica l´ús que fins ara es feia a esports com ara el Trail o l’Orientació, especialment quant a la prohibició del camp a través. Les BTT ja tenien limitades algunes de les seues actuacions en resolucions anteriors.

Clarificar la nomenclatura

Un dels punts que des d’ACIMCOVA entenen que s’ha de clarificar millor és la nomenclatura a l’hora de determinar per on es poden fer activitats de muntanya. «Hi ha alguns conceptes que són un poc ambigus» explica Carrión.

«Nosaltres tenim el problema que només podem circular per camins, segons la normativa, però que és exactament un camí. Es presta a molta interpretació. I més ara la resolució parla de camins en bon estat. Es dona peu a una doble interpretació de qué és camí i qué significa bon estat o no».

«Nosaltres tenim el problema que només podem circular per camins, segons la normativa, però que és exactament un camí. Es presta a molta interpretació. I més ara la resolució parla de camins en bon estat. Es dona peu a una doble interpretació de qué és camí i qué significa bon estat o no»

Una interpretació restrictiva pot fer que no es puga fer servir cap tipus de senda, especialment en les zones pròximes als Parcs Naturals, com ha passat als últims mesos a Pina de Montalgrao i a Benaguasil que hagueren de modificar els seus recorreguts per ser zona preparc o zona d’influència, criteri que ha canviat en la nova gestió, segons indiquen des d’ACIMCOVA.

MUNTANYES, NO MUSEUS

Des d’ACIMCOVA entenen que és necessaria la regulació i tindre mesurer per a protegir els espais naturals, però sense evitar que puguen ser utilitzats.

«Està clar que hi ha que preservar el medi ambient, però no podem convert les muntanyes en museus. Hi ha que perpmetre les activitats, perquè a més, mitjançant la pràctica d’activitats a la muntanya és quan et tornes més sensible amb el medi ambient. A més, si no es permeten activitats als Parcs Naturals no se’ls dóna futur ni viabilitat econòmica».

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una alerta “punyetera” | Sense Límits Aventura - […] Una normativa preocupant (III) […]
  2. Una normativa preocupant (IV) | Sense Límits Aventura - […] Una normativa preocupant (III) […]
  3. “O canvien la normativa o es carreguen el Trail” | Sense Límits Aventura - […] Una normativa preocupant (III) […]
  4. La Generalitat canvia la normativa | Sense Límits Aventura - […] Una normativa preocupant (III) […]
  5. Multes en el Trail | Sense Límits Aventura - […] Una normativa preocupant (III) […]
  6. …I la Generalitat canvia la normativa | Sense Límits Aventura - […] Una normativa preocupant (III) […]
  7. Alerta en el Trail | Sense Límits Aventura - […] Una normativa preocupant (III) […]
  8. Una victòria als despatxos | Sense Límits Aventura - […] Una normativa preocupant (III) […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »