Doble Everest en bicicleta

Els valencians Miguel Ángel Granero i Alejandro Galindo pugen 40 vegades la Frontera en bicicleta per a completar vora 9000+ cadascun

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=nRaAN5ZC8sU

Perquè per a pujar l’Everest no cal anar-se’n a l’Himalaia. Perquè per a viure aventures i reptes a priori impossibles no cal anar fora de casa. Només tindre ganes i llançar-se. Això és el que han fet el passat mes de març dos valencians amb la seua bicicleta de carretera: Miguel Angel Granero i Alejandro Galindo (Alcúdia de Veo Team).

Cadascun per separat s’ha atrevit a pujar el port més dur dels que hi ha a la província de València: la Frontera. Una mena de Marie Blanque a la valenciana.

Poc més de 4 quilòmetres amb un desnivell mitjà de quasi el 10% però amb rampes prolongades que arriben al 16%. Eixe va ser l’escenari triat per a pujar i baixar de forma continuada i poder completar la xifra màgica dels 8.848 metres que té l’Everest i completar l’#EverestingChallenge.

Cadascun amb les seues particularitats: Miguel Angel Granero pujant 19 vegades la Frontera arribant fins el cim del Garbí, i acabant fent 196,3km i 8.930 metres; Alejandro Galindo pujant 21 vegades la Frontera i completant 190 km i 8.870+. Esta és la seua història.

L’EVEREST DE MIGUEL ANGEL GRANERO

«Amb bones marxes, sense forçar, amb calma«. Aquesta va ser la premissa per al cicloturista Miguel Ángel Granero, que des de primera hora del matí del passat 26 de març es va proposar -inicialment- pujar una desena de vegades el port de la Frontera, a València.

Però va ser tant allò de la calma, del no forçar, que assegura que com es va anar trobant bé, allà que se’n va anar amb les ganes de seguir i es va quedar sol (van començar tres, es va anar afegint gent…) fins a coronar en 19 ocasions i completar, d’aquesta manera, els més de 8.000 metres de desnivell acumulat que suposarien pujar tot un Everest.

Quasi 14 hores

Granero va arrencar a les set del matí i sense pensar en el final. Va anar sumant, segons ha explicat, i acabava pensant en la següent pujada. De fet, les últimes nou les va fer sol, de nit, ja que va acabar el repte a les 01.30h de la matinada.

Al final li van eixir 196,3km, 8.930 metres de desnivell i quasi 14 hores de ciclisme. La mitjana de velocitat, lògica: 14,2km/h. Tot amb amb 36-32 de pinyons «per no fatigar la musculatura i anar guardant». Es va deixar un parell de quilos.

Granero ja té previst, per el 28 de maig realitzar aquest test de l’Everest però fer-ho precisament a la zona entre les comarques valencianes de la Vall d’Albaida i la Costera, amb passos pels voltants d’Ontinyent, Aielo de Malferit, Vallada i Moixent.

Un Everest en la bicicleta

No es cansa mai

Però Granero sembla no tindre final en el seu fons d’armari. Una setmana després d’això es va proposar una brevet en tota regla. En un circuit amb passos per Otonel, però també fins a Simat o Barx, per completar diumenge passat 367km, amb 3.660 metres de desnivell.

Altre repte diumenge 9

De fet, el proper cap de setmana Granero seguirà amb les sorpreses. S’ha proposat un primer test pre-Everest a la zona on ho intentarà fer complet el 28 de maig, això és ja entre les localitats de Moixent, Vallada, Aielo de Malferit i Ontinyent.

Per això, per a aquest diumenge 9 d’abril s’ha proposat realitzar 106km amb les pujades al Portitxol (en tres ocasions des de diferents punts), l’ermita de Sant Esteve, Cumbres de Valencia i el Campello.

L’EVEREST D’ALEJANDRO GALINDO

A Alejandro tant li fa donar pedals, tirar de sabatilles per a còrrer per muntanya i fer triatlons de gran duresa. La seua passió pels reptes ve de lluny. I amb l’#EverestingChallenge que va fer el passat 17 de març afegeix un més al seu currículum.

«La xifra de 190km pot ser no resulte gran cosa dins del món de les dues redes, però el desnivell positiu acumulat sí ho és. Si a això li afegim el temps realizat, podem dir que va ser una bona gesta», explica al seu blog.

Un port conegut 

Buscava un port on poder completar el repte, i ell, bon coneixedor de les carreteres de València i Castelló va optar per La Frontera. «Ja l’havia pujat alguna vegada anteriorment. És un port que no deixa indiferent a ningú, amb la seua rampa constant del 16% en la part final. M’obliga a exigir-me fins l’últim moment, ja que té eixos trams en què o puges o poses el peu a terra».

Alejandro va posar peu a terra. Però després de 12h 34′, que va ser el temps que va emprar en pujar 21 vegades eixe port de 4,2 km amb un desnivell mitjà de 9’8 %, amb un grup de 39×29.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] Doble Everest en bicicleta […]
  2. Un Everest a l’Oronet | Sense Límits Aventura - […] Doble Everest en bicicleta […]
  3. Everesting solidari: 15 Tudons | Sense Límits Aventura - […] Doble Everest en bicicleta […]
  4. Apadrina ports: “La barrera mental és el més important” | Sense Límits Aventura - […] Doble Everest en bicicleta […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »