Un Autonòmic amb molta marxa

Dissabte 8 d’abril arriba a Elx la primera edició del Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica

Foto: Esquí nórdico, rollerski, nordic walking

Una gran estrena. Pròxim dissabte 8 d’abril Elx acollirà la primera edició del Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica, la nova modalitat esportiva que des de este 2017 està integrada també dins de la Federació de Muntanya.

Seran hora un centenar els participants que dissabte al migdia es reuniran a la porta Nord del Parc Municipal d’Elx per afrontar a partir de les 16:00 h els 12 km que té el recorregut d’este I Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica.

En bona marxa

Els participants hauran de dur com a requisit imprescindible un bon calcer i els bastons per a poder practicar de forma correcta la Marxa Nòrdica, una nova modalitat per a fer senderisme amb una tècnica molt concreta.

La tècnica

La tècnica diagonal o tradicional, una técnica que incorpora l’ús d’uns bastons específics a la forma natural de caminar. Es basa en 3 pilars fonamentals: postura, patró de marxa correcte i ús correcte dels bastons.

Es tracta de caminar amb bastons específics que s’han de colocar de forma adient per tal d’aconseguir els beneficis de la marxa nòrdica, que obliga a treballar al 90% de la musculatura del cos, i que a diferència del senderisme tradicional obliga a activar també la part superior del cos.  La posició en esta disciplina és fonamental.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions per al I Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica d’este dissabte 8 d’abril a Elx estan obertes fins este dijous 6 d’abril a les 23:59 h de la nit a la plataforma www.mychip.es

De tots els punts

Entre els participants hi ha apuntats seguidors de la Marxa Nòrdica de diversos punts de la Comunitat Valenciana, com ara Alacant, Crvillent, Algemesí, la Pobla Llarga, Elx, Alcoi, Canals, Càrcer, Alzira, Burjassot… així com inscrits arribats d’altres punts de la península com ara Múrcia, Cartagena, Madrid, Bullas, San Fulgencio… en una demostració de l’interés que esta nova modalitat esportiva està despertant.

Diumenge de Rams

A més de poder competir a l’Autonòmic, també cap l’opció per a la gent que arriba de fora de poder fer nit i quedar-se a viure diumenge de matí la festa de Diumenge de Rams, una de les cites més destacades a Elx, ciutat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO entre d’altres coses pel seu Palmeral.

CAMPIONAT D’ESPANYA

La Marxa Nòrdica va viure passat cap de setmana un altra cita destacada amb la celebració a Santa Ana la Real a Huelva del primer Campionat d’Espanya de Marxa Nòrdica, puntuable per al Ranking FEDME.

Entre els 150 marxadors que afrontaren un recorregut de 18’3 km per la Serra d’Aracena hi hagué diversos representants de la FEMECV: Ramón Fernández, Andrés Mora, Cruz Carrasco i Elia Antón

Especialment destacada va ser l’actuació d’Elia Anton que va fer tercera a la seua categoria.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Un Autonòmic amb molta marxa […]
  2. Els campions de la Marxa | SLA - […] Un Autonòmic amb molta marxa […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »