Campions amb molta Marxa

Vora un centenar de participants al I Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica amb victòria de Faustino Sánchez i Regina Fonseca

Fotos: FEMECV

Són els campions amb més marxa… nòrdica. Aquells que completaren en menys temps els 12 km de recorregut al Parc Municipal d’Elx vora el riu Vinalopó seguint els preceptes que marca la particular tècnica d’esta modalitat esportiva que cada dia guanya més adeptes.

Bona presència 

Vora un centenars de participants arribats de tots els punts de la Comunitat Valenciana i d’altres punts de la península es reuniren passat dissabte a Elx per a participar a este I Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica FEMECV (Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana).

Els més ràpids de…

Els més ràpids van ser dos participants de més enllà de les nostres fronteres: en homes Faustino Sánchez Guindo (Club SA Milana -Alaro) de la localitat madrilenya de Galapagar que va fer un temps de 01:28:23, mentre que en categoria femenina la més ràpida va ser Regina Fonseca Jiménez (Tierra Tragame) també de Madrid.

A 7 minuts Kilòmetre

Tot i ser una prova on els participants van caminant, el ritme va ser prou elevat com demostra la mitja de velocitat que aconseguiren els dos guanyadors que acabaren la prova fent els 12 km a una mitja de 07:21 i 07:26 respectivament. Molt més ràpid que el pas habitual de senderisme fixat en uns 12 minuts/kilòmetre.

Els valencians

Dels participants de la Comunitat Valenciana, la primera plaça va ser per a Vicent Barberà (CAMA Algemesí) que va acabar el tercer en categoría masculina amb un temps de 01:29:51, i en dones la ilícita Mari Carmen Pérez que va acabar quarta en dones amb un temps de 01:38:33.

MOLT MES QUE CAMINAR

La Marxa nòrdica és una nova modalitat esportiva que enguany està integrada a la FEMECV, i que cada dia desperta l’interés de més adeptes pels seus beneficis.

La tècnica diagonal o tradicional, una técnica que incorpora l’ús d’uns bastons específics a la forma natural de caminar. Es basa en 3 pilars fonamentals: postura, patró de marxa correcte i ús correcte dels bastons.

ELS BENEFICIS

Es tracta de caminar amb bastons específics que s’han de colocar de forma adient per tal d’aconseguir els beneficis de la marxa nòrdica, que obliga a treballar al 90% de la musculatura del cos, i que a diferència del senderisme tradicional obliga a activar també la part superior del cos.  La posició en esta disciplina és fonamental

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Campions amb molta Marxa […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »