Un regal de 1000 km

L’ultrafondista alacantí Pepe Brufal completa 1000 km Non Stop en bicicleta 

Quin millor regal que fer esport i el que més t’agrada: bicicleta. Això és el que va pensar l’ultrafondista d’Elx Pepe Brufal que per a celebrar el seu 51 aniversari no se li va acudir una altra cosa que completar quasi sense parar 1000 km en bicicleta, rodant a un circuit a 4 voltes que havia planificat per tota la província d’Alacant.

No és la primera vegada que vos parlem d’ell a Sense Límits Aventura, ni possiblement la última, perquè com queda demostrat Pepe Brufal té corda. I ganes. Perquè hi ha que tindre corda i ganes per a plantetjar-se fer 1000 km 6450+ en el dia del teu aniversari. I a una mitja de 29,4 km/h.

La idea

«Vaig pensar que era una bona manera de celebrar el meu aniversari» explica Brufal. «Tot i que m’agrada més celebrar els cumple dies, que és com ser més conscient de viure el dia a dia».

Com en altres ocassions, els kilòmetres no eren el problema, com va demostrar quan va anar d’Elx a Sabiñanigo en bici per a fer la QH i després de fer-la en poc més de 6 hores va tornar a casa també en bici.

La Ruta

Tocava tindre tots els detalls previstos per a poder disfrutar d’una gran dia d’aniversari. «Vaig planificar una ruta de 250 km amb la idea de fer 4 voltes per a completar els 1000 km, amb un punt de eixida i avituallament a Elx. Cada volta passaria per casa el temps imprescindible per a menjar i canviar-me de roba si feia falta».

L’eixida

Amb tot preparat, divendres 24 de març a les 07:00 h del matí Pepe Brufal ja estava rodant. «L’eixida va ser divendres a les 7 i la primera volta de 250 km va anar prou bé, quasi sense vent i amb bona climatologia».

Arribava a casa a les 14:20 amb una mitja de més de 33 km/h i a les 15:00 de nou a rodar però esta volta amb més complicacions. «Només eixir va començar a caure una bona pluja que em va obligar a parar a una gasolinera d’Albatera i poder secar-me un poc. I com sempre el vent ja bufant en contra».

La nit

A la mitjanit finalitzava la segona volta. Quedava el moment més complicat. «La nit es presentava freda i en algunes zones com ara entre la població de La Fortuna, estació Blanca i Pinoso la temperatura va baixar als 3 per davall de zero, que amb el vent encara eren pitjor» explica Brufal.

«La nit, com sempre, té eixos moments de pujada i baixada, tot i que esta volta no vaig tindre sensació de són, si hi hagué moments molt durs pel fred».

I quan pijtor estàs passant-ho toca tirar de la ment. «A la fi penses que si estàs ahí és perquè ho has triat tu, i com diu la dita: «Palos con gusto no duelen»,  indica Pepe, un veterà del món de la bicicleta.

El vent

Després de completar la tercera volta restaba la quarta i última. La més dura, no pel cansanci sin pel vent en contra que soplaba amb molta força des d’Elx i va estar quasi tota la volta en contra fins arribar a la zona de la Vega Baja. I veient a prop la fí, arrinaba el moment de traure forces d’on no quedaven.

L’arribada

«Tot i el cansament i tantes hores damunt de la bicicleta, tenia la motivació de que quedava poc i havia de donar-ho tot per poder arribar abans de les 22:00 h. Era l’objectiu que em quedava perquè l’objectiu de fer una mitja per damunt de 30 km/h ja no anava a poder ser pel vent».

A la fi, poc abans de les 22:00 h del dissabte 25 de març arribava a meta. Completant 1000 km a una mitja de 29’3 km/h en un total de 34 hores i 12 minuts. 1000 km de regal per a celebrar el 51 aniversari.

«ULTIMA TECNOLOGIA»

Una de les anécdotes que tindrà Pepe Brufal per a contar d’este regal de 1000 km va estar en la roba que hagué de gastar per a sobreposar-se a l’intens fred que va fer, especialment ja entrada la nit.

«Tot i dur roba bona, em va tocar rebuscar per molts llocs per poder trobar una borsa de plàstic, un sac de plàstic, i fer-li alguns forats per poder posar el coll i els braços i utilitzar-ho per poder entrar en calor i que tallara més el vent».

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Un regal de 1000 km […]
  2. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] Un regal de 1000 km […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »