Passió pel fred

Els corredors alacantins, protagonistes de les proves més extremes del món 

Som mediterranis i ens agrada el sol i la bona vida. Però la Comunitat Valenciana és molt més que tot açò i els tòpics que acaben invaint-ho tot. Som també gent amb ganes de descobrir món i descobrir experiències noves. Ben diferents a les que estem acostumats a viure a les nostres terres.

En este hivern de 2017 ho hem pogut constatar. I de quina manera. 3 dels nostres, els 3 d’Alacant han protagonitzat algunes de les proves més extremes del món: Beyond The Ultimate Race Series a Laponia, la Rovaniemi, 330 km també a Laponia i a la Artic Ultra 6633 al Canadà. Corrent i competint en autosuficiència a temperatures que gelen fins a les idees. Serà que tenim passió pel fred…

Una victòria en el gel

230 km en 5 etapes corrent al Cercle Polar Àrtic a Laponia, va ser el repte que passat febrer va fer Vicente Juan García.

Una prova integrada dins del circuit Beyond The Ultimate Race Series on el corredor de Villena/Alcoi va ser el més ràpid de tots els participants establint un temps total de 28 hores i 30 minuts.

230 km en 5 etapes

De per mig, 230 km plens de complicacions, corrent amb raquetes de neu per damunt de la neu i del gel, de llacs absolutament congelats i dormint en tendes de campanya en unes condicions complicades per a poder agafar la són, però disfrutant a canvi d’un espectacle visual amb les estrel.les. 

“Ha estat una prova molt dura, que m’ha eixigt traure el millor de mi física i psicològicament…” explicava Vicente Juan García…

Una victòria en el gel


Una aventura a Laponia

“Són 322 km Non Stop pel Cercle Polar Àrtic a Finlàndia. La majoria per zones molt salvatges, aillades. De fet en tot el recorregut només viag creuar-me en un caçador i algun ren. I has de tindre molta cura a la navegació i triar el camí correcte”.

De la Universitat al fred

Així ho explicava Esteban Diaz (Club Nativos), un professor d’Universitat que quan pot canvia les classes d’Engineria Civil a la Universitat d’Alacant per viure experiències úniques a la natura.

“Feia tant de fred que qualsevol cosa que deixares a l’aire lliure es gelava. L’aigua si l’ha deixaves fora, en 3 minuts estava feta gel. Havia de dur-la sempre pegada al cos” explica Esteban, que conta que han arribat a estar a uns -25 ºC i…

Una aventura a Laponia


Un alacantí a la Artic Ultra 6633

-50 ºC. amb això està tot dit. Temperatura pròpia de les ascensions als 8000 l’Himalaia. Temperatura on la vida es fa complicada, quasi impossible. Més encara si has de recorrer 350 milles, 566 kilòmetres arrastrant un trineu amb tot el seu equipatge i fer el recorregut en autosuficiència.

L’alacantí Joaquin Candel  ha estat el primer espanyol en participar i acabar a l’Artic Ultra 6633, la que diuen és la prova més dura del món. 550 km pel desert gelat del Cercle Polar Àrtic.

350 milles, 566 km transitat pel paral.lel de la Terra 6633, el que està més al nord i que serveix per a donar-li nom a la prova marcada pel fred i per les condicions extremes de supervivència.

“Els primers 370 km transcorren al llarg de la famosa Demeter Highway, una carretera històrica i l’únic camí de Canada per a recórrer el desert àrtic, mentre que els últims 190 km són una veritable autopista de gel” explicava Joaquin Candel.

“El més dur és la temperatura. Els problemes comencen quan s’alça el vent i fa que el fred siga més intens”.

Un alacantí a la Artic Ultra 6633


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Passió pel fred […]
  2. Un rescat a -50 ºC | Sense Límits Aventura - […] Passió pel fred […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »