Pluja de medalles als Nacionals d’Orientació

La Comunitat Valenciana torna a guanyar el Campionat d’Espanya disputat a Madrid

Victòries d’Andreu Blanes i Violeta Feliciano en distància sprint, Esther Gil en mitja distància i d’Antonio Martínez en llarga distància 

Esta Setmana Santa ha quedat demostrat una vegada més: l’Orientació a Espanya parla valencià. per sisena vegada consecutiva la Comunitat Valenciana ha tornat a guanyar el Campionat d’Espanya d’Orientació que ha estat disputant-se estos dies a les localitats de Miraflores de la Sierra i Canencia a Madrid, imposant-se per un estret marge de punts a Catalunya. 7379’67 dels nostres representants per 7276 dels catalans.

A eixa gran puntuació han ajudat els títols individuals en categoria elit que han arribat de nou des d’Onil, amb un Colivenc que ha tornat a col.locar els seus orientadors en les primeres places dels pòdiums en les tres modalitats: sprint, mitja i llargà distància i s’ha proclamat de nou campió per clubs. 

Domini absolut en la llarga

El gran domini del Colivenc ha quedat plasmat especialment en la llarga distància on en categoria masculina elit, tres dels seus orientadors han copat el pòdium: Antonio Martínez, Andreu Blanes i Roger Casal, tres homes del Colivenc dominant una prova que els ha exigit al llarg de més d’una hora de competició. 

«Esta victòria en la llarga em dóna un bon sabor de boca al Campionat. No tenia pressió i he eixit a disfrutar, he eixit al bosc i a vore que passava, ho he lluitat molt i a mida que passava la carrera m’he trobat molt bé» explica Antonio en paraules a la FEDO.

Els tres completaren a més els seus èxits guanyant també el títol en la modalitat de relleus clàssics.

El pòdium de la llarga a punt va estar de ser complet també en dones, on només la irrupció final de la catalana Ana Serrallonga va impedir la victòria d’Esther Gil que a la fi va fer segona en companyia de Violeta Feliciano que feia tercera.

Esther en mitja

Esther Gil es va quedar a les portes de fer doblet després d’haver aconseguit la victòria dissabte a la mitja distància. I això que no arribava bé i es va enganyar en el primer control.

«He tingut bones sensacions de carrera, però he fallat en el primer control i he perdut dos minuts perquè estava un poc nerviosa perquè era la primera prova. Després de fallar el primer control m’he centrat en l’orientació i he corregut quan podia i he tret les majors forces que podia. Físicament no em trobe en el meu millor moment, però he tractat de fer-ho el millor possible».

També a les portes de fer doblet es va quedar Antonio Martínez que a la Mitja va acabar segon per darrere del malagueny Luis Nogueira. «L’orientació és un esport que el prepares però no sempre ix com vols» indicava.

També satisfacció en Violeta Feliciano que aconseguia el títol nacional en la modalitat més curta, la distància sprint.

Violeta i Andreu en sprint

També a la distància sprint el domini del Colivenc s’ha manifestat, tant en homes com en dones, amb victòries per a Andreu Blanes i Violeta Feliciano.

«Crec que he fet una bona carrera, tant tècnica com mentalment. He anat un poc pressionada en eixir la última, però he mantés el cap gelat en tot moment. He eixit controlant, de menys a més, fins el final. Quan he passat pel punt d’espectadors anava bé i als últims controls he tractat d’assegurar. Molt contenta perquè l’any passat em vaig quedar molt a prop» explicava Violeta.

Andreu Blanes també mostrava la seua satisfacció. «Molt content. He eixit un poc despistat, el mapa era difícil i havia d’estar molt concentrat i he comés algunes errades. Però després a la part urbana tenia bon ritme i a la fi el resultat ha estat molt bo i molt content».

Més medalles

Més enllà de la categoria elit, hi ha hagut altres moltes medalles per als orientadors de la Comunitat Valenciana que han participat al CEO 2017, destacant especialment el gran rendiment del jove Luis Milvaques (Correcaminos) que ha estat a punt de guanyar les 3 distàncies: victòria en sprint i mitja i segona plaça en llarga distància, i també el triple pòdium de Raúl Sanjuan (Colivenc) i Emili Sellés (Alcoi)

Tractem de reproduir-les totes a continuació totes les medalles per edats.

SPRINT:

 • F14: Maria Belloso (Colivenc) 1ª
 • M14: Marcos Bernabeu (CEAM IBI-O) 1º
 • M16: Alvaro García (Colivenc) 10
 • M18A: Raúl Sanjuán (Colivenc) 2º
 • F20A: María Soriano (Villena Orientació) 2ª
 • M20A: Luis Milvaques (Correcaminos) 1º
 • M35A: Emili Sellés (Alcoi) 2º
 • M40: Moisés Romo (CEAM Ibi-O) 3º
 • F45: Ana Moraga (Correcaminos) 2ª
 • F60: Antonia Sánchez (Colivenc) 1ª
 • M60: Jesús Gil (Colivenc) i Antonio Gil (Colivenc) 1 i 2
 • F65: Carmen Perona (Valencia-O) 1ª
 • M65: Ricardo Íñiguez (Correcaminos) 3º

MITJA: 

 • M12: Oscar Tamarit (Valencia-O) 1º
 • M14: Marcos Bernabeu (CEAM Ibi O) 1º
 • M16: Alvaro García (Colivenc) 2º
 • M18: Raúl Sanjuán (Colinvec) 3º
 • M20: Luis Milvaques (Correcaminos) 1º
 • F20: María Soriano (Villena Orientación) 2ª
 • M21A: Juan Pedro Martínez (Villena-O) 3º
 • M35: Emili Sellés (Alcoi) 2º
 • M35B: Ernesto Bernabeu (CEAM Ibi O) 3º
 • F40: Dori Alfaro (Valencia O) 3ª
 • F60: Antonia Sánchez (Colivenc) 1ª
 • M60: Jesús Gil (Colivenc) 1º
 • F65: Piedad Pastor (San Joan d’Alacant) 1ª

LLARGA

 • F12: Mónica de Miguel (Universidad Alicante) 1ª
 • M12: Oscar Tamarit (Valencia-O) 3º
 • F14: María Belloso (Colivenc) 3ª
 • M14: Marcos Bernabeu (CEAM Ibi O) 3º
 • M18: Raúl Sanjuan (Colivenc) 2º
 • F20: Sofía Berenguer (Colivenc) 3ª
 • M20: Luis Milvaques (Correcaminos) 2º
 • F21A: Natalia Gurchenkova (Universidad Alicante) 2ª
 • F35: Emili Sellés (Alcoi)
 • M35B: Jaime Masià (UOV -O) 3º
 • M40: Moisés Romo (CEAM Ibi-O) 3º
 • F60: Antonia Sánchez (Colivenc) 2ª
 • M60: Jesús Gil (Colivenc) 3º
 • F65: Piedad Pastor (Sant Joan d’Alacant) 1ª
Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Una Comunitat d’Orientadors guanyadora | SLA - […] Pluja de medalles als Nacionals d’Orientació […]
 2. Una setmana d’aventura | SLA - […] Pluja de medalles als Nacionals d’Orientació […]
 3. Orientació els 365 dies (II) | Sense Límits Aventura - […] Pluja de medalles als Nacionals d’Orientació […]
 4. Revolució en l’Orientació | Sense Límits Aventura - […] Pluja de medalles als Nacionals d’Orientació […]
 5. Esportistes d’aventura de l’any 2017 | Sense Límits Aventura - […] Esther Gil, orientadora d’Onil, primera del ranking nacional d’Orientació FEDO, campiona d’Espanya d’Orientació de Mitja Distància i subcampiona de…
 6. Valencians al Campionat d’Espanya d’Orientació a Pie | Sense Límits Aventura - […] Pluja de medalles als Nacionals d’Orientació […]
 7. Valencians al Campionat d’Espanya d’Orientació a Peu | Sense Límits Aventura - […] Pluja de medalles als Nacionals d’Orientació […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »