Un gran Marathon des Sables

L’alacantí Francisco Javier López Arenas acaba el 14, i aconsegueix la millor classificació històrica d’un valencià al Marathon Des Sables

Repassem l’actuació de tots els valencians a la Marathon des Sables

Foto: @IanCorless

Ho du al seu cognom: Arenas. Estava predestinat per a anar algun any i patir/disfrutar de l’experiència de còrrer 250 km en 5 etapes pel desert.

Ho ha fet en este 2017 participant a la XXXII Marathon Des Sables aconseguint a més acabar en el lloc 14 dels vora 1200 participants, la millor classificació històrica d’un valencià a esta mítica prova, una de les més dures per etapes en autosuficiència.

Francisco Javier López Arenas, més conegut com «Mimi» ha canviat durant un mesos els seus habituals entrenaments per afrontar triatlons de llarga distància i que en altres ocassions l’havien dut a participar al Ironman de Hawaii o al IM de Lanzarote. Allò és dur, però Sables té uns components que la fan especial.

I a Sables Mimi ha superat la prova amb nota. Amb molt bona nota, superant fins i tot la millor classificació que teniem de corredors de les nostres terres amb la posició 17 que havia fet Vicente Juan García al 2011.

Des del primer moment Mimi va estar en la part capdavantera de la classificació i ja va acabar la primera etapa de 30 km en la posició 14, molt a prop d’un top 10 quasi íntegrament composat per nordafricans.

Lluny de vindre’s avall com ha passat en altres debutants que han començat fort, Mimi va mantindre el rendiment en la resta d’etapes on sempre ha acabat entre els 20 primers classificats. A la fi, ha acabat tancant la general en la posició 14 i completant els 240 km pel desert al Marroc amb un temps total de 23 h 52 minuts i 17 segons,

Els guanyadors

Una edició esta del MDS que ha comptat de nou amb la victòria del marroquí Rachid El Morabity baixant de les 20 hores (19h 15′ 23″) i la sorprenent sueca Elisabeth Barnes, victòria femenina i posició 11 absoluta amb un temps de 23h 16′ 12″.

DESAFIO MDS 2017

Mimi anava integrat dins de l’equip alacantí Desafío MDS, i ha aconseguit una doble satisfacció pel bon rendiment individual i el bon rendiment de l’equip on en companyia de Miguel Angel Cayuela i Toni García han acabat en quarta posició per equips.

A nivell individual Cayuela ha acabat el que fa 113 a la general amb un temps total de 31 hores 26 minuts i 38 segons, mostrant la seua millor versió en l’etapa doble marató de 84 km, mentre que Toni García ha acabat el que fa 311 amb un temps total de 38:34:27.

Més enllà del crono, la satisfacció de ser finishers d’una prova on anaven amb la voluntat de poder arreplegar diners per als xiquets que pateixen malalties com ara l’asperer, l’autisme o el TDAH

PABLO MARTI TOP 50

De la resta de valencians que participaren al Maratho des Sables cal resenyar també la bona actuació de Pablo Martí Trigo, que en la seua segona presència a Sables ha acabat dins del top 50 en una molt destacada posició 40 amb un temps total de 27h36’12», millorant les seues prestacions de l’any passat on va acabar el 55.

L’altre Pablo, Pablo López Lluch va poder ser finisher de la Maratho des Sables finalizan en la posició 362 després de més de 40 hores corrent pel desert.

LES VIVENCIES

Més enllà del temps queden les vivències que ara en tornar podran contar de forma detallada, mentre van recuperant-se de la batalla amb el Desert. Com bé deia Miguel Angel Cayuela al seu compter de Facebook: «Que me’n duc d’esta experiència a Sables: Amistat, Companyerisme, Honestitat».

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | SLA - […] Un gran Marathon des Sables […]
  2. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] Un gran Marathon des Sables […]
  3. Superequip valenicà a la Marathon des Sables | Sense Límits Aventura - […] Un gran Marathon des Sables […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »