De Castelló a Winsconsin

Victòria del nordamericà Timothy Olson a la CSP amb pòdium per a Remi Queral i Martínez Tecles en quarta posició

La Penyagolosa Trails més internacional ha fet honor al seu creiximent debutant com a prova de la Ultra Trail World Tour i per primera vegada en les sis edicions la victòria marxa més enllà de les nostres fronteres.

Timothy Olson (The North Face) ha estat el més ràpid en fer els 115 km 550+ a una CSP que ha tingut també una gran actuació de Remi Queral (Team HG-AML Sport) tercer i el sorprenent José Esteban Martínez Tecles (Like Sport Lurbel) en quarta posició.

La Penyagolosa Trails més esperada


PUBLICITAT

De Castelló a Winsconsin

La victòria ha volat als EEUU, en concret cap al Winsconsin, la localitat de naiximent de Timothy Olson (The North Face) que ha guanyant la prova amb un temps de 12:23:58 després de mantindre un intens duel amb el norueg Didrik Hermansen (Asics) en el tram inicial de la prova i amb el canari Yeray Durán (Buff Pro Team) en el segon equador, que finalment ha acabat en segona posició amb un temps de 12:45:34.

PUBLICITAT

Fred i estatrègia

La nit començava amb temperatures baixetes, per moments pròximes al 0ºC i amb menor sensació tèrmica. En eixe ambient Didrik Hermansen ha fet valdre la seua millor adaptació i el norueg ha posat des de l’inici un fort ritme en la part mès corredora de la prova que l’ha dut a liderar la CSP fins a Culla, al km 70 dels 115 de la CSP, demostrant perquè havia fet pòdium a la passada TransGrancanaria. La prova, però, se li ha fet llarga i ha acabat abandonant.

A partir d’eixe punt ha començat l’exhibició de Timothy Olson que amb la seua barba inconfudible ha sabut esperar i donar el colp de gràcia en el moment exacte. A Sant Bertomeu es posava per davant de la prova posició que ja no deixaria fins arribar a la meta de San Joan del Penyagolosa on entrava en companyia de la seua família.

Foto: @SportHG

PUBLICITAT

Queral…

Dels corredors de la Comunitat Valenciana l’actuació més destacada ha estat per a Remi Queral (Team HG-AMl Sport) i José Esteban Martínez Tecles (Like Sport Lurbel) que quasi que han compartint la tercera plaça del pòdium després d’estar corrent quasi tota la prova junts, protagonitzant una de les grans imatges en la línea de meta.

Foto: 

Queral arribava en bones sensacions després de no haver castigat massa les cames en este tram inicial de la temporada i ho ha demostrat a casa, al Penyagolosa on havia guanyat en 4 voltes (1 CSP i 3 MiM). La primera victòria a la MiM ara fa 10 anys al 2007.

Amb l’experiència dels anys i el coneiximent del terrenys Queral ha sumat una gran pòdium de prestigi per al seu currículum fent un temps de 12:52:51, entrant en meta amb la seua família, paladejant un gran moment.

…i Tecles

Dos segons després arribava Martínez Tecles. El de Camp de Mirra ha estat la sorpresa agradable de la prova, ja que tot i haver demostrat recentmentment al Trail Solidari Ciutat d’Alcoi o al Desafío Aitana 2016 que estava preparant per als grans reptes, ha rendit a un gran nivell a la CSP. Tecles ha estat sempre en el top 10 de la prova, corrent amb molta intel.ligència.

PUBLICITAT

Bernad…

De la resta de valencians cal destacar l’actuació de Víctor Bernad (Team HG-AML Sport) que ha anat de menys a més. Quan les cames començaven a pesar, en el tram final de la prova, el de Borriol ha arribat a colocar-se en la posicio número 8 a partir de Vistabella, posició que encara ha millorat fins a colocar-se el que fa 6 al pas per Marcen i entrant en meta amb un temps de 13:24:08, llevant-se l’espina de la retirada a la Transgrancanaria.

… i Sebas

La creu ha estat esta volta per a Sebas Sánchez (Team HG-Aml Sport) que no ha pogut defensar la victòria que va aconseguir al 2016 a la CSP. El de Petrer arribava amb algunes molèsties que li acompanyen des de la TransGrancanària, i tot i la voluntat i que ha volgut provar-se a la part inicial corrent amb el grup capdavanter, i arribant a passar en 4 posició a La Bassa, però a poc a poc ha anat baixant el rendiment fins a retirar-se a Vistabella.

Gemma en dones

En categoria femenina la victòria ha estat per a Gemma Arenas (Dinafyt), la corredora de Ciutat Real que va vèncer l’any passat a la MiM i s’incorpora a la reduïda llista de corredors que han guanyat a la MiM i a la CSP.

Gemma ha eixit des del primer moment ha marca un ritme alt que només ha pogut seguir Mercedes Pila (Team HG-Aml Sport), que aspirava a reeditar la victòria de l’any passat. Les dos han encapçalat la prova durant bona part dels 115 km, separades apenes per un parell de minuts.

A partir de Benafigos s’ha destacat Arenas, que ha arribat a tindre 14 minuts d’avantatge tot i que finalment en meta només hi ha hagut un parell de minuts. 15:01:19 de Gemma Arenas per 15:03:43 de Pila. El pòdium l’ha completat Leire Martínez (Team HG-Aml Sport) amb 15:53 43.

Xari Adrián 

La primera de les nostres corredores ha estat Xari Adrián (Team HG-Aml Sport), a corredora de la Vall d’Uixó ha acabat al top 5 amb un temps de 16:21:16 i que en este 2017 s’ha reconciliat amb el Penyagolosa, amb la seua muntanya, la muntanya en que ha aconseguit vèncer en 2 ocassions la CSP i 3 la MiM.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. A la sisena… victòria! | SLA - […] De Castelló a Winsconsin […]
  2. Un Caballero a la MiM | SLA - […] De Castelló a Winsconsin […]
  3. Una setmana d’aventura | SLA - […] De Castelló a Winsconsin […]
  4. “Un dia guanyaré la CSP” | SLA - […] Era la seua primera vegada a la CSP. Rodejat dels més grans de la Comunitat, d’Espanya i amb corredors…
  5. Compte enrere per a Penyagolosa Trails | Sense Límits Aventura - […] De Castelló a Winsconsin […]
  6. Una Penyagolosa Trails de rècord | Sense Límits Aventura - […] De Castelló a Winsconsin […]
  7. Coneix el Mundial de Trail a Castelló | Sense Límits Aventura - […] De Castelló a Winsconsin […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »