«Un dia guanyaré la CSP»

Parlem amb José Esteban Martínez Tecles, la gran revelació de Penyagolosa Trails 2017

Era la seua primera vegada a la CSP. Rodejat dels més grans de la Comunitat, d’Espanya i amb corredors destacats a nivell internacional com el nordamericà Timothy Olson que va ser finalment qui va vèncer la prova.

De Castelló a Winsconsin

Però lluny d’atemorir-se amb tant de nom, al Penyagolosa va emergir la figura de José Esteban Martínez Tecles (Like Sport Lurbel), que va estar molt a prop del pòdium per aconseguir una quarta plaça que l’ha col.locat en l’aparador nacional.

PUBLICITAT

El seu segon Ultra

Doble mèrit perquè la seua estrena a la CSP era a més el segon Ultra Trail en tota la seua vida.  «Quan li vaig dir a Remi que només havia fet un altre Ultra en tota la meua vida no s’ho creïa» reconeix Tecles a Sense Límits Aventura.

«Es va quedar impressionat». Impressionat va quedar el de Benlloch amb qui va compartir quasi tota la prova de 115 km 5500+ i impressionats ell mateix que no esperava eixe resultat.

PUBLICITAT

 Un resultat inesperat

«Amb el nivell que hi havia no esperava estar tan endavant» reconeix Tecles. «Però vaig anar de menys a més i em vaig vore amb bones sensacions. M’he acoblat molt bé a la llarga distància, perquè treballe molt la resistència amb entrenos de bicicleta que van molt bé per a treballar la cardio. A mida que passen els kilòmetres sempre acabe trobant-me millor».

Així li va ocòrrer a este corredor de Banyeres de Mariola afincat a Camp de Mirrar al seu primer Ultra, passat novembre amb el Desafio Lurbel Aitana, on va guanyar, i així li va ocòrrer passat dissabte, acabant en quarta posició, quasi un pòdium compartit amb Remi Queral.

«Anàrem parlant bona part del recorregut. Per a Remi fer tercer era important, per a mi fer quart ja era un premi destacat, se’m va anar en lúltim kilòmetre i així entràrem en meta».

I així arribarem a meta, Remi tercer i a dos segons Tecles amb un temps de 12:52:53, baixant fins i tot el temps que l’any passat va fer Sebas Sánchez en la seua victòria a la CSP.

PUBLICITAT

Incidències

I podia haver sigut millor de no ser per un parell d’inciències. La primera en mig de la nit, es va quedar sense llum al frontal.

«Serien les 03:30 i de sobte em vaig quedar sense llum i com que no podia còrrer se’m va anar el grup principal. Em va tocar donar-me llum amb la llum roja de darrere per a tractar de canviar la bateria que no anava i em va tocar posar-li piles i vaig perdre molt de temps, però vaig poder tirar fort i agafar-los».

La segona incidència una qüestió merament de logística. «A diferència de la majoria dels corredors princials, no duia ningú que m’ajudara en els avituallaments. Em tocava dur-ho tot damunt i cada volta que havia de parar traure els recuperadors, preparar-los i tornar a guardar totes les coses. A cada avituallament em tocava després esprintar i còrrer més per a recuperar el temps que perdia».

PUBLICITAT

De la meta a l’Hospital

Però tot l’esforç va pagar la pena per aconseguir un quarto lloc que en tot cas Tecles, quasi no va poder paladejar perquè va ser arribar a meta i haver de marxar cap a l’hospital.

«Tot el tram final vaig tindre uns problemes de visió. En fer-se de dia veia com una boira. Pensava que era el canvi de la nit al dia, d’haver estar corrent amb el frontal, i me rentava els ulls a cada avituallament. Però en arribar a meta i dir-li-ho als metges em dugueren a l’Hospital General de Castelló per fer unes proves i allà vaig passar la nit de dissabte a diumenge. No vaig poder ni rebre els premis ni pujar al pòdium que tenia pòdium de veterans…»

Afortunadament va quedar en no res –«em digueren que podia ser per deshidratació»– i a l’endemà ja estava en marxa fent 4 horetes de bicicleta.

PUBLICITAT

A per la Spain Ultra Cup

La llarga distància li ha atrapat a José Esteban Martínez Tecles i després de la bona experiència a la CSP pensa continuar.

«Vull fer el circuit de la CSP i anar veient com se’m dóna. Al juny daré el Gran Trail de Peñalara, en juliol Ultra Sierra Nevada, en setembre el Riaño Trail Run, i després en novembre la Haría Extrem a Lanzarote».

…i tornarà a la CSP

Això de forma més immediata i pensant en pròxim anys, tornar a la CSP una prova de la que s’ha enamorat. «M’ha encantat l’ambient que hi havia en cada un dels pobles pels que passava».

I una prova a la que espera tornar per a estar en el més alt del pòdium. «M’agradaria tornar i poder fer pòdium, i estar en el més alt. I creo que puc estar perquè sóc molt cabut i molt constant. si m’ho propose, algun dia guanyaré la CSP».

TECLES and TECLES

La història de José Esteban Martínez Tecles no s’enten sense la del seu germà Julio. Els dos són bessons i els dos començaren a córrer fa 4/5 anys i a passar-se a la muntanya fa 2.

«Va ser a la prova de la Lliga Autonòmica FEMECV del Trail dels Bandolers a Senija. Allà començàrem i allà ens enganxarem els dos perquè ens va agradar l’ambient i la sensació de còrrer per muntanya de forma més lliure. A l’asfalt estàs sempre mirant el crono».

Els dos han mostrat el seu nivell i el cap de setmana volgué que mentre José Esteban acabava quart a la CSP, Julio feia pòdium al Desafío Lurbel a Yeste, a la prova de distància Maratón. «Ell de moment no fa llarga distància. Diu que eixes bogeries no les fa, que són massa hores…». 

De tant en tant fan alguna prova junts, i això dóna lloc a confusions pel seu paregut físic en ser bessons. «De fet, hi ha vegades que mirant les fotos ni nosaltres mateix sabem qui són. Com anem igual vestits amb la roba de Lurbel, si no es veu bé el dorsal no ho sabem».

EXPERIENCIES FUTURES

Són Tecles and Tecles, i han vingut per a donar molta guerra. Amb ganes de provar proves diferents de la mà de Vicente Juan García Beneito amb qui entrena moltes vegades i recentment va vèncer al Trail Solidari Ciutat d’Alcoi.

«Un dia m’agradaria fer alguna prova de autosuficiència per etapes. Entrene moltes vegades amb Vicente Juan García Beneit i sempre li ho dic que m’aniré amb ell a fer alguna de les que ell fa. Ell m’anima molt a que continue en la llarga distància. M’agradaria prova amb la Transalpine Run».

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] “Un dia guanyaré la CSP” […]
  2. L’autonòmic CxM més igualat | Sense Límits Aventura - […] més, estarà també José Esteban Martínez Tecles (Like Sport Lurbel), la revelació de la passada CSP acabant en quar…,…
  3. Tecles es vesteix de lider | Sense Límits Aventura - […] “Un dia guanyaré la CSP” […]
  4. El somni de la constància | Sense Límits Aventura - […] “Un dia guanyaré la CSP” […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »