Una alerta «punyetera»

L’alerta 3 per risc d’incendis obliga a suspendre el V Trail de la Font de la Figuera i la Valencia Bike Race i a ajornar el Reconco Trail de Biar i el Trail de Montixelvo

L’oratge ha jugat una mala passada este cap de setmana als amants dels esports d’aventura. L’alerta 3 per risc d’incendis que dissabte a la nit va decretar el 112 va obligar a alterar el programa previst d’activitats en la jornada d’ahir diumenge 30 d’abril.

Algunes proves es veieren afectades, entre d’altres el V Trail Font de la Figuera, el II Reconco Trail de Biar, el II Gran Premi de les Penyes Albes a Montixelvo i la prova de BTT per etapes Valencia Bike Race.

La ubicació geográfica de les poblacions i altra serie de variables han fet que al llarg del cap de setmana si haja hagut trail en altres punts com ara Tuéjar, Tirig, Forcall, Favara.

Una normativa preocupant


PUBLICITAT

Valencia Bike Race, suspensió sobre la marxa

La València Bike Race a Barxeta es va vore suspesa després d’haver eixit a rodar i una vegada ja havien realitzat una hora de la segona de les tres jornades previstes, amb el malestar que això va generar als que ja havien començat a pedalejar.

Després d’una hora de marxa, l’organització va anunciar que havien de suspendre l’etapa per l’alerta 3. Finalment diumenge de vesprada va anunciar que quedava també suspensa l’etapa per a este dilluns perquè tornava a existir alerta 3.

PUBLICITAT

Biar i Montixelvo

En el cas del Reconco Trail i el Gran Premi de les Penyes Albes a Montixelvo l’organització va decidir ajornar la prova per a que tinguera lloc este dilluns 1 de maig, condicionat a que l’alerta meteorològica ho permetera.

PUBLICITAT

La Font

En el cas del V Trail de la Font de la Figuera la prova ha quedat suspesa definitivament donada la impossibilitat de trobar una nova data per a poder organitzar l’esdeveniment, ja que de nou per a este dilluns existia alerta 3.

«Ho lamentem molt per la gent que ha vingut i per tot el treball de mesos que haviem fet» explica Javi Soriano. «Hem volgut esperar fins a l’últim moment, però a la fi no hi havia més opció que no fer la prova. La Guardia Civil ens ha dit que no anava a impedir el Trail però davant la possibilitat que poguera arribar una futura multa, l’Ajuntament ha decidit qu eno es fera el Trail» indicava Soriano.

Hi ha que recordar que per a poder fer el Trail els organizadors, ja siguen clubs, empreses o entintas publiques, han de comptar amb el permís de la Conselleria de Medi Ambient, permís supeditat a que no hi haja nivell 3 per risc d’incendis com es va decretar dissabte a la nit per a diumenge. En eixa situació el permís queda anul.lat.

Des de l’organització del V Trail Font de la Figuera anunciaren ahir la decisió als corredors que s’havien desplaçat fins a la Font i en tot cas donaren l’opció de poder eixir a rodar sense drosal per alguns trams del recorregut. En acabar es fer l’esmorçar que ja estava preparat i es va fer entrega dels obsequis previstos a tots els participants.

La majoria d’ells han entés perfectament la situació i han lamentat que s’haja d’haver de suspendre «quan feia un dia espectacular per a córrer deien. A més, es notava que estava tot molt humid per les plutges dels últims dies, així que risc d’incendi no semblava tant…»

Quant al Circuit Trail dels Íbers, des dels Circuit indiquen que a l’hora de fer les classificacions finals computaran les dos proves disputades a Moixent i a Fontanars dels Alforins, amb la qual cosa Juan Martínez (Like Sport Lurbel) i Cristina García Navalón (Trail Moixent) seran els guanyadors del Circuit.

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

  1. buenos dias, ¿ya se sabe que dia sera la entrega de premios y el detalle? saludos espero vuestra contestacion es que mi mujer y yo somos de castellon de la plana, es por organizarnos. Gracias

    Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una normativa preocupant (IV) | Sense Límits Aventura - […] Una alerta “punyetera” […]
  2. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Una alerta “punyetera” […]
  3. Ciclistes contra el foc | Sense Límits Aventura - […] Una alerta “punyetera” […]
  4. Fontanars corona els íbers | Sense Límits Aventura - […] han computat els temps aconseguits al Trail de Moixent i al Trail de Fontanars dels Alforins, una vegada la…
  5. Alerta en el Trail | Sense Límits Aventura - […] Una alerta “punyetera” […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »