Un Huracán de Triatló a Vinarós

Víctor Benages torna a guanyar l’Autonòmic de Triatlo Olímpic a Vinarós amb cinc homes del CT Huracan entre els deu primers

En dones, victoria per a Jana Koradej de la Universidad de Alicante

Foto: Taller Juan Bordes

Va fer vent, calor i la mar estava moguda, però van ser 177 els triatletes que van participar este diumenge al Campionat Autonòmic de distància olímpica a Vinaròs. Víctor Benages (CT Huracán-Hammer) i Jana Koradej (Universidad de Alicante) es van coronar com a nous campions autonòmics de la distància.

Benages en homes i Koradej en dones van dominar la carrera de principi a fi. Qui més va patir va ser el d’Huracán, perquè la seua carrera es va cimentar en la natació, i tant en bici com en la carrera a peu, els seus rivals van retallar distàncies.

PUBLICITAT

La natació, la clau

Amb tot, el doble campió autonòmic –es va imposar també l’any passat- va vèncer amb 2h 04’11”, deixant el segon, Valentin Deschamps (Angouleme) a 56”, i a Javier Andrés (A300W Elche) a 1’03”.

Les distàncies van ser justes en categoria masculina, amb els cinc primers en una forquilla de dos minuts i mig: quart va acabar Francisco García (SYS), a 2’02”, i cinquè Agustín Gómez (Huracán), a 2’30”.

PUBLICITAT

Benages: “Havia d’obrir espai en l’aigua”

Benages va explicar que la natació havia sigut la clau: Havia d’obrir bastant espai per gestionar bé la resta de la carrera. Crec que he tret uns cinc minuts al segon en la natació”.

El triatleta valencià va assegurar que després en la bici havia de controlar els esforços: “La primera volta en bici he anat gestionant per watts i en la segona una mica més fort, però sense molt més perquè acumulava el cansament de la competició de dissabte a Múrcia (Nacional Universitari) i del viatge”.

PUBLICITAT

“Problemes als tibials”

Ja en la carrera a peu, va eixir a ritme i pecant una mica dels problemes de tibials que sempre tinc”, es lamentava, reconeixent que l’havien “retallat temps però al final he pogut tornar a anar més fort.

“Per a mi és un cap de setmana rodó perquè un Autonòmic sempre és important”, va assegurar Benages després d’una carrera que va decidir fer-la en solitari després d’una natació en què es va mostrar molt superior a la resta. “Estic molt content, la setmana que ve a Águilas i a continuar amb la temporada de triatlons”, va concloure.

PUBLICITAT

Domini de la UA

En categoria femenina, la Universidad de Alicante va situar la primera i la segona classificada. Jana Koradej guanyava amb molta solvència: 2h 18’54”, amb un marge de 5’29” sobre Andrea Balan, i 9’20” respecte a la tercera, Naomi Martínez (Huracán).

Quarta finalitzava Cristina de la Torre (Elenko), a 13’30” de la vencedora, mentre que cinquena era Diana Pérez (Huracán), que tornava d’una lesió i debutava aquest any, a 14’39”.

PUBLICITAT

Foto: Taller Juan Bordes

Mala mar

La prova castellonenca va ser dura per diversos factors. Primer, una mar molt picada que fins i tot va dificultar l’eixida de l’aigua dels participants.

Excepte alguna excepció, tot va transcórrer amb normalitat i el següent sector, de ciclisme, també es va poder completar sense ensurts. Això sí, amb un vent molest que va perjudicar tothom per igual.

Finalment, en la carrera a peu, la calor va caure amb força, però el pitjor ja havia passat.

Per clubs, també Huracán

Per clubs, en homes la victòria era per a CT Huracán (situava cinc representants entre els 10 primers) per davant del Basiliscus i el Jiji-Jaja Vinaròs, mentre que en dones també dominaven les ‘huracanes’, per davant de Laboratorio SYS i Tridimonis.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Un Huracán de Triatló a Vinarós […]
  2. La selecció valenciana, als Nacionals | Sense Límits Aventura - […] Un Huracán de Triatló a Vinarós […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »