Europa als seus peus (II)

El paratriatleta de Serra Héctor Català, campió d’Europa de Duatló a Soria

Europa als seus peus per segona vegada en menys d’un any. Héctor Català ho ha tornat a fer. El triatleta de Serra es va proclamar campió d’Europa de Duatló passat cap de setmana a Soria, sumant un altre gran títol al que a juny de l’any passat havia aconseguit a Lisboa, proclamant-se campió d’Europa de Triatló per a triatletes amb deficiència visual

Europa als seus peus


PUBLICITAT

I no era la seua especialitat…

Héctor i el seu guia Luis Javier Castellano van ser els més ràpids entre els participants del Campionat d’Europa, esta vegada de Duatló, on les forces estan més igualades sense haver de fer front a l’aigua.

«El Duatló no és la nostra especialitat» explica Héctor Català a Sense Límits Aventura.  «Però aplegàrem amb bones sensacions despres del nacional a la Vall d’Uixó i voliem fer-ho servir com un bon test de cara a les properes competicions de triatló».

PUBLICITAT

Els primers ja en la carrera a peu

L’experiència en tot cas els va eixir redona. «El primer 5000 de carrera a peu va ser prou dur, vam notar l’altitud i un circuit molt dur i técnic» recorda Hèctor, que ja en eixe primer segment de carrera a peu es posava en primera posició.

A 80 km/h en tàndem!

«Vam agafar el tándem primers i va ser ahi és on puguerem gaudir al 100%. Vam agafar mes de 80 km/h de velocitat máxima!» indica Héctor encara sorprés.

PUBLICITAT

Una dedicatòria especial

Amb l’avantatge adquirit, pogueren afrontar bé l’últim segment de 2’5 km de carrera a peu per a poder paladejar el triomf i tindre també un moment emotiu amb una dedicatòria molt especial.

«En meta, el record va ser per a un amic que fa faltar fa uns dies». I en meta també un reconeiximent per al seu company de batalles. «Sens dubte, Luis Javier Castellano es el millor pilot i guia que puc tindre». 

PUBLICITAT

I ara… al Mundial?

Després de ser campió d’Europa de Triatló en PT5 i campió d’Europa de Duatló, queda ara tractar de pegar un vot. Aconseguir medalla també als Mundials de Triatló.

«Enguany els campionats del món són al setembre a Roterdamm. Ara al mes de maig hem de fer els classificatoris 8el dia 13 de maig competeix al Japó. Anem amb molta humiltat, però anirem a per totes». Dificil però no impossible. Almenys, no per a Héctor Català.

PUBLICITAT

PREMI SENSE LIMITS AVENTURA

Els premis i els reconeiximents arriben en estos últims mesos per a Héctor Català, que va ser un dels reconeguts als II Premis Sense Límits Aventura.

Héctor va assistir passat febrer a la Gala que va tindre lloc al Complexe Esportiu la Petxina de València i va rebre el premi com a Triatleta més destacat, segons la valoració tècnica del nostre jurat. Va rebre el premi de mans de Valeriano Moreno, president de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana.

LA MALALTIA DE BEST

No va ser fins fa 4 anys quan a Héctor Català li va canviar la vida. Es va agreujar la malaltia de Best que li havien detectant sent un xiquet i que li reduia notablement el percentatge de visió. Quedaven dos opcions: rendir-se o lluitar. Va optar per la segona i per l’esport.

Des d’eixe moment va incrementar la seua passió pel triatló que ja practicava previament, i al paratriatló ha trobat la seua manera de dir que a la vida hi ha que plantar-li cara. Vinguen com vinguen les circunstàncies.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. De pòdium en pòdium en Europa | Sense Límits Aventura - […] Europa als seus peus (II) […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »