La ‘factura’ del Trail

Després d’un temps de dificultat, Sonia Escuriola i Alicia Chaveli tornen a somriure en les carreres per muntanya

Foto: @vilarjavi

Perquè el Trail té una cara A, d’alegria, de superació, de reptes aconseguits, d’il.lusions, de companyerisme, de disfrutar dels paratges… però també una cara B. De dolor, de no poder disfrutar, de vore com el cos no et deixa, de vore com la ment no et deixa…

Fa uns anys van ser les reines dels Ultres a la Comunitat Valenciana i a bona part d’Espanya. Dominaren les primeres edicions de la Spain Ultra Cup, i tingueren al 2015 un apassionant duel en molts dels Ultres, especialment recordat el que mantingueren a la CSP de fa dos anys, amb Sonia Escuriola primera i Alicia Chaveli en segona posició.

Després dels èxits, els pòdiums, els trofeus i les palmades a l’esquena el cos i la ment va dir “prou” i han estat un temps sense poder disfrutar del que és córrer per muntanya. A les últimes setmanes han recuperat sensacions i ara tornen a somriure després de pagar la factura d’estar al més alt en el món del Trail.

PUBLICITAT

Chaveli: “He eixit del pou”

“Psicològicament ja he eixit del pou, però vaig tocar fons al 2015 per culpa d’una lesió i em va tocar demanar ajuda a un psicòleg esportiu perquè el cos volia però la ment no. Ara ja puc dic que psicològicament estic curada”.

Són paraules d’Alicia Chaveli (Sport HG-Aml Sport), la corredora d’Alzira que al 2014 es va proclamar campiona de la Spain Ultra Cup. Després d’un temps d’exprimir-se, el cos va passar-li factura en forma de lesió: tendinitis en els dos isquiotibials, que va acabar desencadenant en un trencament parcial del tendó a una de les dos cames després d’una entropeçada.

Tot i no estar bé les ganes li feren posar-se objectius inabastables en eixe moment -UTMB 2016- que encara feien més dificil estar en condicions de poder disfrutar de la muntanya.

“Psicològicament ja he eixit del pou, però vaig tocar fons al 2015 per culpa d’una lesió i em va tocar demanar ajuda a un psicòleg esportiu perquè el cos volia però la ment no. Ara ja puc dic que psicològicament estic curada”

PUBLICITAT

Un últim obstàcle

A la fi, després d’un temps de pausa, de recuperació i de tindre eixa ajuda externa per a poder tornar a competir, Chaveli va recuperar la fortalesa física i mental. Tant, com per a tornar a la llarga distància i fer recentment la CSP 115 km 5500+.

Li restava, això sí, un últim obstacle. Setmanes abans de la prova una caiguda en bicicleta li va provocar un esguinç de munyica que li va alterar la preparació, però no li va impedir participar per sisena vegada a la CSP, a més aconseguint acabar en el top 10 després de 18 h 41 minuts i 23 segons de lluita permanent amb la muntanya i amb ella mateix.

El pacte

“Vaig pensar en retirar-me en Les Useres. Vaig estar vora 2 hores i mitja de lluita amb mi mateix: ment contra cos. A la fi vaig arribar a un pacte de terminar la CSP però xino xano, sense agobiar-se. Disfrutant de la muntanya”.

A la CSP vaig pensar en retirar-me en Les Useres. Vaig estar vora 2 hores i mitja de lluita amb mi mateix: ment contra cos. A la fi vaig arribar a un pacte de terminar la CSP però xino xano, sense agobiar-se. Disfrutant de la muntanya”

“He eixit del pou, però encara és prompte per a fer llarga distància. A la llarga distància hi ha que tindre-li molt de respecte. Després de totes estes experiències Alicia està de nou preparada per a competir, però sobre tot per a disfrutar de la muntanya i de noves experiències. “Al setembre faré el meu primer Triatló Olímpic”.

PUBLICITAT

Escuriola: “Torne a vore la llum”

“Després d’un 2016 molt gris, ara torne a vore la llum…” Són paraules de Sonia Escuriola (GR33-Race Land), la corredora de Cabanes que al 2015 va vèncer a la Spain Ultra Cup, i que recentment ha recuperat el somriure amb un pòdium a la Madeira Island Ultra Trail amb 83km 4580+ i victòria al Ultra Trail les Fonts de Xerta 120 km 6000+. 

Tornar a disfrutar

“Els resultats són importants, però per a mi el més m’importa és tornar a córrer sense dolors, disfrutar de nou de la muntanya…”. Parla de dolor i parla en coneiximent després d’haver patit als últims mesos per tindre desgast del cartígalo del astrágalo, un os molt xicotet que tots tenim en el peu.

“Els resultats són important, però per a mi el més m’importa és tornar a córrer sense dolors, disfrutar de nou de la muntanya…”

“Ara els entrenaments són amb menys hores de carrera a peu, i més de bicicleta o gimnàs per a no agravar més la dolència. Hi ha que intentar seguir corrent però matxacant menys. I a les proves toca anar de menys a més…”

En este temps li ha tocat patir i saber adaptar-se a una manera d’entrenar i afrontar les carreres. “Ara els entrenaments són amb menys hores de carrera a peu, i més de bicicleta o gimnàs per a no agravar més la dolència. Hi ha que intentar seguir corrent però matxacant menys eixe os. I a les proves toca anar de menys a més…”

PUBLICITAT

El cap torna a guanyar

De menys a més va anar a Xerta i li va eixir bé, sent la primera i sobre tot “tenint molt bones sensacions”, i de menys a més va anar a la Madeira Island Ultra Trail. I això que li va tocar sobreposar-se als problemes estomacals en l’equador de la prova.

“Vaig marejar-me i em trobava feble, però estava tota la meua família pendent de mi i el cap va dir que no els podia fallar”.

I no els va fallar arribant a meta en tercera posició, després d’afrontar una dura doble marató, patir especialment en les baixades de la segona part i haver de córrer els últims 15 km sense tindre referències perquè li va fallar el GPS.

“Em notava buida i cansada, però el cap em deja que no podía parar, que havia d’aconseguir-ho. Vaig continuar corrent amb totes les meues forces i de sobte des de dalt vaig vore la platja del Machico i la línea de meta on m’esperaven David, Roberto Soraya i Tico. En arribar els vaig abraçar. El cap havia tornat a guanyar”.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Del Trail al Triatló | Sense Límits Aventura - […] La ‘factura’ del Trail […]
  2. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] La ‘factura’ del Trail […]
  3. Dia de la Dona… aventura | Sense Límits Aventura - […] La ‘factura’ del Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »