Escalant al futur

Més d’un centenar de participants a l’Autonòmic d’Escalada en bloc a Sant Vicent del Raspeig amb victòria de Puche i Rocío Martínez 

Perquè l’escalada és un esport de present… i de futur. Així va quedar demostrat passat cap de setmana a Sant Vicent del Raspeig amb la disputa del Campionat Autonòmic d’Escalada en Bloc on hi hagué més d’un centenar de participants, arribats des de diversos punts de la Comunitat Valenciana i altres llocs de la península, superant les xifres de passades edicions i demostrant l’interés creixent en un esport que al 2020 serà olímpic a Tokio.

Entre d’ells molts xiquets participant a les categories inferiors i victòria en la categoria absoluta per a l’escaladora local Rocío Martínez i per a Carlos Puche.

PUBLICITAT

Rocío: «Contenta de guanyar a casa»

Una de les sorpreses de l’Autonomic va estar amb la victòria en categoria absoluta femenina de l’escaladora local Rocío Martínez que va fer bo el fet d’escalar a casa.

«La veritat és que no m’ho esperava. Anava a vore com podia donar-se però ha anat tot molt bé. El públic ajuda molt, però després hi ha que saber calmar els nervis» explicava a Jaime González de www.espiquer.com.

«La veritat és que no m’ho esperava. Anava a vore com podia donar-se però ha anat tot molt bé. El públic ajuda molt, però després hi ha que saber calmar els nervis»

Era la primera vegada que Rocío guanyaba un autonòmic en categoria absoluta, i va ser més emotiu el haver-ho fet davant la seua gent i arreplegant el premi de la ma Isidro Bevià, el president del seu club, el Club d’Escalada i Muntanya Sant Vicent- SKAPEIG, organitzador de l’Autonòmic. «Molt contenta perquè es laprimera vegada que guanye en absolut. L’entrenament ha donat els seus fruits».

Una motivació extra per a Rocío Martínez per a continuar practicant escalada, esport al que va arribar amb 10 anys a l’escola municipal de Sant Vicent i que continua practicant amb passió. «És una manera d’alliberar tensió i sentir-te més en contacte amb la natura».

La pròxima parada serà a finals de maig amb la primera de les proves de la Copa Autonòmic d’Escalada en Bloc a Elx.

PUBLICITAT

Puche: «Ara a per les nacionals»

En la modalitat masculina la victòria a la prova va estar per a Alber Rocasolano, però el títol autonòmic va ser per a Carlos Puche, que suma el seu segon títol consecutiu després de l’aconseguit al 2016, en este cas a la modalitat d’escalada de dificultat.

Puche es retroba amb l’escalada

Puche va imposar-se en la final a altres grans escaladors de la terra com ara Iker Ortiz, tot i que per moment no va tindre bones sensacions. «Mentre competia a la final tenia la sensació d’estar fent-ho mal, pero a la fi victòria i molt content» explicava.

«La idea ara és posar-me a entrenar per a la Copa d’Espanya, en competició nacional, a vore si podem clavar-nos en alguna final i donar-ho tot»

Amb esta victòria incrementa encara més la motivació per afrontar més reptes en esta nova etapa en el món de l’escalada una vegada superada una lesió que li va impedir competir durant un temps. «La idea és posar-me a entrenar per a la Copa d’Espanya, en competició nacional a vore si podem clavar-nos en alguna final i donar-ho tot».

PUBLICITAT

ABSOLUT MASCULI

 1. Alber Rocasolano
 2. Carlos Puche
 3. Ferdinand Schulte

ABSOLUT FEMENI

 1. Rocío Martínez
 2. Sara Richart
 3. Lorena Gómez

F12

 • Kyra Cases Gómez
 • Manuel Navarro / Mario Roche

F16

 • Lucía Sempere
 • Joan Sempere

F18

 • María Santamarta
 • Jaume Peiró

F12

 • Lucía Aparicio
 • Raúl Escribano
Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Escalant al futur […]
 2. Elx obri la Copa | Sense Límits Aventura - […] Escalant al futur […]
 3. La Copa d'Escalada més internacional - Sense Límits Aventura - […] Escalant al futur […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »