La Transvulcania de Juanma i Penyo

Els valencians Juanma Jiménez i Juanjo López «Penyo», dos maneres diferents d’afrontar la Transvulcania

Repassa ací la llista de valencians que van a córrer a La Palma

Foto: canofotosports.com

Es tracta de disfrutar de la muntanya, disfrutar corrent per la muntanya. Uns per a tractar d’aconseguir la millor posició possible, intentant estar de nou entre els millors a una prova de nivell internacional. Altre per acabar i poder guanyar la lluita contra la muntanya i el cos, sent el primer amputat de cama que és finisher d’un Ultra Trail. Són Juanma Jiménez i Juanjo López «Penyo», dos dels valencians que este cap de setmana estaran participant a la Transvulcània i superar els seus 74 km 4350+.

PUBLICITAT

Juanma: Un estudiós del Trail

Si hi ha alguna que caracteritza a Juanma Jiménez (GreenPower ST) és la seua persistència. No donar-se mai per vençut. I saber que amb treball i hores d’entrenament es poden aconseguir grans fites. Així va fer quan passat agost va complir un dels seus somnis i va fer top 10 al UTMB. I així vol fer-ho també ara a la Transvulcània, uns dels Ultra Trails amb més nivell de corredors internacionals.

“Podría hacer un top 5 en el UTMB”


PUBLICITAT

Preparació meticulosa…

Ha fet una preparació meticulosa, estudiant pam a pam el recorregut dels 74 km 4350+ de la Transvulcània, i compartint totes les seues sessions de treball a través de les xarxes socials. Vivint 24 hores el Trail i «vivint» a la Palma des de fa uns dies per a poder adaptar-se millor i poder fer una gran Transvulcània.

«Mirant els temps de la Transvulcània, si tot ix bé podria estar en 08h 15′ / 08 h 20’… i això podria ser entre un top 15/to 25. Es una prova que no m’acaba d’afavorir perquè és una prova molt ràpida i això per mi és més difícil, maniría millor si tinguera algun kilòmetre més» explicava Juanma recentment en un dels seus videos.

«Esta és una prova més dura de pujada que de baixada. Vorem com ens defensem i com podem fer-ho».

PUBLICITAT

...però…

«No arribe amb les sensacions d’estar al 100%. No acabe de trobar les sensacions que voliem, però els temps dels entrenaments no estan del tot malament». I els resultats tampoc, que a la seua última prova va aconseguir victòria a l’Sprint Trail de la XI Media Maratón Montes de Tuéjar.

A més de la condició física i de superar una alergia que li ha afectat als últims dies, toca també treballar la fortalesa mental i superar els dubtes del que va ser la passada experiència a la TransGrancanaria on no va poder rendir com tocava.

Després de transitar tota la prova entre els 25 primers, i arribant al punt on sempre li agrada a Juanma apretar i remuntar posicions, va patir en el tram final on hagué de cedir i vore com li avançaven un bon grapat de corredors fins acabar en la posició 87 tardant vora 6 hores en fer els últims 40 km quasi caminant.

A la Transvulcània serà altra història…

PUBLICITAT

Penyo: Si jo puc, tu pots

«Si jo puc tu pots». Eixa és la frase que fa servir Juanjo López «Penyo» per a poder motivar-se i motivar a la gent que li rodeja. És una de les frases que va transmetre a la Transvulcania Talks, la sessió de xarrades que dimecres va tindre lloc en els dies prèvies a la prova i on va compartir escenari amb Luis Alberto Hernando.

«Es queden molt sorpresos amb moltes coses» explica Penyo. «Els he contat la meua vida, tot el que em va passar i el que he fet fins ara» indica amb naturalitat este corredor de Puçol de qui en altres vegades ja vos hem parlat a Sense Límits Aventura. Va ser, de fet, un dels protagonistes del primer número de la nostra revista en paper.

PUBLICITAT

Història de superació

Sent jove Penyo disfrutava amb els bous, era recortador. Un bou el va enganxar i va acabar perdent la seua cama esquerra. Això no li va impedir continuar disfrutant de la vida, de l’esport i de la natura. Ha estat finisher de la Titan Desert, ha fet bona quantiat de trails per la Comunitat Valenciana i ara vol ser el primer amputat de cama en concloure un Ultra Trail.

«De sensacions arribe molt bé, molt motivat i amb el treball fet» ens diu. «L’objectiu és acabar. No vull obsessionar-me en fer cap temps perquè aniria en contra meua Ximplement disfrutar de l’illa i la seua gent». I tornar a llançar un missatge clar: «Si jo puc, tu pots».

MES VALENCIANS

A la Transvulcània hi ha també altres molts corredors valencians que aspiren a fer un bon paper en qualsevol de les modalitats que la composen.

A la Ultra Maratón participa Voro Guillem Borràs, corredor de Sollana, afincat des de fa molts anys precissament a La Palma i que al igual que Juanma Jiménez completa en un mateix any TransGrancanaria i Transvulcània.

A més també Paco Borreda de Carcaixent, Jorge Martínez, Gerardo Vaquero, i els germans Rubén i Germán García.  I des de Sueca Juan Antonio Ferrando i Damián Salvador, fent la distància Ultra i Clara Muñoz fent la Mitja Marató

També en la Ultra estarà Olga García i Vicky Andrés i qui és baixa finalment és la corredora de Castelló Raquel Martínez, tot i estar inclosa al llistat de corredores elit en companyia de corredores com ara Eva María Moreda, Ragna Debats, Ida Nilsson, Anne Lise Rousset, Andrea Huser…

Envia’ns un correu si veus que ens falta algun corredor/a!

…i JAIME GONZALEZ

La presència valenciana a la Transvulcania compta enguany també amb Jaime González, de www.espiquer.com, un dels més destacats espiquers que hi ha a tot el panorama nacional,

Amb la Transvulcània completa el cicle de presències en les proves més destacades de tota la península. La seua veu inconfudible formarà part també de la Transvulcània 2017.

La voz de la Transvulcania


EL PROGRAMA: 

 • KILOMETRE VERTICAL 
  • 7’6 km 1160+
  • dijous17:00 h
 • TRANSVULCANIA KIDS
 • TRANSVULCANIA ULTRA MARATO  
  • 74,33 4350+
  • Dissabte 06:00 h
 • TRANSVULCANIA MARATO
  • 45 km 3329+
  • dissabte 10:00 h
 • TRANSVULCANIA MITJA MARATÓ
  • 24,28 km 2097+
  • Dissabte 07:30 h
Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. La voz de la Transvulcania | Sense Límits Aventura - […] La Transvulcania de Juanma i Penyo […]
 2. Penyo fa història en el Trail | Sense Límits Aventura - […] La Transvulcania de Juanma i Penyo […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »