Penyo fa història en el Trail

El corredor de Puçol, finisher de Transvulcània, primer amputat d’una cama que acaba un Ultra Trail

«Ser el primer amputat en fer un Ultra el que vol dir és que seguim obrint un camí per a tot el món. Que qualsevol cosa que es vullga fer és pot aconseguir»

Un pas més, mai millor dit. Un gran pas en tot cas el que ha donat el corredor valencià Juanjo López «Penyo» que passat cap de setmana a la Transvulcania s’ha convertit en el primer corredor del món amputat d’una cama que ha completat una carrera per muntanya de distància Ultra Trail.

PUBLICITAT

De Puçol al món

La història d’este corredor de Puçol ja era coneguda a la nostra terra. Ací ens havia sorprés fent proves de Trail com ara el Trail Montanejos, la Mamova, Maratón Espadán, el Desafío Lurbel… faltant-li la cama esquerra, que va perdre de jove, en una enganxada amb un bou. La seua constància li va fer sobreposar-se i viure la vida que vol viure, en la que ara ha donat un pas més, a una prova tan emblemàtica com és la Transvulcània completant en 16 hores els seus 74 km 4350+.

Obrint camí

«Ser el primer amputat en fer un Ultra el que vol dir és que seguim obrint un camí per a tot el món. Que qualsevol cosa que es vullga fer és pot aconseguir» explica Penyo a Sense Límits Aventura encara des de la Illa de La Palma on la seua història de superació ha transpassat fronteres.

«S’han portat molt bé amb mi. Estaven tots flipant amb mi… i jo amb ells. L’arribada a meta va ser espectacular, em feren sentir quasi com si haguera guanyat la prova».

Foto: Daniel Tovar / ElTime.es

No va vèncer la prova -segons indica la classificació general va acabar el que fa 1466 amb un temps total de 16 h 09′ 41″– però si va guanyar-se el respecte i l’admiració de tot el món, sent finisher d’un Ultra Trail, el primer del món en fer-ho faltant-li una cama.

PUBLICITAT

Una carrera intel.ligent

«L’objectiu final era poder acabar una Ultra i ser el primer en fer-ho. Per això isquerem molt conservadors i patirem com tots els que fan un ultra, amb un total de 16 hores que al munyó li costa. Podien haver fet mensy temps, però els últims 20 km eren tots de baixada i tocava anar amb cura perquè el que voliem era arribar a meta».

PUBLICITAT

Els inconvenients de la pròtesi

En eixe tram final pesaven ja les cames, i passava factura la protesi en què Penyo participa a les carreres per muntanya. «Sóc una persona que m’adapte molt als canvis i terreny, però amb la protesi es nota especialment baixant i pujant. No és el mateix que tindre les dos cames» explica Penyo.

«Pujant anavem molt bé, baixant ja anaven més tocats de cuadríceps, però pulmonarment molt sencer i perfecte. El problema són també les llagues que ixen sempre en el munyó, que acaben reventant i se te posa en carn viva…».

PUBLICITAT

«Si jo puc, tu pots»

I eixes condicions va poder acabar la prova, una prova amb dedicatòria especial. «Va per a tota la gent que sempre ha estat amb mi. a Felipe de Marvok, que és el patrocinador que m’ha dut ací, a Xavi el meu entrenador, a Lurbel, a Salomon… i com no a la meua família, als meus fills i els amics que sempre estan animant-me».

I que estaran en els futurs reptes de Penyo, que ja pensa en repetir algun ultra en els pròxims anys –«m’han convidat del Tenerife Blue Trail per a l’any vinent»-, per a continuar extenent el seu missatge. «Si jo puc, tu pots».

PUBLICITAT

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Esportistes d’aventura de l’any 2017 | Sense Límits Aventura - […] Juanjo López Penyo, esportista de Puçol, primer amputat de cama en finalitzar un Ultra Trail a la Transvulcània […]
  2. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] Penyo fa història en el Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »