Kilian repeteix cim a l’Everest

Kilian Jornet fa de nou cim a l’Everest d’un tiró, en solitari, sense oxígen, ni cordes fixes

******ACTUALITZACIO 10:00 h diumenge 28 de maig*******

Kilian ho ha tornat a fer. Segons han confirmat en el matí d’este diumenge des del seu equip Kilian Jornet ha tornat a fer cim a l’Everest en les mateixes condicions que el passat dilluns: a soles, sense oxígen, sense gastar cordes fixes i tot d’un tiró.

Amb el doble valor afegit que és el segon cim a l’Everest en una mateixa setmana i demostra un grau de recuperació sobrehumà.

Esta volta Kilian ha eixit des del Camp Base Avançat (6400) i no des del Camp Base (5100), i ha utilitzat 17 hores, ha baixat fins i tot el temps de la primera ascenció: Esta volta ha tardat 17 hores des del Camp Base Avançat fins al Cim.

“Estic molt emocionat d’haver pogut fer cim altra vegada! Avui m’he trobat bé tot i que feia molt vent i m’ha costat força avançar. Fer dues vegades cim a l’Everest en una setmana i sense oxigen crec que estableix una nova línea de possibilitats en alpinisme i estic molt content d’haver-ho pogut dur a terme» explica Kilian 

PUBLICITAT

S’ho va proposar i ho ha aconseguit. Kilian Jornet ha fet cim a l’Everest pujant per la cara nord en solitari, sense fer ús de l’oxígen ni fer servir cordes fixes.

I fent-ho a més d’una mateixa tirada emprant un total de 38 hores en pujar des del camp Base al monestir de Rombuk (5100) des d’on va eixir el 20de maig a les 22:00 h i va arribar el cim (8848 metres) a la mitja nit del 21 al 22 de maig, i tornar de nou, en este cas cap al Camp Base avançat (6500) i no al Camp Base per problemes estomacals.

Este és el comunicat que han penjat des de la seua web oficial:

PUBLICITAT

«Kilian Jornet ha fet cim a l’Everest, la mitjanit (hora local) del 21 al 22 de maig. Per fer-ho no ha utilitzat ni oxigen, ni cordes fixes i ho ha fet d’una sola tirada.

El cim l’ha aconseguit per la cara nord de la muntanya més alta del món (8.848m) seguint la ruta tradicional. Kilian Jornet iniciava el repte al Camp Base de l’Everest, situat a l’antic monastir de Rombuk (5.100m) el 20 de maig a les 22h hora local (+5:45 GMT).

PUBLICITAT

A les 12h15 del 22 de maig hora local està de tornada a l’Advanced Base Camp de l’Everest (6.500m) on confirmava el cim, aconseguit a mitjanit, 26 hores després d’iniciar l’ascens.

38 hores després de començar el repte, i en arribar de tornada a l’Advanced Base Camp explicava: “Fins a 7.700m m’he trobat molt bé i avançava segons el planning previst, però a partir d’aquell punt m’he començat a trobar malament, suposo que per un virus estomacal. Des d’allà he avançat molt lentament i havia d’anar parant cada poc per anar-me recuperant. Finalment, però, he fet cim a mitjanit

A causa de la indisposició, Jornet decideix donar per acabada la temptativa a l’Advanced Base Camp en lloc de baixar al Camp Base de l’Everest, situat a l’antic monestir de Rombuk, com estava previst inicialment.


PUBLICITAT

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. “El que ha fet Kilian és brutal” | Sense Límits Aventura - […] I Kilian també conquereix l’Everest […]
  2. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] I Kilian també conquereix l’Everest […]
  3. “El que ha fet Kilian és brutal” | Sense Límits Aventura - […] Kilian repeteix cim a l’Everest […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »