10 anys perseguint un somni

Victòria de prestigi de Cristian Callau a la Volta Terme de Fondeguilla

«No vaig poder evitar que em caigueren algunes llàgrimes en alçar la cinta i guanyar una prova que tant m’ha donat. Més de 10 anys fent-la i per fi el meu somni s’havia complit…»

Venia advertint que qualsevol dia d’estos podia acabar esclatant. Als últims anys havia evolucionat estant sempre rondant el pòdium en proves a nivell provincial, i fins i tot rondant el pòdium de la MiM en este 2017.

Este cap de setmana a la XXXVI Volta al Terme de Fondegulla, Cristián Callau (Mur i Castell-Tuga) ha presentat credencials amb una victòria de prestigi pel lloc, pels rivals i pel crono: 03:33:11. Allà on feia 10 anys que estava somniant en poder guanyar.

PUBLICITAT

«No vaig poder evitar que em caigueren algunes llàgrimes en alçar la cinta i guanyar una prova que tant m’ha donat. Més de 10 anys fent-la i per fi el meu somni s’havia complit…» són paraules encara emocionades de Cristián Callau, el corredor de la Vall d’Uixó que este cap de setmana ha donat un pas endavant en el Trail valencià.

S’ha coronat a Fondeguilla, a una de les proves amb més història de la nostra geografia. De fet, ja es corria a la VTF abans que naixquera Cristian.

Allà va correr per primera vegada ara fa 10 anys i on per fi va poder alçar-se amb la victòria, fent-ho a més amb un temps destacat: 03:33:11 en completar els 34,5 km 2750+ del tradicional recorregut, sempre girant cap a l’esquerra. 

PUBLICITAT

Venia fort com havia demostrat en la 4 plaça de la passada edició de la MiM. Al Penyagolosa es va quedar a un pas de fer pòdium després d’haver mantés una bona lluita amb Miguel Caballero i Cristóbal Adell i en vore com el superava en l’últim moment Iván Ortiz. Era un gran resultat, però es quedava amb la mel als llavis.

A Fondeguilla no anava a permetre que li passara això. «Vaig eixir fort com a la MiM, per a poder fer distància amb el grup de darrere» ens explica Callau. «Només arribar a la senda vaig apretar molt i quasi que em vaig posar al límit però vaig aconseguir traure algo de distància». 

PUBLICITAT

Distància i ritme

A l’Ereta (7,6 km) ja duia vora 4 minuts de diferència respecte d’un grup heterogeni que en un temps menor d’un minut estava conformat per Víctor Bernad (AML Sport HG-Meridiano 0), Ricardo Cherta, Dani Amat (Marathon Crevillnt),  Pepelu Ballester (Mur i Castell Tuga), Manolo Segarra (Mur i Castell-Tuga), Ezequiel Cuesta (Mur i Castell-Tuga).

Des de darrere podien pensar en que els kilòmetres, el cansament o la calor li passarien factura a Callau. No va ser així. Ben al contrari. Al pas pel Marianet (km 20)  l’avantatge s’havia quasi duplicat. «Vaig poder mantindre el ritme fins arribar al Marianet i a partir d’ahi ja vaig anar regulant fins arribar a meta».  Ho tenia a la mà, però encara restaven 14 kilòmetres per arribar i podien passar moltes coses.

PUBLICITAT

I la meta

Quedava el pas per Pipa, sempre emblemàtica, i a partir d’ahi, ara sí la meta. «En arribar als peus de Pipa, en el tram final fins Fondeguilla no podia assimilar el que anava a aconseguir. Entrant el poble em vaig emocionar en vore el calor de la meua gent. «No vaig poder evitar que em caigueren algunes llàgrimes en alçar la cinta i guanyar una prova que tant m’ha donat. Més de 10 anys fent-la i per fi el meu somni s’havia complit…». 

Somni complit a més amb un crono destacat, i amb un pòdium que va acabar composat per Víctor Bernad segon i el corredor local Manolo Segarra en tercera posició.

I DE PREMI LA SELECCIO

La victòria a la XXXVI Volta al Terme de Fondeguilla és tal volta la més destacada al currículum de Cristian Callau, afegint-la a la Marató de Gàtova, la Subida al Peloto i altres pòdiums com ara a Alcúdia de Veo Trail, Marató Espadán o el Marató Nocturn Camins de Cabres.

La victòria posa el seu nom en el primer plànol del trail valencià i de fet té una conseqüència directa: la convocatòria per a representar a la selecció Valenciana CxM FEMECV al Campionat d’Espanya que tindrà lloc a Zumaia pròxim 25 de juny.

Resta un mes i queda preparar-se bé participan a la Subida al Peloto i la Petjada de San Joan de Moro. I després a demostrar el nivell per a tota Espanya…

JULIA FONT DE NOU A CASA

En categoria femenina la victòria va estar de nou per a Júlia Font (Amics Volta Terme). De nou guanyant a casa i fent-ho a més amb un registre de 04:29:14, baixant pràcticament 20 minuts el seu registre de l’edició de l’any anterior.

El pòdium femení el van completar Patry Barreda amb un temps de 05:06:18 i Gloria Fuller (Cor i Muntanya Puçol) amb 05:10:37.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] 10 anys perseguint un somni […]
  2. Zumaia prova l’armada valenciana | Sense Límits Aventura - […] 10 anys perseguint un somni […]
  3. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] 10 anys perseguint un somni […]
  4. Esportistes d’aventura de l’any 2017 | Sense Límits Aventura - […] Callau, corredor de la Vall d’Uixó que en este 2017 ha aconseguit victòries destacades a la Volta al Terme…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »