Escalada Sense Límits

El campió del món de paraescalada Urko Carmona completa una via 6C al Penyon d’Ifach encordat amb amb un escalador invident

Escalada Sense Límits… i amb majúscula. Això és el que feren recentment els escaladors Urko Carmona i Javier Aguilar, el primer d’ells amputat de cama i el segon invident. Feren cordada junts i pujaren per la via Costa Blanca, un 6C+ al Penyal d’Ifach, demostrant que a l’hora de fer esport no hi ha més limitacions que les que un vol posar-se. Les imatges dels vídeo parlen per si a soles.

PUBLICITAT

Un invident i un amputat

Un invident i un amputat de cama fent escalada. De partida sembla impossible. No si li posem nom i cognoms: Urko Carmona, l’escalador de Monòver que als últims anys no deixa de sorprendre’ns.

Va perdre la cama als 16 anys en un accident de trànsit, però això no li ha impedit disfrutar de la seua passió per la muntanya i per l’escalada. De la passió per la vida en general.  Disfrutant en les competicions on ha estat diverses voltes campió del món de paraescalada, i disfrutant de reptes més personals.

PUBLICITAT

Un dels més recents l’ha dut a pujar el Penyal d’Ifach fent cordada amb l’invident Javier Aguilar. Ara fa 5 anys va començar a fer escalada i ha estat participant també als mundials en la seua modalitat. Al Penyal era diferent. Aire lliure, i 250 metres de tirada en la seua primera aproximació a esta muntanya.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

MAL DE AMORES a RODELLAR

Recentment Urko Carmona acaba de completar altra via de gran dificultat: «Mal de amores» un 8a+ a Rodellar.

«Després d’un any de somniant amb esta línea, a la fi ha arriba el moment de fer-la» explicaba Urko al seu Facebook. «Entrenament, sacrifici i constància. Per molt luna que pareja, este somni es pot fer. Per què no?»

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Escalada Sense Límits […]
  2. Pòdiums valencians als campionats nacionals d’escalada | Sense Límits Aventura - […] Escalada Sense Límits […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »