La millor selecció, a la carrera més dura

Sebas, Bernad, Amat, Adrián, Talens i Bernat… integrants d’una potent selecció valenciana FEMECV per al Campionat d’Espanya d’Ulltra Trail al Pics d’Europa

Foto: https://www.traveserapicos.com

Una selecció de campions… pròxim cap de setmana arriba el Campionat d’Espanya d’Ultra Trail amb la Travesera Integral dels Pics d’Europa, una duríssima prova amb 74 km 6560+ on hi haurà un gran selecció FEMECV per a tractar de fer un bon paper: Sebas Sánchez, Víctor Bernad, Dani Amat, Eva Bernat, Miryam Talens i Xari Adrián seran els encarregats de tractar de fer que el campionat d’espanya tinga sabor valencià.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

La prova més dura

«Tal volta per distància i desnivell, per coeficient siga la carrera més dura i potent que hi ha a Espanya…». Ho diu Sebas Sánchez (Marathon Crevillent), el corredor de Petrer acostumat a batallar i a córrer per totes les muntanyes de la geografia espanyola.

Pròxim cap de setmana afronta esta Travesera Integral dels Pics d’Europa liderant una selecció valenciana FEMECV compasada per corredors i corredores que tots saben els que és fer pòdiums i aconseguir victòries en competicions nacionals.

PUBLICITAT

Molt tècnica

No serà fàcil esta vegada. «La Travessera té un recorregut molt dur, molt tècnica i poc de córrer» adverteix Sebas que tractarà de llevar-se l’espina de l’any passat a l’Ultra Montseny Viladrau (Girona) on va acabar subcampió d’Espanya després d’haver liderat la prova bona part del recorregut.

Sebas, Subcampió d’Espanya d’Ultres

«Arribe bé ja sense molèsties, tal volta em falte ritme de competir però en esta carrera serà més efectiva la resistència» indica Sebas. «Haurem de guardar forces per a la última pujada que ahí és on es podrá guanyar o perder molt».

Resistència per afrontar els 74 km 6560+ amb eixida des de El Repelao a Covadonga (dissabte 10 juny a les 02:00 h) i arribada a Arenas de Cabrales després de Travessar tots els pics d’Europa. De per mig algunes zones molt tècniques i temudes com ara el tram Vegas de Sotres-Jitu Escarandi amb l’infern de Jidieyula o la zona de Dobresengos amb la neu encara present.

PUBLICITAT

Una gran selecció

Sebas lidera la selecció masculina on l’acompanyen Dani Amat (Marathon Crevillent), campió al 2016 de la Copa d’Espanya d’Ultres FEDME i 6 l’any passat a Ultra Montseny, i Víctor Bernad (Meridiano 0), subcampió al 2015 de la Spain Ultra Cup.

En dones la selecció valenciana també és forta amb la presència de Xari Adrián (CM Vistabella) campiona d’Espanya d’Ultres al 2014, a la que una amigdalitis d’última hora li fa no arribar al 100% tot i que com ens diu «l’il.lusió no és perd».

Està també la incombustible Miryam Talens (Marathon Crevillent) i com a novetat en la distància Eva Bernat (Like Sport Lurbel), la corredora de Cheste que està completant una temporada d’ensomni liderant la Copa d’Espanya CxM FEDME i després d’haver guanyat la marató de la Transvulcània. 

Bernat es doctora a la Transvulcania


PUBLICITAT

Una estrena dura

«És la primera volta que vaig a enfrontar-me a una prova com esta» reconeix Bernat. «Té un perfil duríssim». «En el que duem d’any he competit molt i en proves que no tenen res a vore amb esta. Molt ràpides i amb distància de marató com a màxim. Però esta és 100% muntanyera i molt tècnica».

Tot i arribar després d’estar fent un gran 2017 Bernat és prudent en els objectius. «És una primera presa de contacte amb el que és de veritat un Ultra, així que només vull disfrutar-la, sense pensar en cap temps concret ni una posició determinada».

Eixida dissabte 02:00 h 

L’eixida a la Travessera Integral Picos d’Europa serà pròxim dissabte a les 02:00 h de la matinada. Sort per a tots els nostres seleccionats FEMECV que ha convocat Angel Font.

  • Miryam Talens Belen de Crevillent, del Maraton Crevillent
  • Xari Adrian Caro de La Vall d’Uixó, del CM Vistabella
  • Eva Bernat Llorens de Xest, del Like sport Lurbel
  • Sebas Sanchez Saez de Petrer, del Maraton Crevillent
  • Dani Amat Asencio d’Elda, del Maraton Crevillent
  • Victor Bernad Blasco de Borriol, del Meridiano 0

BORDERA a REPETIR to 15

Més enllà de la selecció FEMECV hi haurà també algun altre valencià entre els 300 corredors de la Travessera Integrals Picos d’Europa.

Entre d’altres anirà el corredor de Moixent Jaime Bordera (Trail Moixent) que l’any passat ja va participar a esta purísima prova acabant en la possició 15. «perquè vaig tindre problemes amb la neu, que no estic acostumat” ens explicava fa uns mesos.

Borderà estarà esta volta acompanyat per Ruben Belda també company del Trail Moixent

Un autònom del Trail


LAIA al MUNDIAL

El calendari ha fet coincidir en el temps el Campionat d’Espanya d’Ultra Trail FEDME amb el Mundial de Trail de la Federació Internacional d’Atletisme que tindrà lloc pròxim dissabte 10 de juny a la localitat de Badia Patraglia (Itàlia).

Entre els els integrants de las selecció espanyola està la corredora de Castelló Laia Cañes que tractarà de disfrutar de l’experiència i donar un altre pas endavant en este 2017 de consagració absoluta després de la victòria a la MiM.

Més dades:


Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »