Demostrat: Una corredora Mundial

Laia Cañes acaba en setena plaça com a millor espanyola al Mundial de Trail IAAF a Itàlia

Foto: @PenyagolosaTr

***** ACTUALITZACIO DISSABTE 16:00 h *******

I ho ha tornat a fer. La corredora de Castelló Laia Cañes ha tornat a demostrar que està vivint un 2017 absolutament de dolç i ha acabat en la setena posició al Mundial de Trail IAAF que este dissabte s’ha celebrat a la localitat de Padia Batraglia, a la Toscana italiana.

Laia ha aconseguit una molt destacada setena posició en el recorregut de 48’9 km 2990+, més curt que en altres ediciones i al que Laia s’ha adaptat perfectament.

PUBLICITAT

***** ACTUALITZACIO DISSABTE 16:00 h *******

Laia ha millorat notablement el seu rendiment al passat Mundial a Portugal on va acabar la que fa 19 i ha confirmat les bones sensacions que ens va deixar en la prèvia quan ens va dir que esta prova del Mundial li recordava en part a la MiM, on va vèncer ara fa mes i mig.

A la sisena… victòria!


PUBLICITAT

La de Castelló ho ha demostrant fent una gran remuntada final per acabar en la setena plaça per acabar fent un temps de 05:39:16, sent la primera espanyola en la classificació femenina després de la retirada d’Azara García i ajudant a que l’equip espanyol femení aconseguira el bronze, amb Ana Comet en la posició 14, Gemma Arenas en la 25 i Núria Domínguez en la 52.

De la resta de l’actuació de l’equip espanyol destaca la victòria de Luis Alberto Hernando que ha repetit triomf del Mundial de l’any passat a Portugal, Cristofer Clemente en segona plaça i la medalla d’or col.lectiva per a l’equip masculí espanyol.


PUBLICITAT

A córrer entre els millors… del món. La corredora de Castelló Laia Cañes serà la representant valenciana al Mundial de Trail de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) que tindrà lloc dissabte 10 de juny a la localitat de Badia Patraglia (Itàlia). La prova compta amb un recorregut de 48’9 km 2990+ en una versió més reduida que el de les últimes edicions del Mundial.

Allà estarà Laia com a integrant d’una potent selecció espanyola que encapçalen Luis Alberto Hernando i Gemma Arenas. 

La setmana més dolça de Laia


Il.lusió

Serà la seua segona presència al Mundial de Trail IAAF després que l’any passat entrara a última hora a Portugal. Enguany arriba amb més experiència i amb un estat de forma excepcional com va demostrar guanyant la MiM 2017 -amb rècord inclós- i el Campionat Autonòmic de CxM FEMECV.

«És una sort fer l’esport que més t’agrada representant al teu pais en la màxima competició que hi ha actualment. Estar en la línea de sortida junt a bona part de les millors corredores del món» ens comenta Laia.

PUBLICITAT

La preparació

«Afronte la cita amb molta il.lusió i amb més ganes si cap. Sobre tot molt preparada psicològicament per el millor però també per al pitjor» ens conta Laia. «He fet la millor preparació possible i m’he cuidat al màxim i tractaré de disfrutar de l’experiència».

L’objectiu

L’objectiu serà tractar de millorar la possició absoluta que l’any passat va aconseguir a Portugal on Laia va acabar la 19. «Eixe és l’objectiu a nivell individual, però independentment del resultat, la lectura serà possitiva. I si per equips aconseguirem l’or ja serie el màxim!!».

«Crec que no serà gens fàcil poder fer-ho però som un equip que pot rendir a un nivell molt alt i tenim possibilitats». 

La prova

La cita a Itàlia reunirà a bona part dels millors corredors i corredores del planeta que hauran d’afrontar un recorregut de 48,9 km 2990+ al Trail Sacred Forests, una prova de distància més reduida que els últims Mundials, que tenien uns 80 km aproximadament.

«La carrera es preveu molt ràpida fins aproximadament el km 34 on comença una pujada molt dura i un cresteig posterior molt trencacames. Com que s’haurà corregut molt fins a aquest punt el final de la prova es farà dur i serà molt probablement decisiu» indica la corredora de Castelló, que té un bon precedent amb el que recentment va viure a la MiM. «Em recorda un poc a la MiM, però en una distància més curta i explossiva».

La prova començarà dissabte 10 de juny a les 08:00 h del matí al Parc Nacional del Foreste Casentines

HOMES

 • Miguel Caballero (Platges de Castelló)
 • Cristofer Clemente (AlmogroteCajaCanaria)
 • Daniel García Gómez (AT. Málaga)
 • Luis Alberto Hernando (CA Adidas)
 • Efren Segundo (CAI Gran Canaria)
 • Pablo Villa (Atletismo la Bañeza)

DONES

 • Gemma Arenas (Independent)
 • Laia Cañes (Independent)
 • Anna Comet (CA Granollers)
 • Nuria Domínguez (AD CApiscol)
 • Azara García de los Salmones (A Corrales José Peña Lastra)
 • Montserrat Martínez (AD Capiscol)
Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cap de setmana de Trail | Sense Límits Aventura - […] Una corredora Mundial […]
 2. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Demostrat: Una corredora Mundial […]
 3. Zumaia prova l’armada valenciana | Sense Límits Aventura - […] Demostrat: Una corredora Mundial […]
 4. L’ambició de Laia Cañes | Sense Límits Aventura - […] Demostrat: Una corredora Mundial […]
 5. La temporada perfecta de Cañes | Sense Límits Aventura - […] Demostrat: Una corredora Mundial […]
 6. Una gran victòria… per començar un gran any? | Sense Límits Aventura - […] Demostrat: Una corredora Mundial […]
 7. Valencians a pel Mundial de Trail | Sense Límits Aventura - […] Demostrat: Una corredora Mundial […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »