Una victòria des de Silicon Valley

L’alacantí Gaspar Mora, campió de l’Ultra Trail del Sobrarbe al pirineu aragonés

Foto:  Facebook Territorio Trail Media

Viu entre ordinadors, i tancat a unes oficines als EEUU. Sabent això sí que en acabar la faena li esperen les muntanyes de Silicon Valley, les que envolten California, per poder disfrutar de la sensació de llibertat que dóna el Trail. Les que li fan recordar la seua infantesa a Alacant i a Elda, també rodejades per muntanyes.

És l’alacantí Gaspar Mora (Ultra Life Team) que este cap de setmana ha guanyat l’Ultra Trail de Sobrarbe 71 km 4000+ al pirineu aragonés

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Una vista obligada…

Al Pirineu torna Gaspar cada any. Cada vegada que pot agafar la família i vindre des de California on treballa a Intel com a desarrollador de xarxes d’interconnexió per a supercomputadors. «Necessite vindre a Pirineus cada any» Comenta Gaspar en paraules que arreplega Jaime González de www.espiquer.com.

«És una de les coses que no tinc a California i ho necessite. Forma part de les visites que fem amb la família perquè les xiquetes no perden contacte amb els arrels, especialment amb els iaios».

PUBLICITAT

Una victòria inesperada

Al Pirineu s’ha dut una gran alegria passat cap de setmana guanyant l’Ultra Trail del Sobrarbe, 71 km 4077 per una de les zones més boniques del gran macís. 

«L’any passat ja vaig fer-la i vaig acabar el 5. Em va agradar molt el recorregut especialment la pujada al Ibon de Plan i la creu de Guardia, i volia repetir enguany. Però no m’esperava guanyar la carrera. Soc amateur i no puc entrenar el que vollguera. Era una prova dificil pel recorregut i per la calor que feia, que ens va obligar a tindre una estratègia d’hidratació molt concreta». 

PUBLICITAT

Remuntada final

Eixa bona estrategia li va servir per anar remuntar en el tram final, avançar des de la posició 8 a la primera, en un final emocionant on no va ser fins els kilòmetres finals, en l’última baixada on va poder agafar al que anava primer classificat i poder entrar ell el primer en meta on li esperava la seua família.

PUBLICITAT

I ara…

Després d’esta gran victòria Gaspar Mora no es plantetja canvia rla seua forma d’entendre el Trail. «No tinc ara grans objectius. Faig el calendari poc a poc. Si tinc en ment algunes proves per California, però res més».

Allà a California continuarà treballant i corrent. «California és una zona molt muntanyosa, per això el nom de Silicon Valley. Però no són muntanyes molt altes, com a molt 800 metres. Això sí, estan totes cobertes de secuoyas, arbres gegants amb uns troncs descomunals. Còrrer per allà és preciós i els senders estan molt ben cuidats per clubs locals. No és tal volta una zona molt tècnica, però sí es por córrer molt ràpid i es pot treballar molt la velocitat».

Eixa velocitat en què ell treballa perque les ordinadors puguen funcionar cada vegada més ràpid, i que també treballa a altre nivell amb les seues cames a la muntanya.

PUBLICITAT

DE ELDA a CALIFORNIA

Amb la victòria de Gaspar Mora l’Ultra Trail de Sobrarbe ha estat de nou dominat per alacantins. L’any passat va ser Dani Amat, i enguany ha estat Gaspar. Els dos amb vinculacions amb Elda, una localitat amb molta tradició de Trail i de muntanya.

«Elda está en mi d’una vall rodejada de muntanyes. És inevitable estar a la cuitat i mirar cap a dalt. Vore els pics i que et conviden a pujar per vore com és veu des d’allá dalt. És com un iman que t’atrapa».

ENTRENANT A DISTANCIA

La victòria de Gaspar Mora a l’Ultra Trail de Sobrarbe ha estat molt celebrada pel seu entrenador, Jesús Català, un preparador de Vilamarxant.

«Fem treball a distància i ens va molt bé» explica Gaspar. «Em fa tota la planificación i en comunique per mail, whatsapp… i tot i la distància és com estar amb ell. Em resulta molt còmode perquè no he de pensar que fer cada dia. Moho du ell i em fa la planificació. Ell és el cerval i jo només execute».

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] Una victòria des de Silicon Valley […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »