Ferrateando en la Vilavella

Coneixent la nova Via Ferrata «La Cantera» a la Vilavella

Una forma diveritda d’acostar-se a la muntanya. Amb coneiximent això sí, i amb els materials adients per poder tindre totes les garanties. Les Vies Ferrates cada volta atrauen més interés i recentment s’ha inaugurat una nova a la Vilavella, la Via Ferrata «La Cantera» que ha promogut l’ajuntament de la Vilavella en col.laboració amb Spainparks i Viunatura.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Ubicació

La nova Via Ferrata «La Cantera» està ubicada a l’antiga pedrera que hi havia a la Vilavella, municipi ubicat a les portes de la Serra d’Espadà. Aprofitant els treballd necesaris per a la enteja de la façana muntanyosa de l’antiga carretera, per evitar caigudes de pedres, es va decidir instal.lar una nova via ferrata.

La Via du el nom, per tant, que li dóna sentit. D’eixa pedrera es van extraure les pedres que acabaren conformant l’escullera del Port de Borriana. La Via ofereix unes vistes impressionants dels camps de tarongers tradicionals a esta zona de la mar mediterrànea.

PUBLICITAT

Dades tècniques

La vía ferrata La Cantera té un nivell de dificultad K3, amb un recorregut de 130 metres dividits en 6 trams que salven un desnivell de 100 metros equipats amb esglaons, cadenes, cable de seguretat, pasarel.les i un pont tibetà.

A més, cap la posibilitar de fer un ràpel aeri de 25 metres.

PUBLICITAT

Descripció

TRAM 1. Anclats al cable de seguretat, ascendim a peu per un tram favorable, salvant dos grans desnivela ajudant-nos d’alguns esglaons fins arribar a l’inici quasi vertical.

TRAM 2. Comença l’ascensió, amb peus i mans sobre els esglaons

TRAM 3. Hem de bordejar un sostre i este pas es fa una travesía amb desplome d’ esglaons per a peus i mans que ens du a un xicotet pont tibetà. Comencen els trams d’ambient.

TRAM 4. Superat el pont tibetà remuntem en vertical i iniciem una llarga travessia cap a l’esquerra. Poc després trobem una pasarela.la amb tablons de fusta que ens permet disfrutar de l’altura guanyada en l’ascens.

TRAM 5. Finalitza la travessia i trobem altre tram vertical amb xicotets desplomes i desplaçaments laterals, que ens obliguen a fer servir amb força els braços.

TRAM 6. Trobem una cadena que ens du a la zona de glaons de fusta. La progressió és més sencilla i este espai ens permet disfrutar còmodament i sempre amb la cadena posada, de les vistes del balcó.  Seguint la cadena arribarem al cim.

PUBLICITAT

Tornada

Després d’arribar al cim, hem de fer encara uns 20 metres seguint la senyalització per encetar el descens per un sender fins a l’Ermita de Sant Sebastià. Des d’allà baixem de nou al poliesportiu caminant uns 20 minuts.

Rapel Áereo:

La via té també l’opció de baixar des de dalt de la travesia horitzontal fent un rapel sobre una gran bóveda. El rapel té una altura total de 24 metres des del despenge, i en la seua base té instal·lat un cable passamans que ens serveix de línia de vida per a eixir cap a l’inici de la Via Ferrata


Material obligatorio:

Casco, arnés,  cabos de anclaje (baga de descanso),  disipador de energía, mosquetones (todo este material debe estar homologado para vías ferratas), cuerda de seguridad, calzado de montaña y ropa cómoda (acorde con la época del año).

Normas de seguredad: 

•    Conocer el uso del material específico de vías ferratas.
•    Conocer las técnicas de progresión en vías ferratas.
•    En caso de no tener los conocimientos especificos, contratar los servicios de un guía profesional.
•    Evitar la presencia de más de un usuario entre tramos de anclaje.
•    Evitar la caída de piedras.
•    En caso de tormenta eléctrica, hay que alejarse rápidamente del equipamiento de la vía ferrata.
•    Es necesario contar con una buena condición física.

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »