Del camió al pòdium

L’ultra fondista de Ribarroja Jorge Navarro, pòdium a l’Ultra Trail de Bosques del Sur a Cazorla

«Encara estic a un núvol». Han passat algunes setmanes però l’ultrafondista de Ribarroja Jorge Navarro continua amb el somrireu en el rostre després d’haver aconseguit un gran pòdium a l’Ultra Trail Bosques del Sur a la Sierra del Segura, a Cazorla (Jaen) quan no estava cridat a d’això en una prova tan exigent de 107 km 5000+

Comença ara a arribar-li la recompensa a tants anys d’esforç i sacrificis en el món de l’esport. Fent kilòmetres, primer com a transportista, recorrent Espanya amb el seu camió, i després fent bicicleta, IM i ara al món del Trail…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Un pòdium inesperat… 

«Havia entrenat molt estos 2/3 mesos, com no havia entretat mai, però no m’esperava el pòdium…» explica Jorge Navarro. El de l’Ultra Trail Bosques del Sur ha estat el seu primer gran pòdium a un Ultra Trail.

«L’eixida va ser rápida» conta «i per evitar el tapó inicial vaig anar davant. En tota la prova vaig quedar-me entre els 10 primers i a partir del km 60 és quan vaig anar retallant posicions fins a colocar-me el tercer al km 80. Des d’ahí a meta només pensava en donar el màxim de mi. I a la fi el cos em va aguantar… Ho tinc tot gravat a la meua ment: l’arribada a meta, la gent aplaudint, l’entrega de premis…».

PUBLICITAT

Experiència acumulada

En eixos kilòmetres finals Jorge va tirar de memòria corporal, per a recordar la seua època en què feia bicicleta de carretera – amb marxes tan dures com la QH, o la Marmotte– quan feia triatlons, en especial proves de mitja i llarga distància –IM de Roth, o el més dur de tots IM de Lanzarote– i el cos i la ment savien el que era apretar-se.

PUBLICITAT

Del camió…

Savia Jorge el que era el sacrifici de les competicions i el sacrifici dels entrenaments multiplicant esforços i horaris. 

«Quan feia triatlons i Ironmans estava treballant de transportista i per poder entrenar després de 12 hores conduint, quan parava anava sempre buscant piscines per poder nadar».

Ara ho té més fàcil combinant la seua professió actual com a coordinador a un gimnàs amb els entrenaments per muntanya.

PUBLICITAT

Del Triatló al Trail

L’esport ha estat sempre present a la seua vida i això que «de menut pesava 100 kilos i jugava al futbol perquè ho feien els amics». Va ser descobrir la bicicleta de carretera i descobrir una nova vida. De la bici al triatló i del Triatló al Trail.

«Entrenant per a l’IM de Roth vaig haver de fer carrera per muntanya, perquè entrenar en asfalt em feia patir molt. Em va agradar i fins ara». 

Al Trail va evolucionar de forma progressiva en proves com ara la K25 Trail de la Calderona, Trail de Montanejos, Carrera por Montaña Sierra de Chiva, Trails Nogueruelas, GR 10 X trem fins arribar ara a este primer gran pòdium al Ultra Trail Bosques del Sur a Cazorla.

I ARA A l’ARGENTINA

El Trail va a dur a Jorge a viure noves experiències en breu, algunes més enllà de les nostres fronteres.

«M’han convidat a anar a un Trail que fan a l’Argentina, a la Patagonia pròxim més de novembre». La Maratón Sustentable li diuen. 42 km corrent per diversos paratges típics de la Patagonia, a una prova en què hi haurà 120 corredors de tot el món.

I en ment també tornar a la TDS del Ultra Trail del Mont Blanc. «Vaig anar després de l’IM de Roth en 2013 però no vaig poder acabar. Ara ja tinc els punts a vore si a l’any vinent puc anar».

GAES, KUNON… i ADRIANA

La de Jorge és una vida de transformació i adaptació, primer com a esportista i també com a professional que ha anat formant-se per poder entrenar a altres esportistes. Ho farà en breu també amb els integrants el club GAES, del que ell forma part.

GAES és un dels principals suports en la seua faceta esportiva, al igual que les barretes energètiques KUNON, encara que per damunt de tot vol tindre un agraïment per a la seua familia i per a la seua exparella Adriana.

«Tant abans com ara sempre m’ha ajudat a poder fer els entrenaments, a poder combinar-ho amb l’atenció als xiquets i encara hui abans de cada repte li demane poder comptar amb la seua ajuda. Este pòdium també és d’ella».

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Del camió al pòdium […]
  2. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] Del camió al pòdium […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »