Senderisme a l’estiu

Consells i recomanacions per fer muntanya, per Camins en la natura

Amb l’arribada de l’estiu i la calor toca extremar les precaucions a l’hora de fer muntanya. La calor ens obliga a modificar els horaris, a matinejar més, a fer més senderisme de nit, i també hem de ser més conscients de les nostres forces i limitacions. A més, el major temps lliure fa que s’acosten a la muntanya en estiu persones que no ho han fet al llarg de l’any.

A les últimes setmanes hem tingut alguns rescats de muntanya produits per la calor, per la falta de previsió o per l’excés de confiança que han acabat provocant intervenció dels nostres equips de rescat per atendre alguns excursionistes deshidratats.

Al respecte vos deixem alguns consells i recomanacions molt interessants que recentement publicaven des del blog Caminsenlanatura per a poder fer muntanya també en estiu.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Planificació, grup i…

1.- Ser conscient de les limitacions físiques de cadascú. A la muntanya s’hi va a gaudir i no a tirar el lleu. Per tant, cal que adapteu les excusions a la vostra preparació… (…)

2.- Fer la sortida en grup. El senderisme, d’entrada, no és un esport per a practicar en solitari. D’acord, hom pot trobar-hi un moment per a desconnectar del món en la solitud del cim d’un penyal. Però millor si feu la desconnexió en companyia. Si passara qualsevol imprevist… (…)

3.- Planificar la ruta. Abans de sortir a caminar és fonamental haver estudiat el trajecte que heu de recòrrer. En conseqüència, teniu de fer servir totes les eines al vostre abast per a traçar, com més aproximada millor, l’excursió que fareu. En aquest sentit, us poden ajudar portals com el de la Federació d’Esports de Muntanya de la Comunitat Valenciana… (…)

PUBLICITAT

Previsió, aigua i telèfon

4.- Consultar la predicció meteorològica. És molt important estar informat de l’oratge que farà durant l’excursió abans de dur-la a terme. Per això, hem de consultar la predicció perquè, si ens agafa una tempesta al capoll d’una muntanya… mal afer tindrem! METEOCAT, AVAMET o AEMET són bones fonts informatives. En qualsevol cas… (…)

5.- Portar aigua i menjar. Heu de tindre per segur que al mig d’un bosc no trobareu una botiga de queviures. Així doncs, cal que porteu de casa una motxilla amb tot allò necessari, sobretot aigua i menjar, i en quantitats suficients…

6.- Portar el telèfon mòbil. Certament, els mòbils han portat moltes coses roïnes a la nostra societat però se’ls ha de reconèixer la seua contribució a millorar la seguretat a la muntanya. Ara, amb una simple trucada al 112, obtenim tota l’ajuda que ens puga caldre. Així mateix, aplicacions com Alpify us podem també tirar una maneta en una situació compromesa….

PUBLICITAT

Ulleres i sol

7.- Portar ulleres. Tal vegada us semble una ximpleria, però no ho és. Si es gira vent, ja us enrecordareu d’aquest consell si no ens heu fet cas! Els ulls són una part molt sensible del nostre cos i, al mateix temps, una part molt important…

8.- Protegir-se del Sol. Pot ser que no ho noteu, però a la muntanya sempre cau una bona solana. Si teniu la sort de caminar per ombria, els arbres us protegiran. En canvi, si camineu per un solell… podeu acabar rojos com a gambes. I no cal que us diguem que això no és gens bo! Així que, abans d’eixir de casa, la darrera cosa que heu de fer abans d’agafar el cotxe, la moto o la bicicleta i adreçar-vos cap a l’inici de la ruta, és embetumar-vos bona cosa de protector solar…

PUBLICITAT

Senders senyalitzats i… coneiximent

9.- Caminar per senders senyalitzats. Llevat que us conegueu pam a pam la contrada o que us acompanye en l’excursió un indígena del territori, sempre és millor caminar pels SL, PR i GR homologats…

10.- Tindre sentit comú. Aquesta darrera regla és la més bàsica. Tal vegada puguem discutir sobre allò que s’entèn per sentit comú. Tanmateix, tots sabem què és. Si el vostre camí us porta a una timba, això vol dir que eixe camí no és el correcte….


Podeu llegir el post sancer al blog:

…I SENDERISME FLUVIAL

Una alternativa per a poder fer muntanya també a l’estiu passa per buscar rutes on l’aigua siga protagonista. Al respecte vos recomanem alguna de les rutas de senderisme fluvial que ens proposa Salvador Blanco als seus llibres.

Rutes Blaves: senderisme fluvial a València

Senderisme fluvial a Castelló


Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »