Mariola obri el debat

El Parc Natural de la Serra de Mariola estudia la prohibició d’activitats esportives entre febrer i juliol

La Serra de Mariola escenifica el debat. La direcció del Parc Natural de la Serra de Mariola estudia prohibir les proves esportives (Trail, BTT…) entre els mesos de febrer i juliol, segons una circular que ha emés i que recentment reproduia el Diario Información.

De continuar endavant este plantetjament, una de les zones més atractives de la Comunitat Valenciana, a les comarques de l’Alcoi, el Comptat i la Vall d’Albaida, es quedaria sense alguna de les proves més emblemàtiques dels última anys com ara el Trail Solidari Ciutat d’Alcoi o la Pujada al Montcabrer.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Una reunió pendent

De moment es tractat d’una circular informativa, explicant eixa possibilitat de no donar permisos per a fer activitats esportives de febrer a juliol a la zona de protecció integral del Parc Natural de la Serra de Mariola.

L’objectiu és evitar l’impacte provocat pel trànsit de persones, especialment en aquelles zones que transiten pels punts on hi ha fauna nidificant i que per la presència masiva de persones poden abandonar la serra de Mariola.

Pròxim dimecres 12 de juliol a les 11:30 h hi haurà una reunió al Centre d’Informació del Parc de Mariola a a Banyeres per a donar més dades al respecte.

PUBLICITAT

Proves afectades…

De mantindre’s esta decisió, afectaria de forma directa a algunes de les proves més consolidades i populars a la província d’Alacant als últims anys com són el Trail Solidari Ciutat d’Alcoi que té lloc cada més d’abril reunint més de 1000 participants i que ja ha realitzat cinc edicions o la Pujada al Montcabrer que enguany s’ha realitzar al més de maog complint la seua edició número 18.

Cap de les dos proves podria realitzar-se de febrer a juliol ja que la circular indica que no donaran permís a les proves que trascòrreguen parcial o totalment per l’àrea de protecció integral del parc.

PUBLICITAT

Reaccions…

Des d’alguna de les entitats afectades, com ara el Centre Excursionista d’Alcoi, organitzadors de la Pujada al Montcabrer, han manifestat el seu malestar.

«Ens agradaria fer constar el nostre malestar per a dita decisió, presa sense cap informació, ni reunió, ni cap votació a la Junta Rectora del Parc on únicament es va informar de que estava estudiant-se» indiquen a la seua web.

«Ens agradaria saber qui te la facultat de prendre aquestes decisions, ja que pensem que l’òrgan competent és la Junta Rectora, on en cap moment s’ha votat aquesta decisió» assenyalen.

«També ens agradaria saber si s’han mesurat les conseqüències de concentrar els permisos per a les proves en sols 3 mesos efectius (a partir de setembre i comptant sols parcialment desembre i gener), els altres mesos son pràcticament inhàbils. Justament la concentració de proves pot provocar l’efecte invers en quant a massificació i erosió».

Des d’altres organitzadors com ara els del Trail Solidari no han fet cap manifestació de moment a l’espera de que tinga lloc la dita reunió de pròxim 12 de juliol.

PUBLICITAT

Un debat…

A la fi es tracta d’un debat en tota regla entre els amants de la muntanya que aposten pel conservacionisme més extrem, i aquells que, també amants de la muntanya, aposten per protegir-la i disfrutar-la: quina millor manera de cuidar de la natura que poden estar en ella i fer que la gent vivint-la puga estimar-la.

PUBLICITAT

FOC I BTT

La Serra de Mariola va ser objecte recentment d’una imatge curiosa que vos contarem al Sense Límits Aventura: uns practicants de BTT hagueren d’exercir d’improvisats «bombers» per poder frenar un xicotet foc que s’havia encetat a la serra i que finalment va cremar a penes 100m2.

La imatge va tindre lloc passat mes de maig. Si haguera estat vigent la prohibició de proves i de circulació de BTT no hagueren pogut frenar el foc.

Ciclistes contra el foc

Ciclistes contra el foc (II)


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Mariola obri el debat […]
  2. Mariola guanya el debat | Sense Límits Aventura - […] Mariola obri el debat […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »