Trail: Bacs, bogeries i beneficis (II):

Algunes reflexions més respecte del món del Trail, per Agustí Pastor

Al Trail arriba cada vegada més gent. Cada un amb les seues vivencies personals i les seues motivacions. Cada un amb les emocions i experiències que guardarà per sempre. I les reflexions que li obrin la mente les hores i hores d’entrenament i de carrera.

Ací vos deixem la segona part de les que ens fa arribar un corredor de muntanya de Benidorm-Onil-Sella-, Agustí Pastor que ens dóna la seua visió del Trail


PUBLICITAT

Interés social

Pel que fa a la vessant social, crec que hi existeixen avantatges indubtables. Quan estudiàvem el Màster de Desenvolupament Local a Castelló, els alumnes intentàvem bastir un elenc de bones pràctiques, iniciatives que ajudaren a contenir el despoblament, a retornar la vida als pobles d’interiors en risc d’abandó per sempre més.

A les curses, mentre passava alenant com un porc per nuclis com ara Xodos o Senija entenia que els esdeveniments esportius de muntanya, intrínsecament relacionats al medi, són fonamentals per dinamitzar el territori i les persones que hi conviuen durant dies, fins i tot setmanes.

PUBLICITAT

Una proposta

És necessària doncs la creació de rutes, l’atracció de tota classe de gent amb proves esportives, travessies diverses i tota classe d’idees que no només redunden en benefici dels pobles, sinó que alhora facen bandera de la sostenibilitat, la pràctica de l’esport, el respecte a la natura, l’associacionisme, la cohesió o la conformació d’identitats locals i comarcals.

PUBLICITAT

Una reflexió final

Comptem amb un país propici, amb tota classe de cims, serres i barrancs de bellesa majestàtica, de dificultat diversa. Tenim el repte d’un món rural per recuperar i revaloritzar.

Adaptem les normes i facilitem l’organització d’aquests xicotets esdeveniments, sense obviar la prudència, la seguretat, la neteja i el respecte sacrosant al medi-ambient.

Fem de l’esport no només una qüestió personalment competitiva sinó també una ferramenta de benestar personal, de transformació i reviscolament dels pobles, un motiu més per conservar i potenciar els nostres espais naturals, una manera d’estimar encara més les essències pròpies.

PUBLICITAT

AGUSTI PASTOR

Agustí Pastor és un xic a cavall de Benidorm-Onil-Sella. Darrerament ha agafat certa afició als esports de muntanya, concretament al trail.

Sempre li havia agradat xafar la serra, però fer-ho d’aquesta manera ha sigut una autèntica revolució personal que, per bé que no me se la prenc amb professionalitat, sí que l’ha ajudat i l’ha donat moments de felicitat (i patiment).

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »