Multes en el Trail

La Conselleria de Medi Ambient sanciona els organitzadors de la Cursa x Muntanya Castro d’Alfondeguilla

Una Multa per organitzar una carrera de Trail. El Club de Muntanya Castro d’Alfondeguilla ha estat sancionat amb 601 euros per la Conselleria de Medi Ambient per haver organitzat sense tindre el corresponent permís de Medi Ambient la XI Castro Alfondeguilla passat mes de març. Una sanció que té molts matisos…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Tràmits…

Com havien fet als últims 10 anys els integrants del Club de Muntanya Castro d’Alfondeguilla prepaparen amb cura la seua prova, la XI Castro d’Alfondeguilla, amb un recorregut de 18 km 1160+ que transita per la Serra d’Espadà, un dels paratges més atractius de la Comunitat Valenciana.

Com als útims anys van sol.licitat els permisos corresponents, amb dos mesos d’antelació, però no reberen cap resposta de per part de Conselleria, segons indiquen fonts de l’Ajuntament d’Alfondeguilla.

PUBLICITAT

La prova

Segons eixes mateixes fonts, davant el silenci administratiu, entengueren que es podia desenrollar la prova com havia ocorregut als últims 10 anys, però el mateix dia de la prova, mitja hora abans de l’eixida agents del Seprona de la Guardia Civil es personaren per a notificar que no existien els permisos de poder fer la cursa, cursa que tot i això es va realitzar i va tindre a més un gran resusltat esportiu.

Un rècord amb memòria


PUBLICITAT

l’Ajuntament

Mesos després de la prova ha arribat la notificació de la sanció de 601,20 euros al Club de Muntanya Castro d’Alfondeguilla i des de l’Ajuntament de la localitat han expressat el seu malestar.

«El que no entenem és per què la Conselleria si no contesta a la solicitud del permiso, i fent prevaldré que el silenci administratiu sempre és possitiu, com és possible que el mateix director territorial de Medi Ambient firme la sanció, quan és el mateix que no ha contestat els organitzadors» indica l’alcalde d’Alfondeguilla Salvador Ventura.

PUBLICITAT

Trail i normativa…

La sanció a la XI Castro d’Alfondeguilla arriba en un any en què el món del Trail ha vist perillar el seu futur per una normativa que entrà en vigor passat mes de març i que va provocar la suspensió d’algunes proves en abril i maig per alerta 3 de risc d’incendis, normativa que va anunciar-se que avanza a ser modificada davant el caos que ocassionava.

La Generalitat canvia la normativa


PUBLICITAT

Guerra d’administracions…

La sanció a Alfondeguilla va arribar als últims dies de vigència de la norma que obligava a demanar permís a Conselleria. La prova va tindre lloc passat 5 de març, dies abans que es publicara al DOGV el 16 de març una nova resolució de Conselleria que entre altres coses eliminava la necessitat d’obtindre permís de Conselleria, sempre i quan la prova tinguera lloc fora de zones protegides.

Altra circunstància a tindre en compter és que la prova XI Castro d’Alfondeguilla és una prova que està integrada dins dels Circuit Provincial de la Diputació de Castelló de Curses per Muntanya, per tant es produeix un conflicte d’interessos entre institucions com són la Diputació de Castelló, gestionada pel PP, i la Conselleria de Medi Ambient, gestionada pel govern PSPV-Compromís.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Multes en el Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »