L’equip Totglobo, quart al Campionat d’Espanya d’Aerostació

El pilot de Bocairent Blai Carbonell frega el podi en la competició guanyada per Iván Ayala

 

Agramunt, a Lleida, ha acollit durant 4 dies el Campionat d’Espanya d’Aerostació amb la participació de l’equip valencià Totglobo. Encapçalats pel pilot Blai Carbonell, han aconseguit la quarta posició en la primera de les dos competicions que afrontaran este estiu. El mes que ve viatjaran a França per participar en el Campionat d’Europa.

La perícia i el vent

El globus aerostàtic és un tipus d’aeronau que no es pot dirigir, així que el vol depèn completament de la direcció del vent. En este tipus de campionats, es tracta d’aproximar-se el màxim possible a una diana (real o virtual) jugant amb el vent i guiant-se a través de sistemes de navegació GPS.

Es fan vols tant de matí com de vesprada, durant 4 dies. Segons explica Blai Carbonell, “en els vols del matí hem estat classificant sempre molt alt, però de vesprada no ens ha anat tan bé i retrocedíem el que guanyàvem a primera hora”. Al remat, el campionat l’han conclós en quarta posició.

Iván Ayala, de nou campió

El gran favorit, el pilot de La Rioja Iván Ayala, s’ha proclamat novament guanyador. Josep Maria Lladó i Ricardo Aracil han completat el podi. El campionat ha comptat amb un gran nivell i ha comptat també amb la presència del campió mundial en 2014 Yudai Fujita, del Japó.

La pròxima cita competitiva de l’equip Totglobo serà a finals del mes que ve al Campionat d’Europa a Brissac, França. En 2016 Carbonell va obtenir el seu millor resultat en proclamar-se campió de la Copa del Rei. 

Una llarga trajectòria

Blai Carbonell es va iniciar al món de l’aerostació en l’any 1998 juntament amb el seu germà Raül. Des d’aleshores han compaginat l’activitat de vols amb passatgers amb aventures, tant de muntanya com amb el globus.

Han estat en cims com el Denali o també l’Aconcagua, on l’any 2001 ascendiren amb instruments musicals  per oferir un concert a vora 7.000 metres d’altitud.

 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] L’equip Totglobo, quart al Campionat d’Espanya d’Aerostació […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »