Un alacantí al Japó

El nadador Jorge Crivillés supera l’estret de Tsugaru després de 8 hores lluitant contra les corrents

Perquè l’aventura i la mar no entén de fronteres, de distàncies ni de països. Fins a l’altra banda del món ha marxat el nadador alacantí Jorge Crivillés per aconseguir altre repte més al seu currículum: ser el primer espanyol en nadar el canal de Tsugaru al Japó després de més de 8 hores continuades lluitant contra les fortes corrents. Afegeix també un altra peça més al seu repte del 7 Oceans…

Un pioner a Hawai


PUBLICITAT

El repte…

Va ser en la vesprada d’este dijous 27 de juliol quan l’alacantí Jorge Crivillés va encetar el repte al Japó: travesar l’estret de Tsongaru, connectant els punts de Honsu amb Hokkaido. I després de 34 km nadant en 8 hores i 29 minuts de forma ininterrompuda, l’alacantí ho ha aconseguit.

PUBLICITAT

…angoixos

«Ha estat angoixós» indica Crivillés. «No he pensat en cap moment en abandonar, però sí que en un moment donat em traurien de l’aigua» comenta. «No tenia nació del temps perquè veia que no avanzava i pensava que anàven a fallar-me les forces».

Les fortes corrents que hi ha sempre en estos estrets i estos canals li han obligat a fer un esforç extra, especialment en el tram final de la prova. En les primeres dos hores va poder nadar 10 km, per contra als últims 45 minuts va fer només 1 km.

De fet, inmers en una d’eixes corrents que li modificaven la trajectòria, sobre la marxa li va tocar canviar el punt on tocar terra a Hokkaido i afegir el seu nom a un repte que fins ara només havien pogut completar 28 persones en tot el món.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

7 Oceans

Al Japó Crivillés ha encentat el primer dels reptes que els pròxims mesos el duran a recòrrer món fent una prova de llarga distància en cada un dels Oceans que conformen el planeta.

L’objectiu, més enllà del repte esportiu, té una finalitat solidària a favor dels malalts del càncer GEPAC i per a promoure la investigació del càncer infantil, un repte que compta amb el patrocini d’ASISA.

PUBLICITAT

Experiències

Amb el repte del 7 Oceans Crivillés sumarà més experiències al seu currículum de nadador de llarga distància que va encetar al 2009, quan va començar a nadar per a superar una lesió a l’esquena. Al 2010 va realitzar l’Estret de Gibraltar en companyia d’un grup de nadadors que acabaren creant el Club de Natació RC 7 d’Alacant.

A partir d’eixe moment ha fet altres grans travessies com l’Estret e Molokkai a Hawaii, el Canal de la Mancha entre Anglaterra i França, o el Canal de Santa Catalina als EEUU.

La pròxima serà al 2018 al mar del Nord, entre Irlanda i Escòcia, tractant d’aconseguir el 5 dels 7 Oceans i anar complentat el seu repte.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Un alacantí al Japó […]
  2. Crivillés, al Canal del Nord | Sense Límits Aventura - […] Un alacantí al Japó […]
  3. Estret de Cook per a Crivillés | Sense Límits Aventura - […] Un alacantí al Japó […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »