Nadant de Bilbao a Santander (II)

La nadadora de Gandia Selina Moreno completa el seu repte solidari després de més de 18 hores i 61 km

 

Repte superat. Altre més per a la nadadora de Gandia Selina Moreno que passat cap de setmana va tornar a demostrar la seua fortalesa i el seu compromís. En companyia del càntabre Vicente García va cobrir a relleus la distància que hi ha entre el Port de Bilbao i la Bahia de Santander. 61,2 km que els obligaren a estar 18 h i 34 minuts nandant a relleus sense parar…

Nadant de Bilbao a Santander


PUBLICITAT

Eixida de nit…

De nit, amb la mar moguda, sense més protecció que la seua pell i sabent que per davant queden més de 60 km com a poc. Sabent que a la mar no hi ha carretera ni camí directe, que tot depén de les corrents, de les ones i del vent. Amb les forces, això sí, que dóna saber que el repte servirà per ajudar a recaptar fons en la lluita Contra el Càncer Infantil.

En eixes condicions a les 04:34 de la ni de dissabte passat va botar a l’aigua Selina Moreno, una de les nadadores d’ultra distància més destacades en el món. Esta volta en companyia del càntabre Vicente García afrontava un repte personal, no una competició propiamente dita: unir Bilbao i Santander nandant a relleus.

PUBLICITAT


Este video da una pequeña referencia del maretón de fondo que tuvimos ayer

Publicado por Bilbao-Santander nadando contra el cáncer infantil en Domingo, 30 de julio de 2017


PUBLICITAT

Relleus i normativa

Amb l’experiència dels reptes passats, Selina i Vicente afrontaren esta travessia sabent que esta volta era diferent pel fet de fer-la a relleus. Complint amb la normativa FINA (Federació Internacional de Natació) relees cada 90 minuts, en els que no poden tocar l’embarcació i tot supervisa per un jutge, Alberto Ceballos de la Federació Càntabra.

«Quan nades per relleus la tendència inconscient és anar a la màxima potència. I cada canvi produeix una continua adaptació de la musculatura, que aumenta la sensació de cansament» expliquen.

PUBLICITAT


A Selina no hay quien la pare. Deseando dar el relevo a Vicente.

Publicado por Bilbao-Santander nadando contra el cáncer infantil en Viernes, 28 de julio de 2017


Complicacions…

Amb relleus cada 90 minuts van avançant milles, amb l’ajuda de les dos embarcacions que els feren de seguiment i avituallament i d’Arturo Alonso que per moment els fa de llebre. Amb les complicacions també que es trobaren per exemple entre Orillón i Laredo, amb fortes corrents en contra que dificultaven encara més la travesia.

En altre punt, a l’altura del caporal de Quejo, els va tocar separar-se de la costa i allunyar-se unes milles fins a l’illa de Santa Marina. La mar apreta i l’efecte rebot de les ones trencant als penyasegats és un perill…

PUBLICITAT

L’arribada…

I després de 18 hores nadant sense descans arriba el moment de tocar terra. Selina li deixa pas a Vicente: «Continua tu, que és ta casa», i amb la Illa de Mouro ja al seu davant continua per a poder tocar terra escoltats per una patrullera de la Guàrdia Civil i amb l’emoció pròpia de saber complit un gran repte.

61,200 Km i 18h 35m més tard xafen terra a Los Peligros. Allà són rebuts per una pasarel.la coberta de globus i veles, amb focs d’artifici i una xicoteta festa final amb amics, familia, integrants del CN Costa Quebrada, club del que Vicente és president i fundador. Punt i final a un repte superat a colp de braçades i moviment de les cames, però fet amb el cor.

AMB SENSE LIMITS AVENTURA

Selina Morneo ha estat una de les esportitstes vinculades des de l’inici amb Sense Límits Aventura. De fet és una de les protagonistes del vídeo de presentació que emeterem fa 3 anys pròxim setembre i ha estat integrant del jurat dels Premis Sense Límits Aventura en les seues dos primeres edicions.

Selina Moreno, rècord a l’estret de Beltquerung

Nadant contra el Càncer


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Nadant de Bilbao a Santander (II) […]
  2. Triple repte en aigües obertes | Sense Límits Aventura - […] Nadant de Bilbao a Santander (II) […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »