Mariola guanya el debat

Es manté la prohibició de fer proves esportives al Parc Natural de la Serra de Mariola de febrer a juliol i el Trail Solidari Ciutat d’Alcoi canvia de data

La Serra de Mariola es mantindra verge de proves esportives de febrer a juliol. Eixa és la decisió final que es va traslladar a la reunió que recentment la direcció general del Parc Natural de la Serra de Mariola va mantindre amb diverses entitats i col.lectius practicants de Trail, senderisme o BTT que es veuen afectats per esta situació.

Mariola obri el debat


PUBLICITAT

La decisió

La voluntat inicial ha quedat ara confirmada i per a 2018 no es donaran permisos per a fer activitats esportives de febrer a juliol a la zona de protecció integral del Parc Natural de la Serra de Mariola.

L’objectiu és evitar l’impacte provocat pel trànsit de persones, especialment en aquelles zones que transiten pels punts on hi ha fauna nidificant i que per la presència masiva de persones poden abandonar la serra de Mariola.

PUBLICITAT

Els afectats 

Esta prohibició de concedir permisos per a realitzar proves esportives entre els mesos de febrer a juliol (inclosos) obliga a modificar la data d’alguna de les proves més destacades i amb més tradició que tenien lloc en les proximitats de la Serra de Mariola.

Així les coses des del col.lectiu +que un trail, organitzadors del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi, ja han anunciat que per a 2018 modifiquen la seua data i la seua prova, deixarà de fer-se en abril, per a tindre lloc en octubre de 2018. 

PUBLICITAT

El comunicat

COMUNICAT DE PREMSA DELS ORGANITZADORS DEL TRAIL SOLIDARI CIUTAT D’ALCOI 

«Davant la decisió de la Direcció del Parc Natural de la Serra de Mariola de prohibir les proves esportives que es desenvolupen per dintre d’aquest espai durant els mesos de febrer a juliol, tots dos inclosos, amb motiu de preservar les aus que en eixa època de l’any estan niant, els membres del Club d’Esports de Muntanya (CEM) +queuntrail, organitzadors del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi, volem manifestar el següent:

  •  Que malgrat els inconvenients que suposa per a nosaltres, tant a nivell organitzatiu, com de canvi de recorregut i dates, entenem que la decisió és adequada a les mesures de protecció i conservació que mereix el nostre Parc Natural de la Serra Mariola
  • Que com hem fet des de la primera edició del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi, el nostre compromís amb el territori i el medi ambient es inqüestionable i, per tant, atendrem les indicacions i consells constructius dels professionals que vetlen pel bon estat de conservació del parc.
  • Que continuarem portant endavant campanyes de conscienciació, mitjançant publicacions, així com accions directes per millorar els camins pels quals transita el Trail, com ara les realitzades al sender que du fins a l’ermita de Sant Cristòfol.
  • Que volem ser part activa en la conservació del Parc Natural, per la qual cosa, ens oferim a la Direcció d’aquest per a treballar conjuntament en campanyes de conscienciació i conservació que permeten augmentar el compromís de respecte al territori, fauna i flora, entre el aficionats als esports de muntanya.
  • Que continuarem reforçant l’organització del Trail Solidari, per tal de garantir la seguretat dels participants i tot el que forma part del Parc Natural, sendes, pistes, camins, flora, i fauna, principals valors naturals del nostre ric i estimat territori.
  • Que atenent a les noves circumstàncies canviarem la data de celebració de la VI edició del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi al més d’octubre de 2018. La prova, més concretament, tindrà lloc el dissabte 27 d’octubre de 2018″.

PUBLICITAT

Conclussions…

«Aquest canvi no suposa per a nosaltres, organitzadors del l’esdeveniment, cap desànim, tot el contrari, ens sentim més animats i contents per saber que amb aquesta decisió ajudem als habitants del Parc a créixer amb normalitat i a sensibilitzar a tots els ciutadans en la necessitat de preservar la nostra terra.

El canvi de data de la cursa, a més, no afectarà a cap de les altres activitats que el CEM +queuntrail desenvolupa durant l’any en el marc del Trail Solidari, com ara el Congrés de Joves Investigadors en Càncer –que en 2018 vorà la seua tercera convocatòria–, la campanya de donació de sang, el projecte Dorsal 0, així com noves e il·lusionants iniciatives que s’estan gestant i que anirem desvetlant a poc a poc. El compromís del Trail Solidari amb la lluita contra el càncer segueix més viu que mai.

Per tant, la nostra il·lusió està sencera i espera comptar, com fins ara, amb la col·laboració de tantes persones que de manera altruista ens han ajudat de forma determinant a fer realitat any rere any el Trail Solidari Ciutat d’Alcoi. Així mateix, esperem que tant les institucions, patrocinadors i col·laboradors, entenguen la nostra decisió i continuen donant-nos el seu valuós i indispensable suport amb el mateix esperit i complicitat»

PUBLICITAT

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Mariola guanya el debat […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »