De Borriol a l’Elbrus

Dos integrants del Club Muntanyer la Pedrera de Borriol arriben al cim més alt d’Europa

Tocant el cel d’Europa. Dos integrants dels Club Muntanyer la Pedrera de Borriol arribaren passat dimarts al cim de l’Elbrus (5642 metres), el cim més alt del continent ubicat a la regió de Kabardia-Balkaria (Rússia), en el caucàs. Jorge Cabo i Francisco José De Paco López sumen altra fita muntanyera per a Borriol…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Tocant el cel d’Europa…

Va ser passat dimarts 1 d’agost quan Francisco i Jorge, posaren els seus peus al cim de l’Elbrus, conquerint per al CM La Pedrera de Borriol altre cim, com j ahavien fet en altres ocassions a sudamèrica i centre amèrica i amb expedicions a l’Himalahia.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Pas a pas

Jorge i Francisco isqueren pasat 24 de juliol des de l’aeroport de Barcelona i després de fer escala a Moscou, arribaren a la ciutat de Mineralnye Vody, al sur de Rusia. Des d’allà i després de 3 hores de conducció, arribaren a la xicoteta localidad d’Azou, a la vall de Baksan, en plena cordillera Caucásica.

El 26 de julio començaren la seua aclimatación en Terskol, pujant a la zona coneguda com «Observatori d’Azou» a 3000m de altura. Des d’ahi continuaron pujant fins a «Ice Camp»(campo gealt), a 3650m d’altitut, on passaren la nit.

PUBLICITAT

Camps d’altura…

Poc després el dia 29 de juliol continuaren amb l’aclimatació però ara ja a la propia muntanya de l’Elbrus, pujant a cuota 3700. Allà muntaren el primer camp d’altura en la zona, conegut com «Barrels».

A l’endemà muntaren el camp 2, esta volta al punt conegut como les «runes de Priyut» a 4100m. Una volta muntades les tendes, continuaren pujant fins a Pastukhov’s Rocks, a una altura de 4800m, per a tornar a baixar a dormir al camp 2.

El dia 31 de julio muntaren el camp 3 a una altura de 4400m de altitut, on passaren el dia descansant i recuperant forces per a l’atac al cim de l’1 d’agost.

PUBLICITAT

I el cim…

 

Finalment, dimarts 1 d’agost a las 3:30 h, a una nit plena d’estrel.les, comentaren l’ atac al cim, i després de 6 hores d’intenses pujadas amb un total de 1300 m de desnivell possitiu, a les 9:30h arribaren al cim de l’Elbrus amb 5642m, muntanya més alta del continent Europeu.

La baixada del cim va ser rápida i sense majos problemes. Ara Jorge I Francisco, els dos  membres del Club Muntanyer la Pedrera, descansen ja a la població d’Azou i aprofiten estos dies per a descansar i fer turisme per la zona.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] De Borriol a l’Elbrus […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »