Un orientador sense límits

Antonio Martínez guanya també a Vistabella i desmostra que pot competir al millor nivell en el Trail

Sheila Avilés s’imposa en dones i el Sestao Alpino s’apunta el Campionat d’Espanya de clubs

Ho havia advertit en proves anteriors. L’any passat al Campionat Autonòmic i enguany al Campionat de Lliga FEMECV, a més d’altres proves aïllades. Però a Vistabella del Maestrat, a la Cursa per Muntanya organitzada pel CM Vistabella, l’orientador d’Onil, Antonio Martínez (Marathon Crevillent), ha demostrat que si vol, pot plantar-li cara a qualsevol. I guanyar a una prova amb tant de nivell com la Cursa per Muntanya de Vistabella, amb bona part dels millors corredors nacionals d’elit.

Com ja ens va advertir… «si em passara al Trail, no sé on arribaria». Ai, si es passara…

“Si em passara al Trail… no sé on arribaria”


PUBLICITAT

Sheila Avilés mana

Però si la categoria masculina la dominava Martínez amb un final de carrera espectacular, no menys contundent va ser el triomf femení de Sheila Avilés (AE Matxacuca). L’avantatge que va aconseguir en els primers compassos de la carrera van ser suficients per guanyar. Ara bé, Avilés no va abaixar el ritme en cap moment per completar els 27 quilòmetres amb 2h 45min 45seg. La navarresa Laura Sola (Lurbel Like Sport) y la basca Marta Antoñana (Sestao Alpino) van ser segona i tercera, respectivament.

PUBLICITAT

Lluita final en homes

La carrera masculina que va guanyar Martínez es va decidir en els últims quilòmetres. Cinc homes van estar lluitant pel triomf. El primer en forçar la màquina va ser Cristóbal Adell (CM Vistabella), que buscava el triomf a casa. El d’Albocàsser va eixir «molt fort al principi per veure com responien tots perquè volia que fora una carrera ràpida», tot i que finalment se li va fer dura i va acabar cinquè.

Martínez, amb un crono de 2h 18min 08 seg, es va imposar sobre Mario Olmedo (CD Bicha), que va remuntar en la part final, i Pepe Muñoz (Tierra Trágame). Els locals Cristóbal Adell (4t) y Albert Ferrer (6è, del Maestrazgo CE Teruel) van completar els sis primers classificats, ja que el cinquè va ser el basc de l’Alpìno Benalmádena, Raúl Ortiz.

PUBLICITAT

54 equips: mana el Sestao Alpino

La prova castellonenca era Campionat d’Espanya de clubs GP Buff Scott i ací va vèncer el Sestao Alpino. El domini d’aquest equip és inqüestionable, perquè en els últims anys sempre està al davant. A Vistabella els seus integrants van respondre una vegada més, i van aconseguir el títol. Ja són 8 vegades que es proclamen campions.

El podi masculí el van completar el Maestrazgo CR Teruel, en segona posició, i l’Alpino Benalmádena, en la tercera. Quart va finalitzar l’equip valencià del Mur i Castell-Tuga, amb Jonathan Rogla, Mario Bonavista, Pepelu Ballester i Ezequiel Cuesta com els millors dels seus representants.

PUBLICITAT

Tierra Trágame en femení

En la categoria femenina per equips, les vencedores van ser les components de l’equip Tierra Trágame. Les madrilenyes es van imposar gràcies al treball de les seus integrants: María Mercedes Pila, Fátima De Diego, Marta Pérez, Vanesa Gutiérrez y Amaya Sanfabio.

El podi per clubs femení el van completar en la segona plaça el Mur i Castell-Tuga, i en la tercera el Malift Mallorcatrail.

PUBLICITAT

Molt de públic

Una de les notes destacades de la Cursa per Muntanya Vistabella va ser l’alta quantitat de públic que es va acostar no només per veure l’eixida i l’arribada, sinó que al llarg dels 27 quilòmetres del recorregut molts acompanyants i aficionats van fer l’esforç d’anar a animar als corredors. Així ho van destacar nombrosos dels participants en una cita que ja pensa en la 12a edició.

VISTABELLA RESPON

Amb poc més de 300 habitants, Vistabella del Maestrat va respondre una vegada més a la cita amb el seu trail. 200 voluntaris van fer possible l’èxit de la competició en tots els sentis.

Si hi havia 700 inscrits a la Cursa, els càlculs parlen de 3.500 persones a la zona sumant acompanyants. L’impuls econòmic que això suposa per a una comarca tan poc poblada és fonamental, i així ho va destacar l’alcaldessa, Belén Bachero, però també el diputat d’Esport de Castelló, Luís Martínez.

La localitat castellonenca pensa ara en «descansar i agafar aire per organitzar amb tota la il·lusió del món la prova de l’any que ve», segons va dir Eladi Roca, per part de l’organització. Al 2018 serà la 12ª edició.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Un orientador sense límits […]
  2. Orientació 365 dies a l’any (II) | Sense Límits Aventura - […] Un orientador sense límits […]
  3. Revolució en l’Orientació | Sense Límits Aventura - […] Un orientador sense límits […]
  4. De Vistabella a Europa | Sense Límits Aventura - […] Un orientador sense límits […]
  5. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] Un orientador sense límits […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »