Revolució en l’Orientació

L’orientador d’Onil Andreu Blanes anuncia que abandona l’Orientació… i podria no ser l’únic…

Un dels més grans orientadors de la Comunitat Valenciana, amb èxits a nivell nacional i internacional diu adéu al món de l’Orientació.

Així ho ha comunicat el mateix Andreu Blanes, l’orientador d’Onil, que provarà ara en altres disciplines on trobarà tal volta l’ajuda institucional que li ha faltat en un esport que dóna moltes alegries, però poques recompenses econòmiques per poder continuar.

La Champions de l’Orientació parla valencià


PUBLICITAT

L’anunci… 

L’anuncia el va fer este dimarts 22 d’argots el mateix Andreu Blanes que explica a les seues xarxes socials els motius: «L’Orientació deixarà de ser una prioritat màxima. Després d’un any en què he apostat per professionalitzar-me, entrenant a temps complet per aconseguir els somnis que perseguia des de menut, enguany toca canviar d’aires, centrar-se en la formació acadèmica i al plànol esportiu, provar en l’atletisme que requereix menys temps en desplaçaments i menys sacrificis econòmics».

PUBLICITAT

Els motius

«Esta és una decisió molt difícil. l’Orientació ha estat i serà l’esport que em fa somniar, però amb una Federació (FEDO) incapaz de prendre decisions ni de dur endavant els projectes ja aprovats, i que, a més, amb la lesió que vaig tindre a final de temporada només es va preocupar pels resultats, em veig en l’obligació d’haver de deixar de perseguir els meus somnis, almenys per enguany».

«És una llàstima perquè els mitjan existeixen, la gent està disposada, però no sé per quines raons, les mesures no arriben i els que ho acabem pagant son els esportistes» indicava Blanes que en algun altre moment ja havia manifestat la seua disconformitat.

La orientación, a debate


PUBLICITAT

Adéu als Niños Bomba?

Amb la renúncia temporal d’Andreu Blanes l’orientació valenciana i nacional perd un dels grans referents als últims anys que en companyia del també alacantí Antonio Martínez havien aconseguit grans fites a nivell internacional.

Els dos havien format el que ell mateix anomenaren «Los niños Bomba», en una forma divertida de viure experiències més enllà de les nostres fronteres participant amb èxit a les grans proves dels països nòrdics, sent fitxats temporalment per equips dels països nòrdics i representant a la selecció espanyola a les grans cites internacionals.

Los “niños bomba” a pel Mundial d’Orientació


PUBLICITAT

Antoñico i el Trail…?

Als últims temps tant Andreu com Antonio Martínez ja havien provat en altres disciplines com ara el Trail, amb més èxit per a Antonio que s’ha proclamat campió autonòmic al 2016, Campió de la Lliga Autonòmic FEMECV al 2017, i recentment ha guanyat proves d’àmbit nacional com la Cursa per Muntanya de Vistabella i de la Copa d’Espanya Vertical. El Trail podria ser la seua aposta més immediata.

«Quina llàstima llegir estes dures paraules del meu amic Andreu Blanes. Des que va començar açò hem compartit junts este viatge, per això entenc perfectament la seua situació. Per sort o per desgràcia, pot ser no sigues l’únic que agafe un camí alternatiu a l’orientació».

Un orientador sense límits


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una setmana d’aventura | Sense Límits Aventura - […] Revolució en l’Orientació […]
  2. Los chicos de oro | Sense Límits Aventura - […] Revolució en l’Orientació […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »