L’UTMB 2017 en valencià

Laia Cañes, Tere Nimes, Víctor Bernad i Vicente Gandia, resultats més destacats de l’univers UTMB d’este cap de setmana

Foto: @sport_hg

Fem balanç dels corredors valencians que este cap de setmana han estat corrent a les diverses modalitats de lúnivers UTMB, l’epicentre del Trail Mundial, amb més de 10.000 corredors i corredores i on com en altres anys, hem tingut algun dels nostres en el pòdium.

Especialment destacada l’actuació de Laia Cañes (Team HG-AML Sport) que ha reeditat el pòdium de fa dos anys a la CCC, el bon fer de Tere Nimes (Compressport) la 11 al UTMB i Vïctor Bernad (Team HG-Meridiano 0) que ha mantés el top 25 en un UTMB de gran nivell, i destacat paper de Vicente Gandia (Trivi Team) que ha sorprés aconseguint un top 15 a la TDS.

Més enllà d’això… molt somnis complits, i la voluntat de tornar més forts d’aquells que no han aconseguit el seu objectiu…

Els valencians finishers de l’UTMB 2017


PUBLICITAT

CCC: Cañes, pòdium de consagració

La millor notícia del cap de setmana ens la deixava Laia Cañes a la CCC -101 km 6500+. Arribava amb l’experiència del pòdium a la mateixa prova de 2015. En aquell moment, sorprenent pòdium.

Ara, Laia ha demostrat que es capaç de córrer contra el crono, contra els desnivell de les muntanyes i sap també suportar la pressió de saber-se una de les aspirants a ocupar lloc al calaix.

Des del primer moment Laia va aupar-se a places de pòdium i va anar pràcticament els 100 km en lloc de pòdium, tractant d’acostar-se a la segona classificada Maite Mayora, i a la guanyadora Clare Gallagher, al temps que mantindre la distància amb la quarta classificada la nordamericana Henninger.

A la fi tercera plaça, amb un temps de 12:47:39 rebaixant notablement, en vora 2 hores el temps de fa dos anys quan va ser també tercera però amb 14:43:07.

Sánchez Cebrián presenta credencials

A la CCC en versió masculina cal resenyar el bon fer de Miguel Angel Sánchez Cebrián (Like Sport Lurbel), el corredor de Petrer que en la seua estrena a l’univers UTMB va aconseguir una destacada posició 16 en la classificació absoluta amb un temps de 11:49:15.

Va començar de forma progresiva, però superat l’equador de la prova es va colocar dins del top 20, fins acabar el que fa 16. De ben segur que no serà l’última oportunitat de vore al Señor del Trail per Chamonix…

PUBLICITAT

UTMB: Nimes, a un pas del top 10

La segona gran notícia va arriba també en categoria femenina, amb la gran actuació al UTMB de Tere Nimes (Compressport Internacional) que va aconseguir una molt meritòria posició número 11 en la classificació absoluta femenina, amb un temps de 29 h 53′ 26″.

L’alacantina de la Vilajoiosa, que afrontava el UTMB amb poca preparación després d’haver-se trencat un dit del peu fa cinc setmanes, va quedar-se a només 12 minuts d’haver-se pogut clavar al top 10 femení a una prova que va vèncer Núria Picas.

Nimés, guanyadora de la TDS al 2014 i pòdium de la CCC al 2016, va mostrar de nou el seu idili amb Chamonix, i va signar la millor actuació històrica d’una corredora valenciana al UTMB, superan la posició 19 de l’any passat d’Alicia Chaveli.

Dins de l’UTMB destaca també el bon fer d’Ana María Carreres (CC Guerrer de Moixent) que va acabar a la posició 56 femenina amb un temps de 39:48:40.

PUBLICITAT

UTMB: Bernad, de nou top 25

A la classificació absoluta masculina Víctor Bernad (AML Sport HG-Meridiano 0) va demostrar una volta més la seua fiabilitat quan parlem de la distància UTMB.

El de Borriol va anar de menys a més, conscient que en esta temporada li faltaven kilòmetres, però li sobrava coneiximent del terreny de les passades edicions -l’any passat va fer el 13- i li sobrava motivació de poder ser finisher i dedicar la prova al seu nadó Jon.

A la fi, posició 23 en l’edició de l’UTMB amb més nivell, i un temps de 23:30:51, rebaixant el seu temps de passades edicions, això si, esta volta sobre una distància de 167 km.

PUBLICITAT

TDS: Vicente Gandia i Roberto Gil

A la TDS 119 km 7200+, dos dels nostres corredors acabaren al top 20 a una de les versions més dures del UTMB.

La gran sorpresa la va donar Vicente Gandia (Trivici Team) que va acabar a la posició 14 amb un temps de 16:22:55 després d’haver fet una carrera molt sòlida on es va colocar en la lluita pel top 15 des del km 50.

Vicente Gandia que havia disputat a casa nostra altres proves de nivell com ara la Perimetral de Benissa amb 4 plaça, el Desafío Lurbel amb segons posició o el Trail Solidari Ciutat d’Alcoi també en segona plaça, però en la en la que era la seua estrena a l’univers UTMB va demostrar que té cames per a donar moltes més alegries en futures edicions.

Prop d’ell va arribar Roberto Gil (Team WAA) que va acabar a la posició 16 amb un temps de 16:47:35. El corredor castellonenc va anar de menys a més i no va ser fins els kilòmetres finals quan es va colocar a la posició 16 que finalment tindria en meta.

Roberto va refermar la seua gran actuació de l’any passat al UTMB on va acabar en la posició 24 de la general.

PUBLICITAT

YCC: Mateu and Mateu

També cal resenyar l’actuació dels més joves en la distància més curta, la YCC (Youth Chamonix Courmayeur) i els seus 18 km per a joves entre 16 i 22 anys.

Entre d’ells, dos germans, Bernat Mateu Escrig i Laia Mateu Escrig del CIM Penyagolosa Xodos que ja ens han representant en altres proves de nivell nacional i que a la YCC participaren aconseguint en el cas de Bernat la posició 31 de la general i la 14 de la seua categoria i en el cas de Laia la posició 13 femenina, la cinquena de la seua categoria.

Juanma, top 25 amb dolor

Destacada també a la CCC l’actuació de Juanma Jiménez (GreenPower ST) en qui hi havia dipositades moltes esperances després del top 10 al UTMB al 2016.

Juanma afrontava la CCC amb l’ambició de fer de nou un bon paper, però amb unes dolències als bessos que no li havien permés fer tirades llargues a les últimes setmanes de la prova. A la fi posició 25 amb un temps de 12:13:18 i les mirades ja posades al UTMB 2018…

Sebas i Xari, retirada amb dolor

La UTMB també va mostrar la seua cara més amarga, la de les retirades, especialment quan és per lesió.

Això li va ocòrrer a Sebas Sánchez (Team HG-Meridiano 0) que li va tocar dir adéu quan estava en situació de poder lluitar pel top 20 al UTMB transitant ja en la recta final, baixant a Trient, unes molèsties als tibials li obligaren a abandonar al km 142.

També es va quedar amb la mel als llavis Xari Adrian (Team HG-AML Sport) quan estava en condicions de lluitar pel top 10 a la TDS. Adrian hagué d’abandonar en el km 94 de la prova.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Els valencians finishers de l’UTMB 2017 | Sense Límits Aventura - […] L’UTMB 2017 en valencià […]
  2. La temporada perfecta de Laia Cañes | Sense Límits Aventura - […] L’UTMB 2017 en valencià […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »