Autonòmic de triatló cross

Orpesa del Mar acull diumenge 24 la cita oficial en un entorn de platja i muntanya 

Es busquen campions autonòmics de triatló cross. Aquest podria ser perfectament el cartell anunciador d’una de les proves més espectaculars que pot donar la combinació d’aigua i muntanya. I aquesta és la carta de presentació del Triatló Cross Mític d’Orpesa del Mar.

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

El Campionat Autonòmic de triatló cross és a Orpesa i tindrà un escenari de pura natura preparat per als participants en la prova. La cita és el pròxim diumenge 24 de setembre. L’hora de començar, matí però sense matinar en extrem: 10.00 hores. Lloc neuràlgic: Port de Marina d’Or.

PUBLICITAT

Distància

La distància serà particular: primer mil metres de natació des de la platja de la Conxa d’Orpesa; després 25 quilòmetres de pura bicicleta de muntanya combinat zones acotades amb sendes i pista i visions parcials de la mar; i per últim, 7,5 quilòmetres de carrera a peu també per zona de natura per motivar qualsevol amant de l’esport i el nostre entorn.

PUBLICITAT

Natació

Qualsevol somia amb un bon bany a les netes aigües d’Orpesa. Ací tenen una oportunitat màgica i en competició. El segment de natació serà un triangle de 330 metres que completarà un total de 1.000 metres.

Allà mateix estarà instal·lada la transició per agafar la bicicleta de muntanya i començar la segona de les batalles.


S’acosta l’Alicante Triatlón

 


PUBLICITAT

Btt: pista i senda

La bici de muntanya és el plat fort perquè són 25 quilòmetres amb un constant puja i baixa. Estem parlant de 550 metres de desnivell acumulat que amb el ‘tute’ de la natació i l’acumulat de tot farà molt mal a les cames.

PUBLICITAT

El segment ciclista ix d’Orpesa per la via verd que hi ha al costat del port esportiu. Es pujarà el Bobalar, es creuarà l’autovia pel pas inferior i la carrera anirà cap a la Serra d’Orpesa. Ací començarà l’ascensió del dia, fins als 350 metres d’altitud, per després, en coronar, baixar ràpid per una senda entre bosc.

Des d’allà finalment els corredors ja es dirigiran a la part baixa, vora mar, per anar pel passeig marítim fins la segona de les transicions, ja a Orpesa.

La clau, el trail

Com no podia ser d’altra manera, sempre hi ha una traca final. Aquesta serà el trail de 225 metres de desnivell en 7,5 quilòmetres de carrera.

Una vegada deixada la bicicleta, direcció la via verd i entrar a les cales del Cofre, deixant la mar a la dreta i descendint cap a la platja de la Conxa. Després una volta per tornar al passeig marítim fins la meta.

 

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »