Aguayo, subcampió d’Espanya LD a Eivissa

El triatleta valencià del CDM Avant Moncada va acabar segon a una prova que va liderar fins a pocs km per al final

Un pòdium de prestigi al Campionat d’Espanya LD. El triatleta valencià Emilio Aguayo (CDM Avant Moncada) es va proclamar este cap de setmana subcampió d’Espanya LD a Eivissa, en una prova en què va tocar amb els dits la victòria i on finalment li va tocar traure el seu caràcter competitiu per a mantindre un pòdium quan pitjor pintaven les coses…

Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


PUBLICITAT

Lider…

No arribava en el seu moment, recuperant-se d’una lesió, però anava a donar-ho tot, fidel al seu estil de competir. I així ho va fer el triatleta valencià que va eixir decidit a buscar el Campionat d’Espanya de Larga Distància, una modalitat a la que li va agafant la mida.

Eixia Aguayo el primer de l’aigua, després dels 4 km en la mar mediterrànea del port d’Eivissa, en companyia d’Angel Salamanca i Pablo Dapena. Quedava molt per davant, però el de Moncada va continuar decidit i va marxar en solitari en els 120 km de bicicleta, arribant a la T2 amb un gran avanatge respecte del seus perseguidors que feien pensar en una hipotètica victòria.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Patiment

En baixar de la bicicleta Aguayo mantenia més de 5minuts d’avantatge respecte de Pablo Dapena, el seu immediat perseguidor, i més de 10 minuts respecte de Gustavo Rodríguez, Angel Salamanca i Juan Bautista Nadal. El pòdium semblava garantit però hi havia que patir en els 30 km de carrera a peu.

En el primers km va quedar clar que alguna cosa no anava bé. Emilio començava a baixar les seues prestacions, i se li acostaven perillosament els rivals. Al km 10 l’avantatge amb Dapena s’havia reduit a 36 segons, mentre que la resta de perseguidors quedaven encara a 8 minuts. La victòria anava a escapar-se. Restava la lluita pel pòdium.

PUBLICITAT

I pluja… 

Per a fer-ho encara més complicat la pluja va fer acte de presència en els km finals dels 30 km de carrera a peu. Al km 20 Dapena ja era lider en solitari i li treia 5 minuts a Aguayo. En 20 km li havia tret més de 10 minuts. Quedave 10 km i els perseguidors estaven a 4 minuts. Dificil pensar en el pòdium amb eixe ritme de carrera.

Aguayo va traure forces d’on no tenia mentre veia com els seus rivals s’acostaven a cada km. A la fi va poder mantindre la segona plaça, patint, rabiant, i demostrant el seu caràcter competitiu amb un temps total de 06:05:25, proclamant-se subcampió d’Espanya de Larga Distància per darrere de Pablo Dapena (05:59:31) i per davant de Gustavo Rodríguez (06:06:43).

Foto: @jon_izeta

PUBLICITAT

Un futur en la LD?

Amb este subcampionat d’Espanya Aguayo demostra que està preparat per afrontar en un futur proves de LD i MD. Recordem que ja va ser campió d’Espanya de MD al 2015 al València 113, que enguany va tornar a vèncer en eixa prova, a més ‘haver fet pòdiums a Orihuela-Miguel Hernández i el Club la Santa Ironman Lanzarote.

MES VALENCIANS

Més enllà del subcampionat d’Emilio Aguayo hi ha altres bons resultats de triatletes valencians o representant a clubs valencians, especialment el top 10 de Gonzalo Fuentes (Laboratorio Sys) i el top 5 de Cristina Roselló (Laboratorio SYS).

 • 06:29:07   GONZALO FUENTES (Laboratorio SYS) (9 MASC)
 • 06:39:12   SERGI BOLADO (A 300 W) (19 MASC)
 • 06:41:19    SERGIO JUAN (Laboratorio SYS) (20 MASC)
 • 06:41:56    GORKA LUCENA (Laboratorio SYS) (22 MASC)
 • 06:55:21    MIGUEL MARTINEZ (CEA Bètera) (35 MASC)
 • 06:58:54   MIGUEL RUIZ (Laboratorio SYS) (28 MASC)
 • 07:07:47    HECtOR NAVARRO (Tutriatlón) 47 MASC
 • 07:11:03    JAUME LARA (TriAlcoy) 54 MASC
 • 07:13:02   JAVIER LOPEZ (A 300 W) (57 MASC)
 • 07:19:27    ANTONIO TORRES (Benitatxell) 67 MASC
 • 07:21:38    JORGE SERRA (CArcaixent) (70 MASC
 • 07:25:28   CRISTINA ROSELLO (Laboratorio SYS) (5 FEM)
 • 07:36:10   JOSE VICENTE SANCHEZ (CEA Bètera) (85 MASC)
 • 07:55:26   SERGI PARRA (Tricarlet) (114 MASC)
 • 08:01:45   JAVIER GRANDE (CEA Bètera) (124 MASC)
 • 08:07:30   JAVIER TEROL (Tricarlet) (130 MASC)
 • 08:09:23   DAVID ORTEGA (Arena Alicante) 135 MASC
 • 08:12:39   MARTA NOELIA LLUCH (Laboratorio SYS)
 • 08:27:28   CARLOS GUERRERO (Arena Alicante) 150 MASC
 • 08:31:53   RAFAEL BALLESTER (Arena Alicante) 152 MASC
 • 08:39:33   ANA JORDA (Ontinyent)
 • 08:47:58   JUAN CARLOS MARTINEZ A Corre Cuita) 165 MASC
 • 09:00:02   ROBERTO RONCHERA (JijiJaja Vinarós) (169 MASC)
Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Esportistes d’aventura de l’any 2017 | Sense Límits Aventura - […] Emilio Aguayo, triatleta de Moncada, subcampió d’Espanya de Llarga Distància […]
 2. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] Aguayo, subcampió d’Espanya LD a Eivissa […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »