València Triatló, a conquerir Europa

Primer pas per a la internacionalització amb la Copa d’Europa de València del setembre del 2018

Valeriano Moreno, president de la Federació: “La Comunitat ho té tot per acollir fins i tot una Copa del Món”

Que la Copa d’Europa de triatló arribarà a València a principis del mes de setembre del pròxim 2018 ha caigut com una gran noticia en l’entorn d’aquest esport. El president de la Federació Valenciana, Valeriano Moreno, pensa que, a més, serà aquesta una primera pedra de cara a la internacionalització de la Comunitat Valenciana.

València Triatló dóna el salt a Europa


PUBLICITAT

Moreno: «Anar pas a pas»

“Però, hem d’anar pas a pas”, insisteix Moreno. “Considerem que la Comunitat té totes les opcions per acollir fins i tot una Copa del Món, però en el seu dia, no ara, perquè s’haurien de tancar moltes coses”.

És a dir: no es pensa en una Copa del Món amb la boca gran, però sí amb la boca xicoteta. És, per tant, el moment de posar una primera pedra per impulsar la imatge de la Comunitat en el món del triatló internacional. I a partir d’aquí, seguir pujant. Fins on siga. Sense descartar res.

En tot cas, el màxim mandatari vol deixar les coses clares: “Anem a veure com ix la Copa d’Europa i parlarem amb la Fetri, a veure què es pot fer amb el Campionat d’Europa, però 2019 ja no podrà ser”.

PUBLICITAT

World Series?: «Caríssim»

Amb tot, no és or tot el que es té davant perquè s’han d’estudiar pros i contres. Això explica Moreno. Els pros són molts, però els contres també. Començant pels diners. Perquè tot i la intenció de tindre ja una Copa de Europa i “pensar en un Campionat d’Europa i després una World Series” xoca directament amb els pressupostos. “Els preus són caríssims i això s’ha d’analitzar molt”.

Quant val una ETU?

Diu Moreno que rebre la Copa d’Europa “no es dispara excessivament, no és una despesa brutal, sinó un augment del que suposa el València Triatló”, perquè s’aprofitarà l’estructura de l’organització de la prova valenciana. “És per això que ens agrada la idea”, sentencia.

PUBLICITAT

La força dels Nacionals

Entre València, Castelló i Alacant el nom de la Comunitat ha agafat prestigi a nivell nacional amb proves de prestigi durant els últims anys. En aquest 2017, Vall d’Uixó, Orihuela, Alacant… Parlem de cites com Campionats d’Espanya, Copes d’Espanya de diferents modalitats i tant en triatló com en duatló. Ara serà la Copa d’Europa la que obrirà el ventall més enllà del país i ho farà en el marc del València Triatló.

PUBLICITAT

Suport institucional

“L’interès és, senzillament”, afirma el president de la Federació, portar competicions internacionals”. Moreno assegura que la idea de rebre l’ETU els ha vingut. Quan van ser els passats Mundials de Rotterdam van rebre la telefonada. Una espècie de ‘com ho teniu per rebre una Copa d’Europa?’.

I en aquell moment es va posar en marxa la maquinària de parlar amb l’Ajuntament –“hem rebut tot el suport”, confirma el president- i estar d’acord amb la Federació Espanyola.

PUBLICITAT

Més enllà de la capital

Moreno parla en plural quan atribueix a València ser un lloc “ideal” per a una prova internacional: “Hem d’anar donant passos perquè la Comunitat té seus com València, Alacant, Castelló, Gandia, Benidorm o altres ciutats que tenen moltes possibilitats de poder acollir proves d’alt nivell”.


Alicante Triatlón se queda en casa

 


CANVIS OBLIGATS AL CICLISME

Valeriano Moreno considera que canvis «hi haurà d’haver, sobretot en el circuit de ciclisme«. «Volem millorar», afirma el president de la Federació assumint que en el passat Campionat d’Espanya hi va haver problemes. «Volem millorar», assegura, i per tant confirma que el circuit de bici «l’haurem de tocar perquè vam tindre problemes de caigudes a la zona del Veles e Vents, que és molt bonica, però relliscava».

De la mateixa manera, Moreno considera que tant el recorregut de la natació, amb les eixides des del mateix lloc que enguany, serà el mateix «perquè ha sigut molt bonic, en un imatge immillorable». Tampoc no variarà la carrera a peu: «Serà igual, pel port, que està bastant bé».

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. 404 Not Found | Sense Límits Aventura - […] València Triatló, a conquerir Europa Oct 30, 2017 […]
  2. Al Nadal, regala València Triatló | Sense Límits Aventura - […] València Triatló, a conquerir Europa […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »