Els secrets de la Lliga Castelló Nord

José Ángel Ebrí i Sonia Mundina ens conten els sacrificis i esforços que han fet per guanyar el circuit

Mundina va celebrar la seua boda el cap de setmana de l’última prova, i Ebrí va ser pare uns dies abans

José Ángel Ebrí, 35 anys, Alcalà de Xivert. Sonia Mundina, 29 anys, Sant Joan de Moro. Són els dos grans noms que van sonar el passat divendres a la gala final per premiar els millors corredors de la Lliga Castelló Nord de carreres de muntanya.

Els dos han hagut de lluitar, i molt, per aconseguir la victòria en la general. Perquè és un calendari llarg i no permet massa descansos… fallar en alguna carrera és generar dubtes si, per contra, els rivals puntuen. Amb tot, Ebrí i Mundina van mantindre el ritme fins el final.


Gala final de la Lliga de Castelló Nord


 

PUBLICITAT

Ebrí: «Molt renyit»

En la categoria masculina, Ebrí (Amics Curses Populars Alcalà-A) va patir fins l’últim dia perquè al final la diferència va ser de només quatre punts amb Miguel Ángel Duplas. Finalment, es va apegar a Duplas, des de la mateixa eixida de la prova final, a Vilafranca, i va aconseguir arribar just darrere d’ell.

“Va ser molt renyit, fins l’última carrera no es va decidir”, explica el corredor d’Alcalà de Xivert, que recorda que va ser pare pocs dies abans de la carrera: “La meua filla havia de nàixer per al 10 o 12 d’octubre, i va nàixer abans de la carrera. A l’hospital no descansava, tot i que l’estat de forma el tens”, afirma.

PUBLICITAT

Control sobre Duplas

A Vilafranca, recorda Ebrí, a Duplas l’havia de “controlar”. “No vam parlar», explica, donat que el corredor del Calambres va ficar un ritme per deixar el líder: «Ell va intentar anar-se’n però vaig aconseguir arribar darrere d’ell”. Ebrí va aguantar a peus de Duplas 6km, i a partir d’eixe moment va haver de regular i deixar-lo anar: “Ja vaig anar sol, i patia per si algú em passava a mi. Vaig ser quart”.


Sense Límits Aventura al teu WhatsApp


Catí, punt d’inflexió

L’objectiu, la veritat, és que no era guanyar la lliga. En la primera prova, a Borriol, vaig acabar 5è i hi havia molt nivell, amb Víctor Bernad i companyia, després a Atzeneta no vaig poder anar però en haver pogut quedar segon a Catí em vaig donar compte que podia lluitar per la Lliga”, afirma Ebrí. Una altra de les claus, també, va ser que ell va anar a Vistabella, va sumar el bonus de 8 punts, i Duplas, que no va poder competir, ja es va quedar darrere perquè va perdre el bonus.

PUBLICITAT

Mundina: «Benassal, clau»

El camí de Mundina (CM GR33) fins obtindre la general final va ser també molt lluitat. Però ella va deixar les bases del títol en les quatre primeres carreres. En va guanyar dues i va ser segona en altra. Benassal, amb la seua màxima rival, Diana Martorell (Mur i Castell-Tuga) va ser la clau. Mundina va guanyar i Martorell va ser segona, però si haguera sigut al contrari, la batalla estava servida.

PUBLICITAT

Boda quan Vilafranca

Per a mi la gran rival ha sigut Diana. A Serra d’en Galceran no vaig poder anar perquè havia estat a Sierra Nevada la setmana anterior, i la meua boda va ser quan tocava Vilafranca”, recorda la castellonenca, que amb les victòries a Borriol, Catí i Benasal, i la segona plaça d’Atzeneta, podia respirar un poc més tranquil·la.

Fa dos anys va ser segona en la Lliga, i enguany a partir de ser segona a Atzeneta es va plantejar lluitar pel títol. Després, “a partir de guanyar tres i amb una segona posició, matemàticament estava més clar”.

¿Repetir?

Ara Mundina pensa en la pròxima temporada, i ho fa en clau de carreres potser un poc més llargues, però no descarta res. “M’agrada la Lliga de Castelló Nord perquè la gent es bolca molt i es fa prop de casa”, afirma la corredora de Sant Joan, que creu que es presentarà a la primera cita de la nova Lliga, i a veure què passa.

Autor: Rafa Mora

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Històries SLA 2017 | Sense Límits Aventura - […] Els secrets de la Lliga Castelló Nord […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »